İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Avrupa Yakası'nda ayrılık

donjuanyasin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Son yılların en beğenilen dizilerinden olan Avrupa Yakası’ndan iki oyuncu ayrıldı. İşte dizinin fanatiklerini üzecek o iki oyuncu... Çok sevdiğimiz Avrupa Yakası'nın hangi iki karakterine veda ediyoruz, Vatan gazetesi yazarı Mehmet Güler yazdı...
Bana sorarsanız, dizinin en başarılı, en yetenekli isimlerindendi. Gerçek ismi Vural Çelik, dizideki adıysa kimi zaman Kubilay, kimi sahnedeyse Gülenay şeklindeydi. Avrupa Yakası’nda iki karakteri birden canlandırmıştı. Oyunculuktaki başarısı ve diziye kattığı tadının yanı sıra, söylediği şarkılarla ve güzel sesiyle de hafızalarımıza kazınmıştı. Dilimize, “... gördüm seni” ifadesini o kazandırmıştı. Avrupa Yakası’nı izleme nedenlerimin başındaydı.

İki önemli eksik

Kubilay, Avrupa Yakası’ndan ayrılmış. Ayrılan sadece Kubilay olsa iyi. Yılların deneyimli ismi, Avrupa Yakası’nın annesi İffet Hanım yani Hümeyra da diziyi bırakmış. Yani Tahsin Bey yeni sezonda eşi olmadan ekrana çıkacakmış. Zaten oğlu Volkan’ı (Ata Demirer) da askere göndermişti. Ata, askerlik görevini bitirip bir türlü geri dönememişti. Şimdi annesini kim bilir nerelere gönderecekler?
Yeni sezona, bu çok önemli iki ismin eksikliğiyle girecekler. Gaffur’un (Peker Açıkalın) ve Volkan’ın gidişinden sonra bu dizi eski tadını bulamaz diye yazmıştım. Şimdi iki önemli isim daha gitti Avrupa Yakası’ndan. Dizinin yapımcısı Plato Film ekibi bir mektup göndermiş. Aramızda hiçbir tatsızlık yaşanmadı, dostça ve iki taraf ortak ayrılık kararı aldık demiş. Geçen sezon, diziyi bariz şekilde Burhan Altıntop (Engin Günaydın) sırtlamıştı. O kadar başarılı bir karakter yaratmıştı ki, kimsenin yokluğunu aratmamıştı. Burhan, gidenlerin açığını tek başına kapatmıştı. Şimdi işi iyice zorlaşacak. Kendi rolü de dahil olmak üzere tam beş kişilik oyun çıkartmak durumunda kalacak. Avrupa Yakası ekibine son bir kez daha Burhan’a gözünüz gibi bakın diyorum. Bu söylediğim artık bir tahmin olmaktan çoktan çıktı Burhan da giderse, Avrupa Yakası’nı kimseler seyretmez, adım gibi biliyorum.

Merak ediyorum...

Avrupa Yakası meselesini müsaadenizle ortaya bir soru atarak bitirmek istiyorum. Bir dizi her sezon neden birkaç oyuncusunu kaybeder? Millet oturmuş, seyircisini bulmuş yapımlarda rol almak için adeta takla atarken, Avrupa Yakası’nın kadrosunda neden sürekli bu eksikler? Parasal konularda anlaşmazlık çıktıysa tamam, anlarım. Ama oyuncuları bile diziye olan inançlarını yitiriyorsa, işten soğudularsa, merak ediyorum acaba onları yeni sezonda kim seyreder?

a0z

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Şu son paragrafta dediklerinde haklısın.

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Avrupa Yakası'nı terk etti!

Hümeyra'dan sonra önemli bir isim daha ayrıldı. Dizinin en önemli karakteri Avrupa Yakası'nı terk etti. Bakın o isim kim?

Avrupa Yakası’ndan sürpriz bir ayrılık haberi daha geldi... Hümeyra ve Vural Çelik’in ayrılıp Ata Demirer’in dönüş yaptığı diziden ayrılan son isim “Sacit” rolündeki Tolga Çevik oldu

Haberi Ali Eyüboğlu duyurdu. Eyüboğlu ‘Avrupa Yakası’nı dükkân için terk etti" diyen Eyüboğlu köşesinde şunları yazdı:

"Tolga Çevik yeni dönemde Komedi Dükkanı’na ağırlık vermek için Avrupa Yakası’yla yollarını ayırdı.

... Aradığım Gülse Birsel yeni bir haber olarak Tolga Çevik’in ayrıldığını söyledi.

