görünen odur ki AWBS son iki yilda hic birsey gelistirmemis. scriptler cok kötü yazimlis. cok hata var. bana eski basic düzenini hatirlatyor. ne bir kullanma klavizu var ne de ayar veya hatalarin kaynaklarini gösteren kod veya yönlendirmeler. bir televizyon dahi alsaniz paket icinden her türlü kitapcik cikmaktadir. AWBS,de bu da yoktur. avrupadan veya amerikandan alinan programa ücretsiz destek vermiyorlar. program 299 $ , kurulum 50 $, gerisi gelmiyor. scriptler de sistematik olmadigindan dolayi; samanlikta igne ara....
asil konum.
ben bir hata yaptim
, amerikan AWBS 2.95 sürümü satin aldim. neyse hikayeyi anlatmayayim. kurulumu gerceklestirdim. bazi ayarlari yaptim, fakat cron ayarini yapamadim. daha dogrusu nasil yapilacagi hakkinda hic bir yerde tek bir cümle yazmiyor. neyse cron ayarlamaya gerek yokmus. serverimde var. cpanel ayari gerek. oda serverimde var. geriye sadece kullamk kaldi. ezber bozdugum icin, AWBS icindeki domain registrar,lari kullanmak istemedim. disaridan calistigim domain hosting firmasinin modülünü AWBS,ten satin aldim. instalattion guide göre kayit ve ayar yaptim. denemek icin serverimle baglanti kurdum. ancak domain registrar,da ekledigim domain sunucu gözükmüyor. hatta ve hatta isaretlemedigim sunucu aktif durumda.
teknik her zaman hep su ana sorulari sorar; " ne, nerde, nasil ve ne icin"
"ne" sorusuna cevabimiz hazir: denetim ve kayit sistemi
"ne icin": domain, hosting
"nerde": lokal-->server-->lokal < -->(internet)
"nasil": bu soruya amerikali para almadan cevap vermiyor.
programa üc yil ücretsiz destek vermek zorunda. verdigi cevap cok kisa, "you look at the Install doc: awbswiki.com"
sanki ben o sayfada ne oldugunu bilmiyorum. internette gezinirken AWBS scripti komple bedava buldum. hem de satin aldigidan daha iyisi. en azindan dil dosyalari acik, sifrelenmemis. hep aklimiz basimiza sonradan geliyor.
awbswiki.com sadece "ne" yapilmasi soruna cevap veriyor. "nasilin" cevabi yok
lmadı:. türkiyede AWBS destek ve bilgisinin daha iyi oldugunu bildirdigimde, bana cok kizmis olacaklar ki, maillerime cevap dahi vermiyorlar.
gercegi söglemek gerekirse, türkce forum sayfalarinda bayagi faydalandim. tesekkürler:alkış:. bu arada AWBS hakkinda yazilmis tüm türkce form ve bilgilendirme sayfalarini taradim, en ince ayrintilarina kadar okudum. onlarin tümü bir araya gelse, yeni, türklerin gelistirdigi AWBS olur:ehule:msp_biggrin:.
destek:harika::
"nasil" sorusuna cevap vermek isteyenlerden ricam, önce bana cron ayarlari ve cpanel baglantisi detayli anlatsinlar. sisteme tam calistiralim. destek verenlerin ücretleri kesinlikle ödenecektir.
tessekkürler
ismail
asil konum.
ben bir hata yaptim
teknik her zaman hep su ana sorulari sorar; " ne, nerde, nasil ve ne icin"
"ne" sorusuna cevabimiz hazir: denetim ve kayit sistemi
"ne icin": domain, hosting
"nerde": lokal-->server-->lokal < -->(internet)
"nasil": bu soruya amerikali para almadan cevap vermiyor.
programa üc yil ücretsiz destek vermek zorunda. verdigi cevap cok kisa, "you look at the Install doc: awbswiki.com"
sanki ben o sayfada ne oldugunu bilmiyorum. internette gezinirken AWBS scripti komple bedava buldum. hem de satin aldigidan daha iyisi. en azindan dil dosyalari acik, sifrelenmemis. hep aklimiz basimiza sonradan geliyor.
awbswiki.com sadece "ne" yapilmasi soruna cevap veriyor. "nasilin" cevabi yok
gercegi söglemek gerekirse, türkce forum sayfalarinda bayagi faydalandim. tesekkürler:alkış:. bu arada AWBS hakkinda yazilmis tüm türkce form ve bilgilendirme sayfalarini taradim, en ince ayrintilarina kadar okudum. onlarin tümü bir araya gelse, yeni, türklerin gelistirdigi AWBS olur:ehule:msp_biggrin:.
destek:harika::
"nasil" sorusuna cevap vermek isteyenlerden ricam, önce bana cron ayarlari ve cpanel baglantisi detayli anlatsinlar. sisteme tam calistiralim. destek verenlerin ücretleri kesinlikle ödenecektir.
tessekkürler
ismail