İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Backlink Hakkında Bilgilendirme

PauLShark

0
İyinet Üyesi
Katılım
12 Aralık 2010
Mesajlar
1,676
Reaction score
51
Konum
Ankara
SEO uygulamalarının vazgeçilmez öğesi olan backlink hakkında herkes az çok bir şeyler biliyordur. Bu bilgilerin bir kısmı gerçekten iş görürken çoğunlukta kalan diğer kısmı ise siteler için büyük risk oluşturmaktadır. Bugün sizlere gerek şahsi bilgilerim gerekse seo konusunda uzmanlığını kanıtlamış kişilerin bilgilerinden faydalanarak “backlink uygulamasının inceliklerini“, doğrularını ve yanlışlarını anlatmaya çalışacağım.

Öncelikle backlink nedir? sorununa bir cevap verelim: Aktif halde olan bir sitenin yine aktif olan başka bir siteye doğrudan ve dolaylı olarak verdiği geri bağlantıdır. Bu bir nevi referans göstergesidir.

Backlink Uygulamalarında Zaman Kavramı

SEO uygulamalarında başarı elde edebilmek için gereken en önemli kural uzun süreli çalışmaktır. Bu süreç içerisindeki çalışma hızınızın da önemi büyüktür. Bakın bu konuda değerli Seohocası neler söylüyor:

Kısa süreli backlink çalışmaları, telafisi daha zor olan bir tercihtir. Bu sebeple bir sitenin backlink inşaası yavaş yavaş seoya etki eden ancak uzun süreli iz bırakan çalışmalar olmalıdır. Çalışmalarda zamana yayma ve backlink sürekliliğini sağlamak oldukça önemlidir.

Bu nedenle backlink çalışmalarının geçen süre içerisinde tutarlılık göstermesi şarttır. Aylık alınan backlinkler bir süre sonra geçerliliğini kaybedecek ve sitenizin dengesini bozacaktır. Dolayısı ile kalıcı linkler edinmek gerekir.

Link Çeşitleri

Herhangi bir cümle içinde geçen anahtar kelimeden link almanız, tek kelimeden alınan linkten daha faydalıdır.

Örnekleme:

  • Bu nedenle backlink çalışmalarının geçen süre içerisinde tutarlılık göstermesi
  • backlink

1. Sırada cümle içinden alınmış link gösterilmiştir. Bu link yapısı filtre ve bomp riskini inanılmaz derecede düşürecektir.

Örneğin; “backlink”. Sadece anahtar kelime üzerinden link aldığınızda alınan linkin anahtar kelime oranı %100 olmaktadır.
“Bu nedenle backlink çalışmalarının süre içerisinde tutarlılık göstermesi”. Böyle bir cümle içerisinde anahtar kelimenizden link aldığınız zaman 8 kelimelik cümleden 1 kelime ile link almış olursunuz. Bu sebeple alınan linkin anahtar kelime oranı %12,5’dur. Bu oranların tek cümlelik yapılarda %40 ‘lara çıkması normaldir. Ancak daima tek bir anahtar kelime üzerinden link almanız, backlinklerdeki anahtar kelime yoğunluğunu fazlasıyla arttıracağı için sitenizin filtreye girmesine neden olacaktır.

Yukarıda belirtilen nedenlerle, backlinklerin etkisi fazla olurken doğru kullanılmadığında, siteniz için risk oluşturabilmektedir. Fakat tanıtım yazılarında etki az olmasına rağmen zarar verebilme ihtimali neredeyse sıfırdır. Bu nedenle tanıtım yazılarına verdiğiniz değeri yükseltmenizde fayda var.

Yeni Sitelere Öneriler

Tanıtım yazısı ağırlıklı çalışmalar yapın. Bunun için birçok site mevcut.

  1. Sosyal medyayı mümkün olduğunca akıllıca kullanın. Siteniz 200. indeksine ulaştığında birden çok facebook ve twitter hesabında ( üye sayısı fazla olan ) paylaşımlarla alt sayfalarınıza link alın.
  2. Direk anahtar kelimenize yönelmeyin. Anahtar kelimenizin varyasyonları üzerinden yorum backlink alın. Örneğin: Anahtar kelimeniz bitki ise siz yeşil bitkiler üzerinden backlink alın. Bu asıl olan anahtar kelimenize yapacağınız çalışmaların temelini güçlendirecektir.
  3. Video sitelerine video upload edin. Açıklama kısmına site adreslerinizi ya da alt sayfalarınızı yazın.
  4. Edu veya gov uzantılı backlinkler edinmeye çalışın. Bu linkler sizin Google gözündeki değerinizi arttıracaktır.