Birsel, “Tolga, yeni dönemde Komedi Dükkanı’na ağırlık vermek istediğini ve ailesine biraz vakit ayırmak istediğini söyledi. Komedi Dükkanı’nın ayrıca turnesi de olacakmış. Bu yoğun trafiğin üstüne bir de Avrupa Yakası zor geleceği için izin istedi. El sıkışarak ayrıldık” dedi.
Birsel, çekimleri 12 Eylül’de başlayacak “Avrupa Yakası”nın 24 Eylül’den itibaren ekranda olacağını, sezon başında gidenlerin yerine Ata Demirer’den başka transfer yapmayacaklarını ama ileride diziye sokacağı tek bölümlük karakterlerden tutanları kadrolarına katacaklarını söyledi.

kaynak: http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=154502

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Ata olayının kesinleştiğini duymak beni çok mutlu etti.
Onsuz bir Avrupa Yakası, ciğerinden ayrı kalmış bir kedinin hüznünü yaşatmıştı. artık bu hüzün olmayacak, ancak bu sefer Tolga'nın da gitmesi üzdü beni.

Yeni bölümleri için biraz hayal gücümü çalıştırdım da Burhan ile Ata bir arada nasıl yaşacaklar ! Şimdiden gülmeye başladım...

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
Bir zaman sonra sadece gülse ile burhan kalacak dizide zannederim...
Ata Demirer'i pek sevemedim, biraz snop havası var, dizideki karakterler gibi içten değil.

draga

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Ata Demirer'de ayrıldığında senin dediklerinin aynısını söyledi herkes donjuan ama şimdi herkes izliyor. bence iyi olmuş zaten sevdiğim bir tip değildi kendisi :)

RaSCaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ata demirerin gelişi bence gene diğerlerinin yokluğunu kapar bi nevi yeni transfer edasında.Ben şeyi merak ettim şener şen sacitin babası rolünde gelecekti.Şimdi sacit olmayınca şener şene nolcak :)

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Ata demirerin gelişi bence gene diğerlerinin yokluğunu kapar bi nevi yeni transfer edasında.Ben şeyi merak ettim şener şen sacitin babası rolünde gelecekti.Şimdi sacit olmayınca şener şene nolcak :)

Hikaye'yi bar kaç türlü başlatabiliriz...

1.si Sacit'in askerliğinde bir problem olmuştur ve İstanbul'da tutuklanıp askere gönderilmiştir. Bunun üzerine babasında kızını yanlız bırakmamak için İstanbul'a gelir.

2.si Sacit yolda gördüğü bir kıza aşık olur ve onla birlikte evlenmek üzere Lasvegas'a kaçarlar, orada evlenirler ancak sacit qumar tutkusuna gene yenik düşer ve orada girdiği borç tuzağından kurtulamaz, utancından da dönüş yapamaz . Bunun üzerine babasında kızını yanlız bırakmamak için İstanbul'a gelir.

:D

Ama şuna eminim ki Sacit'in geri dönüş yapabileceği bir senaryo uyduracaklar. Belki Ata gibi birgün tekrar geri döner diye !

RaSCaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bence de olası bir ihtimal dönüşü.SEnin de 1-2 tahminine benzer bişi yaparlar ata demirer olayından sonra hele bu şekilde bir hareketle nekadar doğru yaptıklarını anlamışlardır :)

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
61
Bence kimin gidip kimin geldiği önemli değil çünkü bu dizi ile yıllarını tiyatro ve sinema saynelerinde geçirmiş bir çok sanaçtının, adını kendisini seyreden kişiler bile bilmiyordu. Avrupa Yakası sayesinde Türkiye'nin gündemine oturdu bir çok isim. Bu dizi olmasa ne burhan olurdu ne hümeyra ne çaycı nede diğerleri :).

cakirx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
bu arada atanın eşi selin ne olacak acaba. yeni sezona sanırım dul bir ata geliyor:p
Sacit kararterini zaten hiç sevmemiştim. Oyunculuğuda bir okadar.

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
61
bu arada atanın eşi selin ne olacak acaba. yeni sezona sanırım dul bir ata geliyor:p
Sacit kararterini zaten hiç sevmemiştim. Oyunculuğuda bir okadar.

bencede sacit karakterini bi türlü oturtamadılar diziye ilk önce serseri pisikopat birisini yapmaya çalıştılar Gaffur gelince :) bu iş yattı sonra salak birisini yapmaya çalıştılar Burhan vardı kılıbık yapalım dediler o rolüde yapan zaten 3 kişi vardı işte arada süre doldurmak için oynadı çoğu zaman yada espiri yapılan kişi olmak için yani bu dizide güldüren değilde figüran görevi gördü bir nevi. NE oldu tabi ismini duyurmuş oldu o kadar. Bende pek beğenmedim oyuncukuğunu makbule bile 4-5 kat iyi rol yapıyor.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.