İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

aylık 1300 -1500$ gelirli siteler hakkında

menes

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Yeni bir projem için aylık toplam 1.300 -1500 $ adsense geliri olan sitelerimi satmayı düşünüyorum.Aylık ortalama 2 milyon sayfa gösterimi yapıyor.
toplamda 20 civarıda site var.
siteler çogunlukla 1 yaşın üstünde.Yani suni bir kazanç değil çok rahat artacak kazanç. 2 ay önce aylık tek başına 600 $ kaznadıran sitem vardı o sandboxda aylık ortalama 200 e düştü.Yani alıp hakkıyla ilgilenecek birilerine 2000 $ geliri olur.
Zamanım olmadığı için sitlerle çalıştırdığım bir kişi ilgileniyordu . Aylığı 350 ytl.
200 $ lik bir serverlada sitelerin ihtiyacı karşılanabiliyor.

bu şartlar altında bu sitelerin hepsini devretsem kaça gider?

webyazilim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
aylık gelirleri optimumsa, aylık gelirinin 7 ile 10 katı arasında bir rakama gider.

menes

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
araba, resim galerisi, resim upload, rüya tabiri, yemek tarifi, program indirme download, portal ,gazete(link hlainde),gazete haber sitesi tarzı, msn gibi siteler çok değişik kategoride siteler mevcut.

hotr1de

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
eğer tekli satımlar yapıyorsan adresleri pm'lermisin ( aylık ortalama kazançlarıyla birlikte ) satın alabilirim

menes

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
hayır şu an sadece değer biçtiriyorum..
tek tek satmayı düşünmüyorum şu anda düşünürsem site satış bölümüne başlık açarım.
Hala bir değer biçen olmadı

shopyland

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
isteyebileceğin rakam baya yüksek 8-10 bin dolar

ama alan olursa satabileceğin fiyat 5-6 bin doları geçmez

iyi satışlar

Lisans

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Hepsini tek satmaya kalkarsan ucuza gider ama tek tek satarsan hakettiği ücreti çıkartırsın.

menes

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
5 - 6 bin çok düşük rakamlar.
Lütfen hakkını verin

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Adsense'e güvenip bu kadar yüksek meblağda yatırım yapılmaz.
akıl harcı değil

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Isin ucunda Google Adsense olduğ için bana göre en fazla 4-5 aylık kazancına satılabilir. Bundan fazlası mantıklı bir hareket olmaz, çünkü isin ucunda risk var.

ibryas

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Risk Alacak Alıcı

Aylık Ortalama sayfa gösterimi ve getirisi de bayağı iyi. Alıcının düşüncesi, verdiği paranın en kısa zamanda ( 7 ay gibi ) çıkması ki buda 8.000.00 YTL yapar ve bu para normal şartlarda verilir ama en önemli şey internetten para kazanmanın ki bu da adsensle ise çok büyük bir riskin altına girmek demek.
Kısaca diğer arkadaşların da dediği gibi 8.000.00 YTL eder ama bu riski göze alacak bir alıcı bulursan ... Umarım Satarsın....

World-Wide-Web

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşta söylemiş zaten tek bir sitem geçtiğimiz aylarda 600$ kazandı ve şuan sandboxta olduğu için 200$ kazanıyor diye, bu tip riskler varken 6500YTL den fazla edeceğini düşünmüyorum ben.

menes

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sevdiğim bir abimin tavsiyesiylede satmama kararı aldım.
Çok ihtiyacım olursa tek tek satacağım .
Yorum yapanlara teşekkürler.

Maverick

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
menes uzun süredir tanıdığım bir dostumdur. bu işlere beraber girmiştik zaten. Yeni bir sektöre girmeyi düşünüyor ve 10-15 k gibi bir para gerekiyor. Gireceği sektörde sadece yazılım için istenen ücret 7k. O yüzden siteleri satmayı geçirmiş aklından ve fiyat öğrenmek istemiş. Sonuçta siteleri satma fikrinden vazgeçirdik. Fikir belirten arkadaşlara teşekkürler.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.