[onay]Serdar Öz[/onay]
 

May

0
İyinet Üyesi
Katılım
29 Kasım 2010
Mesajlar
1,805
Reaction score
27
Konum
Jupiter
Bu içerik IYINET onayli üyesi Serdar Öz tarafindan yazilmistir.
IYINET tescilli bir markadir. Bu makalenin izinsiz kopyalanmasi/dagitilmasi bir suctur.
Teşekkürler
 

2dark

0
İyinet Üyesi
Katılım
20 Ocak 2008
Mesajlar
212
Reaction score
1
anahtar kelimeleri belirlerken neye göre hareket etmeliyiz?

ben blogger kulanıyorum ve yazılarım tamamen kafama göre özgün yazılar. belli kelimelere yönelmiyorum. ama google 'ın yolladığı ziyaretçilere baktığımda, yazının içinde geçen tek bir popüler kelime sayesinde yönlendirildiğini görüyorum.
 

evilhouse

0
İyinet Üyesi
Katılım
9 Şubat 2011
Mesajlar
4
Reaction score
0
Backlinklerde "Dofollow" çok önemli.Backlink eklediğniz sitenin muhakkak dofollow olması lazım.Yoksa Google index yapmaz.:hönk:
 

PauLShark

0
İyinet Üyesi
Katılım
12 Aralık 2010
Mesajlar
1,676
Reaction score
51
Konum
Ankara
anahtar kelimeleri belirlerken neye göre hareket etmeliyiz?

ben blogger kulanıyorum ve yazılarım tamamen kafama göre özgün yazılar. belli kelimelere yönelmiyorum. ama google 'ın yolladığı ziyaretçilere baktığımda, yazının içinde geçen tek bir popüler kelime sayesinde yönlendirildiğini görüyorum.

Google hit ile alakalı bir makaleyi kısa bir süre sonra paylaşacağım. Bu konu biraz uzunca anlatılmalı ki aklınızda soru işareti kalmasın.

Linklerin dofollow olması çok iyidir tabii ki. Fakat alakalı bir siteden alacağınız nofollow, alakasız bir siteden aldığınız dofollow linkten daha faydalıdır.
 

SesliveSohbet

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Şubat 2011
Mesajlar
6
Reaction score
0
Konum
Bursa
Sitelere Backlink vermek elbette gerekli olan şeydir ancak linklendirmelerde de uyulması gereken kurallar vardır mesela; vermiş olduğunuz sitenin Pr değeri sizinkinden daha yüksek olmalıdır.
 

thryksl

0
İyinet Üyesi
Katılım
30 Ağustos 2011
Mesajlar
24
Reaction score
0
[*]Direk anahtar kelimenize yönelmeyin. Anahtar kelimenizin varyasyonları üzerinden yorum backlink alın. Örneğin: Anahtar kelimeniz bitki ise siz yeşil bitkiler üzerinden backlink alın. Bu asıl olan anahtar kelimenize yapacağınız çalışmaların temelini güçlendirecektir.

Bunu nasıl yapacağımızı daha ayrıntılı anlatır mısınız?
İlginiz ve paylaşımınız için teşekkürler..
 

SesliveSohbet

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Şubat 2011
Mesajlar
6
Reaction score
0
Konum
Bursa
Arkadaşım öncelikle sistemler Google de artık çok gelişmiş durumdadır.Web sayfanız var ve bunu teknik olarak yükseltemek maksadındaysanız ilkönce sayfa dizaynına dikkat etmeniz gerekmektedir.Anasayfa dizaynında kendi sitenize fazla link çıkışı yapmamalısınız.Bir sitenin mutlaka Google ye bildirilmesi ve Sitemap sayfası olmalıdır.Bu şekilde sitenizin arama motorlarına iletilmesi durumunda daha hızlı olmasını sağlamış olursunuz.Ana sayfa dizaynında gereksiz Css dosyaları ve Java dosyaları bulundurmayınız.Site içerisinde sorgulama css dosyası siteye faydalı olacaktır.W3C Validator içeriğine dikkat edilmesi gibi önemli teknik durumları vardır bir web sayfasının.Kurmuş olduğunuz dizaynın W3C Validator hataları bulunmamalıdır, örneğin; http://validator.w3.org/check?uri=http://www.seslivesohbet.com kendi resmi web sayfamın hataları bulunmamaktadır.Bunun gibi bir çok benzer teknik uygulamalar mevcuttur.
Eğer sitenizin belirlediğiniz veya istediğiniz keliemelerde ( Sesli Chat ) Google gibi önemli arama motorlarında ön sayfalarda olmasını ve pagrenk değerinin yüksek olmasını istiyorsanız backlink çalışması yapabilirsiniz.Arkadaşlar bu konuda çok fazla gereken durumlar vardır sormak istediğiniz kafanıza takılan durumlar var ise sorabilirsiniz detaylı anlatabilirim ...
 

ElrosTasartir

0
İyinet Üyesi
Katılım
25 Ekim 2011
Mesajlar
0
Reaction score
0
backlink çalışmasını scrapebox ile nasıl yapabilirim ? yaklaşık 3-4 aylık ufak sitelerim var.kimisi Türkçe kimisi ingilizce siteler.. bu sitelere scrapebox yapmak istiyorum nasıl yapabilirim ? Teşekkürler..
 

judgeofnight

0
İyinet Üyesi
Katılım
17 Ekim 2011
Mesajlar
174
Reaction score
0
güzel bir kaynak olmuş teşekkürler. Benimde sayfamda yaptığım backlinkler çok işe yaradı. Sosyal paylaşım siteleri çok işe yarıyor bu konuda. Pagerank 0 dan 3 e çektim :)
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst