İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Backlink’ler ve PageRank

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
19 Temmuz 2008
Mesajlar
12,395
Reaction score
254
PageRank (PR), web sayfalarının Google’ın gözündeki değerini gösteren bir ölçü. Web sitenizdeki sayfalaraın PR değerini öğrenmek için Google Toolbar’ı tarayıcınıza kurmanız yeterli. Google Toolbar sürekli olarak gezmekte olduğunuz sayfaların PR değerini gösteriyor. Araç çubuğunun üzerindeki bu bölüm tabii ki yanlızca webmaster’lar için düşünülmemiş. Burada asıl amaç, web’de sörf yapan kullanıcılara incelemekte oldukları sayfa ile ilgili bir ön izleme vermek. Başka sitelerden sitelerinize yönlendirme yapan linkler, sayfalarınızın PR değerinin belirlenmesinde ve dolayısıyla rama sonuçlarında başarı sağlama konusunda büyük önem taşıyor. Bir web sitesi sizin sitenize link vererek onu kendi ziyaretçilerine önermiş oluyor ve Google PR değerini hesaplarken sitenizin dışarıdan ne kadar link aldığını göz önünde bulunduruyor. Yüksek PR değerine sahip yani Google için güvenilir olan bir sitenin sizin sitenizi link vererek önermesi, sizn de PR değerinizin yükselmesini sağlıyor. Kaliteli metiin bağlantıları: Başka sitelerden sitenize verilen bağlantılarda hangi sözcüğün kulanıldığı çok önemlidir. “Oyunlar” konusunda bir web sitesşne sahip olduğunuzu ve Google aramalarında “oyunlar” kelimesinde üst sıralara çıkmayı hedeflediğinizi varsayarak, başka sitelerden aşağıdaki şekilde link almanız en büyük faydayı sağlayacaktır.
<a href="sizinsiteniz.com">oyunlar</a>

Çünkü bu durumda Google diğer sitenin “oyunlar” kelimesi için sizin sitenizi önerdiğini anlıyor ve arama sonuçlarını sıralarken bu bilgiyi kullanıyor.
Link satışına dikkat: Backlink kavramının Google için bu denli önemli olması, para kazanmayı amaçlayan webmaster’ları link satışına yönlendirmiş durumda. Şimdilerde web’de çeşitli PR değerlerine sahip sitelerden kendi sitenize verilecek linkleri farklı fiyatlarla satın alabiliyorsunuz. Bu aslında bir sitenin sizi “Para karşılığında önermesi” anlamına geliyor. Ziyaretçi yönlendirme amacıyla yapıldığı zaman bir problem yok ama Google geçtiğimiz günlerde arama sonuçlarını maniple etme amaçlı link satışını engelemeye yönelik çalışmalar yaptığını duyurdu. Bu yüzden başka sitelerden PR değerinizi yükseltmek amaçlı link satın almayınız.
Yazar:depresan
 

aybar

0
İyinet Üyesi
Katılım
25 Haziran 2008
Mesajlar
11
Reaction score
0
Konum
İstanbul
Gerçekten yeni başlayanlar için çok yardımcı olacak bilgiler. Teşekkkürler ;)
 

Ruhela

0
İyinet Üyesi
Katılım
23 Kasım 2009
Mesajlar
174
Reaction score
3
Güzel bir açıklama olmuş kabul görürsen,
Biraz kendimde konuya artı değerler katayım.

Aldığınız backlinkler

<a href="http://www.sizinsiteniz.com/">oyunlar</a>

bu şekildeoyunlar kelimesinde yükseltebilir. ama bulunan sektör ile ilgili yüksek rağbet var ise bunları hem sizin sitenizde bulunan kategorilere hemde sitenize artı sayılabilecek bir değerde katkınız olabilir.

Örnek ;


<a href="http://www.sizinsiteniz.com/a-oyunlar-kategorisi.html">a oyunlar</a>

gibi.Backlinlerde etkin bir hususta tagları iyi kullanmak, "title" tagıgenellikle verilen link ile alakalı ne kadar uygun ve doğru seçilir ise sıralamada önem taşıyor.

Örnek ;

<a href="http://www.sizinsiteniz.com/a-oyunlar-kategorisi.html" title="a oyunu oyna">a oyunlar</a>

gibi.

Bol PR li Bol hitli günler :hmmm:
 

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
19 Temmuz 2008
Mesajlar
12,395
Reaction score
254
evet aslında tittle alt eklenmesi daha mantıklı ve alt sayfalar
 
P

pozitif06

Misafir
arkadaşlar herşey güzel, bir de bu linkleri aldığınız sayfalar önemlidir...
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst