İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Backlink kasmak SEO’nun ameleliğidir

MustafaYildiz

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
16 Haziran 2013
Mesajlar
1,250
Reaction score
0
Konum
İstanbul
WebMaster dünyasının çok değil, ucundan birazcık içerine giren herkes “backlink kasmak” deyimini duymuştur. Bir kasmaya başladı mı saatlerce süren bu eylem karşılığında ellerinde kocaman bir hiç olan ve ne yapacağını bilemeyen koskocam bir topluluktur; backlink kasıcıları. Saatlerce benzer sayfalara ctrl+c – ctrl+v yapılarak, hangi amaç uğruna yapıldığı bile yapılırken unutulan eyleme verilen bu isim; kah işe yarar, kah yaramazken bazı ateşli arkadaşlarımız tarafından şiddeti artarak uygulanmaya devam etmektedir.

Oturup birkaç araştırma yapıp konu hakkında makaleler okuyup, derleyip, harmanlayıp sitesine özgün içerik girmek yerine; saatlerce verilen bu amansız mücadele sonucunda kişiler kendisini backlink uzmanı olarak nitelendirmektedir. Eğer backlink kasmak eylemi işe yararsa kişi; SEO uzmanı, yaramazsa webmaster forumlarında backlink tüccarı olarak hayatına devam eder.

Backlink Kasmak bu işin ameleliğidir. Böyle bir SEO çalışmasının fayda getireceği inancını taşımak ise; ameleliğe verilen inançtandır. Birkaç siteye yorum yaparak backlink alın, ziyaretçi defteri bulun 10 – 15 tane yazın sitenizin linkini görsel backlink olur, hızlı index alır. Ardından hatta daha da hızlı index alsın diyorsanız; gidin shoutbox backlink ismi verilen bravejournal sitelerindeki o kutucuklara 10 – 15 tane linkinizi ekleyin. Tamam buraya kadar her şey yolunda ama 5000 yorum yapan arkadaş var, yanına da 300 ziyaretçi defteri, üstüne de 1000 shoutbox! Lan dur manyak! Amele misin oğlum sen? Böyle bir SEO çalışması olur mu? Bu çalışmanın adı SEO olsaydı, bu kadar adam uğruna kafayı yer miydi hiç?

Otur yazı yazsana önce, gir o yazıyı sosyal imlemede paylaş; 5 tane Türkçe site, 3 tane yabancı sitede. Git sitenin sosyal medya hesaplarında yazı hakkında açıklayıcı bir mini yazı ile sitendeki makalenin linkini paylaş. Sosyal medya hesabını geliştir. Siten ile alakalı forumlara üye ol, başlık açıp altına kaynak göstererek yazını paylaş. Git bir tane blogspot, bir tane wordpress aç; özgün içerik gir ana sitene backlink ver. Ama daha bunları yapmadan ne yapıyorsun sen deli gibi öyle!

Birde “sen ne iş yapıyorsun” diye soranlara utanmadan; backlink uzmanıyım, SEO bilimcisiyim falan diyorsun. O adamlarda bu garip isimleri duyunca seni bir şey oldu falan sanıyorlar. Bir bilseler saatlerce yorum yaptığını, klavyenin crt+c ve crtl+v tuşları üzerindeki baskıların spam yapmaktan silindiğini. Gülmezler mi sana? Gülerler hem de ne biçim demi. Eee madem öyle niye yapıyorsun bunu?

SEO denilen şey aslında basit; 1. kural özgün içerik, 2. kural kaliteli paylaşım, 3. kural ziyaretçiyi sitede tutmak. Başka kural mural yok. Her şey ayarında, uzun soluklu ve giderek artan bir backlink grafiği web sitenizin Google’de çıkmasına yeterlidir. İlk yazınızı 2 forumda paylaşın, sonra 3, sonra 5 – 6 diye gidin ki; daha çok paylaşılıyor sanısın sizi Google! Yazılarınızdaki kalite çıtasını giderek arttırın ki; girenler cidden okusun yazdıklarınızı daha uzun süre kalsınlar sitenizde. Diyeceğim o ki; daha çok az zamanda daha verimli çalışın ki; amelelikten kurtulun. Öyle çalışmamı olur ada bak: Backlink Kasmak!

- Ne yapıyorsun? + Backlink Kasıyom Hacı Sen!

Hacı macı bilmem ama yukarıda anlatılan tip insanlardan her geçen gün artıyor camiamızda, üzülüyorum. WebtirGit’e yazmaktan başka çare bulamıyorum. Son sözüm; “SEO uzmanı görünümlü amele olacağınıza, bilgili bir editör olun” bin kat iyidir!

Saygılar…
webtirgit
 

timfox

0
İyinet Üyesi
Katılım
16 Temmuz 2013
Mesajlar
34
Reaction score
0
Helel olsun kardeşim dobra dobra en kaliteli şekilde yazmışsın deli gibi backlin yapmak ameleliktir sen bu işi biliyorsun dediklerini harfiyen siteme uyguladım backlink yapılır ama ince-kalite olarak yapılır. Misal içeriğinle alakalı forum sitesine makale atıyorsun altına linkini çakıyorsun youtube'ye alakalı video atıyorsun altına linki çakıyorsun bir kaç tane alakalı blog sitesine yorum yapıyorsun linkini veriyorsun orda vee içeriğin zaten kaliteli ve sitede tutan bir yanı varsa zamanla alır başını yürür canım o site. içeriğimi incelemek istersen buyur kardeşim bana sitemdeki epostamdanda destek olabilirsin.
Finans Ekonomi Teknoloji

Altef4.com
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst