İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Barışbey

kadirnet

0
İyinet Üyesi
Katılım
7 Eylül 2012
Mesajlar
18
Reaction score
0
Allah görüyor ben şimdi size ne desem boş gelicek

ben sana bişe demiyorum ama işlem senin isim ve site uzerinden yapılmıs sen veya baskası site sahibi ve host sahibi sorumludur yapılan işlerden bu bir kuraldır nasıl senin eve baskası girdigi zaman hırsızlık oluorsa internet siten veya enternet sahibi oldugun seyden sahibi sorumludur site acmak koay fakat kontrol etmeyi bilmel lzım ve sahip cıkmak lazım
 

kadirnet

0
İyinet Üyesi
Katılım
7 Eylül 2012
Mesajlar
18
Reaction score
0
neyse hepinize geçmiş olsun ama yazdıklarımı iyi oku arastır

- - - -Güncellendi - - - - - -

1-) 5237 SAYILI YASANIN ONUNCU BÖLÜMÜNDEKİ BİLİŞİM ALANINDAKİ SUÇLAR

Bilişim sistemine girme :
MADDE 243. (1) Bir bilişim sisteminin bütününe veya bir kısmına, hukuka aykırı olarak giren ve orada kalmaya devam eden kimseye bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası verilir.

(2) Yukarıdaki fıkrada tanımlanan fiillerin bedeli karşılığı yararlanılabilen sistemler hakkında işlenmesi hâlinde, verilecek ceza yarı oranına kadar indirilir.

(3) Bu fiil nedeniyle sistemin içerdiği veriler yok olur veya değişirse, altı aydan iki yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
Sistemi engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme :
MADDE 244. (1) Bir bilişim sisteminin işleyişini engelleyen veya bozan kişi, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Bir bilişim sistemindeki verileri bozan, yok eden, değiştiren veya erişilmez kılan, sisteme veri yerleştiren, var olan verileri başka bir yere gönderen kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(3) Bu fiillerin bir banka veya kredi kurumuna ya da bir kamu kurum veya kuruluşuna ait bilişim sistemi üzerinde işlenmesi halinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır.

(4) Yukarıdaki fıkralarda tanımlanan fiillerin işlenmesi suretiyle kişinin kendisinin veya başkasının yararına haksız bir çıkar sağlamasının başka bir suç oluşturmaması hâlinde, iki yıldan altı yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezasına hükmolunur.

vs vs

- - - -Güncellendi - - - - - -

daha birçok bunlar hafif olanlar

- - - -Güncellendi - - - - - -

Ben birdaha web sitesi açmam zaten

resmi kurum ve ozel şirketlere girme daha fazla
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst