İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Backlink hakkında?

donjuanyasin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba iyinet,
Bugünlerde merak ettiğim bir konu hakkında sormak istiyorum,
Bazı sayfa pagerank değeri büyük olan blogların sayfalarına gidip yorum yaparak backlink sağlanır diyorlar ve genelde nofollow oluyor bu linkler,ve 300 yorum var ise 250 si webmasterların sitelerine verdikleri link ve thansk.. yazıları ile dolu,Yararı olmasa yapmazlardı diye düşündüm ama tam olarak bilmek istiyorum,
Benim bilmek istediğim bloglara yorum yapmak siteme ne yarar sağlar ve bir günde 50 yere veya daha fazla yorum yapsam siteme zarar vermiş olurmuyum?
Konu daha önce açıklanmış veya sorulmuş ise kusura bakmayın

gifted

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Nofollow çıkışlıların hiç bir yararı olmaz,o yapılan tamamen spamdır.AkrepList'in dediği gibi içeriğini geliştirmeye uğraşıp,yüksek prlı bir siteden tek backlink satın alma ile çok daha iyi yerlere gelebilirsin.

Diğerlerinin yaptığı sadece "ya tutarsa" mantığıdır...

donjuanyasin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
nofolow olmayanını bulmuşlar doldurmuşlar siteyi baştan sona yorumlarla,hatta başkaları eklemesin diye kaldırmışlar linkleri,çok az bile olsa faydası vardır mantığı güdüyorum.
Sizlerin dediği çok daha faydalı elbette.

Mehmet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
SEO uzmanları sağolsun, müthiş teknikleri var. Her taraf nakliyat bilmemne büyütücü linki doldu. Görsen bir de hepsinde "biz" "biz" diye kendilerine atıfta bulunmalar, 24 kişilik takım elbise giyen bir ekibiz ofisimiz camdan havası. Tecrübeli ekibimizin ileri düzey seo teknikleri ile sitenize hede hödö çok ziyaretçi=çok müşteri=çok para falan dedikleri şeyler bunlar işte.

*siber*

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Boşa kendini yorma.
İki tane kaliteli backlink al ve google'ın veritabanına bu güne kadar benzeri olmayan bir iki metin tanıt, sonra arkana yaslan.

MéDicLiFé

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Kesinlikle yararı var. İnanmayanlar için bir örnek verebilirim bende özelden.
Boş bir site önemli bir aramada 45 milyon sonuç içerisinden 3. sırada çıkmakta şuanda.
Hiç bir siteden backlinki yok bu sitenin ve domain 3 aylık.

Tek nedeni Wikipedia'da kaynak olarak gösterildiği için aldığı no follow backlinkler.

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Kesinlikle yararı var. İnanmayanlar için bir örnek verebilirim bende özelden.
Boş bir site önemli bir aramada 45 milyon sonuç içerisinden 3. sırada çıkmakta şuanda.
Hiç bir siteden backlinki yok bu sitenin ve domain 3 aylık.

Tek nedeni Wikipedia'da kaynak olarak gösterildiği için aldığı no follow backlinkler.

Aramalarında MéDicLiFé, bu backlinkler çıkıyor mu ? Yani sana oranın link verdiğini görebiliyormusun ?

( konuyu dallandırıp daha net sonuçlar çıkartmak için sordum )

MéDicLiFé

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Evet çıkmakta. Şuanda wikipediadan aldığım 3 no follow backlink site adresini yazarak siteyi arattırdığında 4 üncü, 5 inci ve 6 ıncı sıralarda çıkmakta.

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Evet çıkmakta. Şuanda wikipediadan aldığım 3 no follow backlink site adresini yazarak siteyi arattırdığında 4 üncü, 5 inci ve 6 ıncı sıralarda çıkmakta.

Olay budur, teşekkür ederim..

Gerçi çıkmasada, etkisi olurdu benim kanaatimce.Çünkü yapılan her değişiklik anında google tarafından kaydeilmektedir.Sadece etkisi biraz geç sürmektedir.Ama nedense backlink etkisi çok hızlı yansımaktadır.Belkide database rtahatlığı, belkide sistem rahatlığı bilemiyorum ama, aldığınız bir backlinkin yararını bir kaç saat içerisinde görebiliyorsunuz.

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
ben hağla bi etkisinin olmadığı kanısındayım neye etkisi yok diye soracak olursanız sıralamaya etkisi yok derim ama indexlenmeye etkisi var diye düşünüyorum veya size bot yollamasınında

belki nofollow linkler yerine sadece yazı olarak görüyorsur site adresini bilemeyiz adamlara göre sıralamayı etkileyen 200 000 etken var

MéDicLiFé siteni inceledim daha önce o domain alınmışmı bi fikrin varmı cünkü sadece wikiden link var dediğin siteye baya bi link verilmiş çünkü :D

donjuanyasin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
dün gece bir araştırma yaptım,benim sitem 2.sayfada 300 tane backlink var,ilk sayfada çıkan sitelerin backlinklerine bakıyorum 1300 backlink var diyor ve çoğunluğu yorumlama yöntemi ile yapılmış onların içerisinden birinde de wikiapedianın nofollow linki de vardı.onu nasıl yaptı anlayamadım :) ama bu yöntemi deneme yanılma yöntemi ile kurcalayacağım.
aynı tarz 2 sitemin birisine sadece güncel yazılar ve kaliteli link değişimleri diğerine ise yorumlar ve bir kaç link değişimi bakalım kim gaip gelecek ?

Mehmet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Nofollow'un sıralamaya etkisi tabiatına aykırı. Toolbar PR'a eder etmez o çok önemli değil, ki ona da etmez. Bir site iyi sıralamadaysa bunun nedenlerini başka yerlerde aramak icap eder. Sık yapılan bir hata bu; iyi sıralaması olan bir siteyi inceleyip esas neden bulunamadığında demek ki bundan oluyor diyerek nedenin yanlış yerlere bağlanması.

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
dün gece bir araştırma yaptım,benim sitem 2.sayfada 300 tane backlink var,ilk sayfada çıkan sitelerin backlinklerine bakıyorum 1300 backlink var diyor ve çoğunluğu yorumlama yöntemi ile yapılmış onların içerisinden birinde de wikiapedianın nofollow linki de vardı.onu nasıl yaptı anlayamadım :) ama bu yöntemi deneme yanılma yöntemi ile kurcalayacağım.
aynı tarz 2 sitemin birisine sadece güncel yazılar ve kaliteli link değişimleri diğerine ise yorumlar ve bir kaç link değişimi bakalım kim gaip gelecek ?

google nofollow linkleri backlink olarak göstermez sadece bazı arama motorları gösterir

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
ekledikleri bazı yerler nofollow değil ama kaynağı görüntüle yaparak inceledim.

100 de 1 bi ihtimal ve o eklediğiniz yerler büyük bi ihtimal pr2 veya pr 3 ün alt sayfalarıdır yani pr li olmasıda zor... Onun yerine güzel bi orjinal makale yazın makale sitelerine ekleyin namınız yürüsün

seslidostlukcom

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Hocam peki bu olay nasıl yapılmakta yani örnegin bir yere yorum yazıyorsunuz örnekle sorayım
1 ) mükemmel bir yazı olmuş paylaşım işin teşekkürler şeklindemi ?
2 ) mükemmel bir yazı olmuş paylaşım için teşekkürler gibimi olacak naısl yapıcaz açıklarsanız sevinirim ??

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
Hocam peki bu olay nasıl yapılmakta yani örnegin bir yere yorum yazıyorsunuz örnekle sorayım
1 ) mükemmel bir yazı olmuş paylaşım işin teşekkürler şeklindemi ?
2 ) mükemmel bir yazı olmuş paylaşım için teşekkürler gibimi olacak naısl yapıcaz açıklarsanız sevinirim ??

neyi sordunuz pek anlamadım:( bloglarda yorum yazdığınız zaman zaten çoğu websitenizi sorar ve altta html tag girmenize izin vermez ama bazıları taglara izin verir onlarada hangi kelimede istiyorsanız o kellimeyle yorumun altına link vermeniz yeter

makale siteleri ise siz makale yazdığınız için çoğu altta istediğiniz 3 linki nofollow suz koymanıza izin verir hem içeriğinizle ilgili bi konun altında linkiniz olur hem başkalrıda o makaleyi kullanabilme ihtimaline karşılık başka sitelerdende linkiniz olma ihtimali doğar

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.