İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

.avi videoların kalitesi

wesc

1
İyinet Üyesi
Katılım
1 Haziran 2008
Mesajlar
2,223
Reaction score
12
Konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.

Direk olaya girmek istiyorum.

Tam olarak bilgim yok. .avi uzantılı videoların görüntü kalitesi kötü oluyormuş. Tam ekranda nerdeyse hiçbir şey anlaşılmıyormuş. Bir dosyam var indireceğim avi uzantılı. Şüphede kaldım acaba nasıl diye. Acaba bu konuda bilgisi olan var mı? Ayrıca bu böyleyse bunu elimdeki çevirme programlarıyla başka uzantılara falan çevirsem olur mu?
 

hotr1de

0
İyinet Üyesi
Katılım
27 Eylül 2006
Mesajlar
554
Reaction score
0
avi uzantılı görüntü kötü olacak diye birşey yok çözünürlüğe v.s bağlı divx dediklerimiz avi formatındadır ve normal tvlerde net görüntü alabilirsin ayrıca videoyu herhangi bir çevirme programıyla çevirirsen daha iyi görüntü elde edemezsin aynısını yada daha kötüsünü elde edebilirsin

Eğer lcd yada plazma ( 106 ekran civarı ) tv lerde çok net görüntü istiyorsan .mkv uzantılı videoları araştır x264
 

atay

0
İyinet Üyesi
Katılım
29 Ekim 2005
Mesajlar
3,592
Reaction score
37
video'nun çekim kalitesi nasılsa, çevirdikten sonrada aynı kaliteyi görürsünüz.

fakat, eğer bir el kamerası ile çekim yaptıysanız, daha sonrada kaseti cd'ye aktaran bir kasetçiye bıraktıysanız görüntü kalitesi çok kötü olmuş olabilir.

onlar render ederken hızlı olsun diye kaliteyi düşük tutuyorlar ve ilk kayıtı mpg ile yapıyorlar. dolayısı ile kalite çok bozuk oluyor.

el kamerasından video alırken, kameranın kendi bağlantı kablosu ile bilgisayarınıza bağlantı kurup direk kendiniz render edin. (adobe premier gibi programlarla yapılabilir.)

yoksa mahalle arası kaset > cd'ciler düğün videosu render edermiş gibi ediyorlar.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst