İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Bandırmada Deprem beklentisi..

draga

0
İyinet Üyesi
Katılım
11 Şubat 2008
Mesajlar
2,842
Reaction score
3
Konum
C:\WINDOWS
Arkadaşlar yabancı bir sitede bir Jeoloji Profesörü Türkiye için 8.0 şiddetinde dünyayıda etkileyebilecek bir deprem uyarısı yapıyor. Ve çok yakında 1-2 hafta içinde olacak diyor. Kendim diğer Türk tahmincilerdende araştırdım orta şiddeti geçmez diyorlar ama yinede ne olur bilinmez.

Site: http://www.ireport.com/docs/DOC-22435?ref=email

Not: Bu bir kesinlik değil sadece teoridir.

Size tek bir kesinlik söyleyebilirim Bandırma'da hareketlilik başladı arkadaşlar. Fay kırılmaya başladı. Bandırma'da deprem(ler) olacak ancak orta şiddeti geçmeyecek depremler olma ihtimali daha yüksek.

Yinede inş. temennimiz o dur ki olmaz. Bandırma ve çevresinde yaşayan arkadaşlar her an depreme hazırlıklı olsunlar. Dün 3tane küçük deprem meydana geldi. Bu sevindirici eğer bu depremler olmasaydı büyük bir deprem gelecekti. Fay küçük depremlerle kırılmaya devam eder inş.

Son deprem belirtileri; Balıkesir'in Bandırma ilçesinde vatandaşlar tarafından denizin üzerinde bir saat süreyle ışık kümeleri görüldüğü iddia edildi. Işıkların görüldüğü zamanlarda Marmara Denizi Bandırma Körfezi'nde depremler meydana geldiğini söylüyor vatandaşlar.

Balıkesir'de olan depremleri buraya not olarak düşeceğim. Bu deprem teorisi hakkında araştırmalarım sürüyor. Edindiğim bilgileri buraya yazarım.
 

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Katılım
25 Ocak 2005
Mesajlar
7,131
Reaction score
89
İstanbul ve çeversinde deprem olacacğı artık kesin. Kimse olmayacak diyemez. Bu bilinen bir gerçek. Bir başka bilinen bir gerçekte var ki o da deprem gelmeden önce ben geliyorum diye tabir edebileceğimiz işaretleri, farklı doğa olayları ile veriyor. Ama şu saatte şu zaman da olacak diye bir sonuca varamıyoruz.

Peki istanbulda deprem olsa ne olur ? ne yazıkki bir başka bilinen bir gerçekte çoğu insanımızı kaybedeceğiz. Kimisi balkondan camdan atlayarak, kimisi o anki heyecana dayanamayarak kalp krizi geçirerek, kimisi bulunduğu yerin yıkılması ile direk, kimisi ise o karanlık ve korkutucu olan taş bloklar altında umutsuzca kurtulmayı bekleyerek, kimi zaman da çığlıklar atarak aç susuz bekleyerek... Ve bu dutguları yaşayan insan sayısı çok olacak 3-5 kişi ile sınırlı kalmayacak. belki bunlar arasında ben de olabilirim.

bunlar bir gerçek, kaldı ki bu olayları daha önce yaşadık.

bundan sonrasını lütfen siyasi olarak algılamayın...

Peki bu bilinen gerçeklere karşı ve bu benzeri olaylar sonrasında ne gibi önlemler alındı veya aldık mı ? İşte tüm mesele burada bitiyor.

peki bu önlemleri biz mi almalıyız yoksa devletin mi yapması lazım ! Tabiki devlet tüm evlerimizi yık yeniden yap diyemeyiz. Böyle bir gücümüz yok. O zaman kaderimize boyun eğip nolacaksa olsun mu demeliyiz.

Burada bence devlete düşen ilk görev denetleme ve kontrol mekanizmasını çok dikkatli bir şekilde gerçekleştirmeli. ne yazıkki bir deprem ülkesi olan ülkemizde senelerdir bu yapılamıyor veya yapılmıyor. hani bir laf vardır. Parayı veren düdüğü çalar. Biraz bu felsefe ile yaklaşılıyor. inşaatları sürdüren parayı veriyor ve istediği gibi inşaatını yapıyor !

Binamızı kontrol ettirmek istediğimizde gerkeli yerlerden bir sonuç geldiği zaman ne yazıkki bu sonuç bizi tatmin edemiyor, temkinli yaklaşıyoruz acaba bu veriler doğrumu ! Bunla yetinmeyip başka kişi veya kurumlarca da test ettiriyoruz. Kimi zaman bu sonuçlar birbiri ile tutuşmuyor...

herhalde "mala geleceğine cana gelsin" diyoruz..

Deprem dedenin bir lafı vardır: Deprem insanları öldürmez, binalar insanları öldürür. Yani eğer gerekenler uygun bir şekilde yapılırsa, tedbirler alınırsa depremden korkmaya gerek yok. Ama ne yazıkki depremden korkuyoruz !

ne yazıkki böyle bir deprem de göz göre göre insanlarımızı, kardeşlerimizi, analarımızı, bacılarımızı kaybedeceğiz... İşte dayanamadığım, hazmedemediğim yer burası...

Depremin ne demek olduğunu iyi bilen birisi...
 

cakirx

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Haziran 2006
Mesajlar
1,464
Reaction score
5
Konum
deviantart
çindeki depremin, büyük depremlerin başlangıcı olduğu teorisini ortaya atmış şahıs ve ilkinin birkaç hafta sonra bandırmada gerçekleşeceğini yazmış.
( sallamış :) )
 

draga

0
İyinet Üyesi
Katılım
11 Şubat 2008
Mesajlar
2,842
Reaction score
3
Konum
C:\WINDOWS
kendisi jeolog profesör. Dediğim gibi araştırmalarıma göre 6üzeri zor gibi görünüyor ancak bu doktor art arda tekrar ediyor olacak diye. İnş. olmaz.

sadece ona dayanarak yazmadım bu yazıyı. Bu sıralar marmara ve çevresinde orta şiddetli(<5) depremler bekleniyor.
 

myguitar

0
İyinet Üyesi
Katılım
28 Ocak 2006
Mesajlar
184
Reaction score
0
Konum
Ankara
Deprem eninde sonunda olacak mühim olan en iyi şekilde hazırlıklı olmak..
 

ruen

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Mart 2006
Mesajlar
2,019
Reaction score
1
Konum
Kocaeli UNI
İnsanın zoruna gidiyor japonyada 7 şiddetinde deprem oluyor burun kanamıyor,bizde 20.000 kişi ölüyor.Yazık
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst