İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Banlı bir hesap sahibi yeniden ne zaman hesap açabilir?

atay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37
yaklaşık 2 yıl kadar önce uygunsuzluk sebebiyle hesabım banlanmıştı. banlandıktan 1 ay sonra yine kendi adıma bir hesap daha açtım, bir hafta sonra kapatıldı. daha sonra arkadaştırdım ki, bazı banlamalarda isim soyad da kara listeye girebiliyormuş. nitekim, bende girmiştim sanırım.

yaklaşk 2 yıl geçtiği için durumla alakalı adsense'e mail attım fakat henüz bir geri dönüş alamadım. daha önce başına bu tarz bir durum gelen var mı? 2 yıldan beri bir daha hiç yeni hesap açmayı denemedim kendi adıma, bugün bir hesap açsam yeniden kapanır mı?

Cagatay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
isim soyisim , banka bilgileri ve adres bilgileri aynı oldugu sürece banlanma riskin %80 bana göre.
dedigin gibi kara liste olayı kesinlikle var bence.
mailin cevaplanmasını beklemelisin, 2 yıl uzun bir zaman ve yeni hesap açman için inşallah olumlu cevap alırsın.
3 yıla yakın oldu cok sükür hesabım banlanmadı sadece bir domainimin yayını durduruldu onlar içinde bu sıralar mail atmayı planlıyorum ne diyecekler bakalım, sen gelen maili bize yazarsan ona göre bende mail atayım.

atay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37
maile cevap geldiğinde yazacağım forumada ama ümidi kestim gibi. yollayalı nerden baksan 1 hafta oldu bile.

deviL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
isim banlanmışsa 1 daha hesap açamıyorsun sanırım ama domain banlandıysa açabiliyorsun diye biliyorum. Bi eş dostunun bilgileri dışında hesap açmaktan başka çaren yok gibi.

egitimsart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
aynı durum bende de oldu. 2 yıllık domainim banlıydı. 3-4 ay once mail atmıştım. gelen cevap hiçbir şekilde banlanan domain affedilmez diyordu. ama banlanıpta 6 ay sonra falan farklı bilgilerle adsense başvurup para alanda duydum.

i.ari

0
İyinet Üyesi
Reaction score
6
google 1 yıldan önce banlananlara af getirse çok iyi olur aslında :(

atay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37
şu anda arkadaşlarımın üzerine açtığım hesaplarla 1 yıldan uzun süredir hala adsense kullanıyorum fakat artık kendi ismimle, cismimle, hesabımla kullanmak istiyorum. cafeden kendi adıma yeniden bir hesap açıp deneme yapıcam, kendi bilgisayarımdan açmayada tereddüt ediyorum diğer hesaplarda bloke olur diye.

senolcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bence bir tanıdığın üzerine aç hesabı, kendi adına belki kabul eder ama ileride banlı bir hesapla bağlantınız bulundu diyerekten yeniden banlama riski var.

Tutaste

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bende bir kaç domain var biri için uyarı yapmışlardı şunları düzelt yoksa banlanırsınız diye bende düzelttim ama bazılarını unuttum fark edemedim domain banlandı seneler oldu email yazdım neler dedim ama geri dönüşü olmaz dediler hatta ben dedimki siz böyle kurallarınız sayesinde düzenli web sitelerin oluşmasına katkı sağlıyorsunuz ama site düzeldiğinde ban kaldırmıyorsanız o siteleri daha fazla kural dışı yollara itmiş oluyorsunuz dedim ama afile yok yok diyorlar başka birşey demiyorlar.

Bu tip reklam veren siteler çoğalmadıkça kurallar katı olmaya devam edecektir.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.