İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Banner Fiyat Biçme İçin Yardım

E_P

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba,

Rusya, Dubai, Ukrayna, İran, Suriye, Irak ve birkaç ülkede daha yıl boyunca bu ülkelerde dergi, gazete ve billboardlarda sitemin tanıtımı yapılacaktır. Bu iş için yıllık yaklaşık 200.000 $ gibi büyük bir bütçe kullanılacaktır. Belli bir sektörde ki firmalarının tanıtımı için kullanılacak bu site için bannerlardan sizce nasıl bir gelir elde edebilirim? Bu bannerlara ne kadar fiyat biçebilirim?

E_P

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Reklam veriyormusun alıyormusun anlayamadım hocam :D

Ben sitemin reklamını medya aracılığıyla yapacağım, fakat onun masrafı bana ait değil, yani onu amorti ediyorum, fakat sitemde bulunduracağım bannerlardan bari bişeyler kazanayım diyorum :D hocam bari sen bi fikir söyle ya hiç yazan yok bu işin piyasasını da pek bilmiyorum

PutTLD

0
İyinet Üyesi
Reaction score
13
Merhaba,

Reklam işi büyük siteler için arz talep ve günlük ziyaretci sayısıyla ilgilidir,

örnek vermek gerekirse x sitesinin sahibisiniz sitenizin en üstünde banner alanı var, günlük 500.000 sayfa gösteriminiz var, bu alana 10 firma reklam vermek istiyorsa siz fiyatı 10.000tl/ay dersiniz, kimse reklam vermek istemiyorsa fiyatı aşağı çekip cazip hale getirmeye çalışırsınız.

Bir kaç sene önce Mynet.com internet sitesine reklam vermek için görüştüğümde ana sayfanın üst kısımlarında banner reklam için günlük 3.000 tl para istemişlerdi(döviz olarak teklif iletmişlerdi, ben tl'ye çevirmiştim, tl olarak aklımda kalmış) Bu sitedeki banner alanları talebin yüksek olmasından ötürü pahalı...

Sizinde talep edilen web siteniz varsa açık arttırma ile 1,3,6 aylık satış gerçekleştirebilirsiniz.

iyi geceler

E_P

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Teşekkürler, aydınlatıcı bir bilgi oldu benim için. Elinize sağlık

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
59
Türkiyedeki reklam sitelerinden birine ortak ol. Oranın reklamlarını yayınla.

beybıleyd

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ben sitemin reklamını medya aracılığıyla yapacağım, fakat onun masrafı bana ait değil, yani onu amorti ediyorum, fakat sitemde bulunduracağım bannerlardan bari bişeyler kazanayım diyorum :D hocam bari sen bi fikir söyle ya hiç yazan yok bu işin piyasasını da pek bilmiyorum
Hocam o kadar gelir ile sitenizin reklamı yapılacaksa sizin reklam yayıncısı olmanız biraz saçma... bu şeye benzer adworse site reklamı verip sitenden pop up ile para kazanmaya :) ... ama eğer yayınlamaya kararlıysanız PutTLD arkadaşımızın açıklaması çok yerinde...

ek olarak şunuda söylemeliyimki piyasada sandığınız kadar kalıp rakamlar yok... ben bir konu açmıştım 20 liraya banner satıyordum, ki baya tecrübeliyim reklamcılık konusunda, öyle teklifler geldiki 500 liraya siteden sadece 6 banner sattım. ama ilk reklam alan arkadaş 20 liraya aldı banneri fakat aynı boyuttaki banneri bir başkasına 80 liraya sattım. Bu konuda bir deneyim paylaşmış olayım.=)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.