doLob' Alıntı:
Avrupa ulkelerine vize almak icin ne tur belgeler isteniyor
vize icin ne kadar bekletiyorlar ayrica ogrenci olmak bu gidisati + yonde etkiliyebiliyormu?
almanya belcika hollanda avusturya gibi ulkelerde 10 gunluk gezinti yapmak istiyorum tek birine vize alip serbest dolasimdan yararlanabiliyormuyuz?
simdiden yardimci olacaklara tesekkurler
Vize almak icin illa davetiyeye Gerek yok. ornek davetiye sadece vize alabilme ihtimalinizi %50 arttiriyor diyebiliriz
davetiye=vize demek degil
ben Ankarada bir olaya sahit oldum kisaca ozetliyeyim
Vize icin basvuru Yapan kisi 20 yil hollandada calismis ve emekli olmus turkiyeye kesin donus yapmis cocuklari Hollandada oldugu icin ziyarate gitmek istiyor cocuklari davetiye yollamis Hollanda konsoloslugu bu kisiye Vize vermedi
ayni esnada davetiyesi bile olmadan basvuru Yapan diger kisiye Vize verdi
Davetiye olmadan basvuru yapmak istiyorsan neden gitmek istedigin karsindakini ikna edici olmasi gerekiyor
Ogrenci belgesi alabilirsen gitmek istedigin tarihleri okul tatil zamanlari secmen faydali olur (Orda soruyorlar cunku su an okulllar acik neden gitmek istiyorsun diye) ogrenci belgesinin yaninda Banka hesab cuzdanlarini isterler buyuk ihtimalle banka hesap cuzdanlarindaki Para miktari ne kadar fazla olursa bu senin icin bir +
Vizeyi alirsan vize ucreti 50-100 euro arasi bir sey sayet onaylanirsa vizen hangi tarihler arasinda gitmek istiyorsanm git ucak biletlerini al getir vizeyi verelim derler
+ sayet sigortali degilsen ucak biletinin yaninda seyahat sigortasida Yaptirmani isterler
Ab ulkelerinden birinden vize alirsan o vize ile butun Ab ulkelerini dolasabilirsin
Yalniz Bu senin pasaportundaki ilk Ab vizen Ise Ilk olarak kesinlikle oraya inmek zorundasin ornek Fransa vizesi aldiysan ILk once fransaya inmek zorundasin ordan istedigin yere gecebilirsin
Pasaportunda daha once AB vizesi varsa o zaman vize aldigin yere inmek zorunda degilsin istedigin AB ulkesine ucak bileti alabilirsin
Gitme tarihini vizeye basvuruken gidecegin ulkenin ozel bir gunune denk getirmeye calis (+si olur onu gormeey gidicem felan )
Yada kendin icin belgeleyebilcegin Bir ozel gune getir (bununda + si olur dersin ornek benim dogum gunum dogum gunumu surda gecirmek istiyorum Sunlar sunlar banka hesablarim teminatlarim felan diye)
Bir diger + getiricek olay ise sayet uzerinde gayrimenkul varsa bunlarin tapusunu goturmen