İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Barzani'den ŞOK eden açıklama

ozgurruh

0
İyinet Üyesi
Katılım
28 Eylül 2010
Mesajlar
2,829
Reaction score
32
Konum
ANKARA
Kuzey Irak’taki bölgesel Kürt yönetiminin başkanı Mesud Barzani, Türkiye ziyaretinden önce İran’a giderek PKK terörü ile ilgili mücadele konusunda görüşmelere başladı.

Tahran’da Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ile bir araya gelen Barzani, ortak basın toplantısında, ABD askerlerinin bu yılın sonuna kadar Irak’tan ayrılacaklarının açıklandığını, bir bölümünün Irak askerlerinin eğitim amaçlı kalması konusunun henüz kesinleşmediğini söyledi. Barzani, Türkiye’de PKK terörüne ilişkin çatışmalar konusundaki bir soru üzerine bölgedeki her çatışmanın üzüntü verici olduğunu, her türlü çatışma ve savaşa karşı olduğunu, İran Cumhuriyeti’nin yardım ve katkılarıyla, Türkiye ile PKK sorununun çözümüne çalıştıklarını söyledi. Barzani, Türk askerlerinin Irak topraklarına girdiği yönündeki soruya ise “Bu konu sadece haber ajanslarının, kitle iletişim araçlarında yer aldı. Irak topraklarına hiçbir Türk askeri giriş yapmadı” dedi.

Hamaney’den ABD mesajı

Barzani daha sonra İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ile görüştü. Dini liderin ofisinden yapılan açıklamaya göre Hamaney, Barzani ile görüşmesinde yaptığı konuşmada, Irak’ın birlik ve bütünlüğünü, istikrarını desteklediklerini ifade etti. Irak halkının direnişi sayesinde ABD’nin bu ülkeden çıkmaya mecbur kalmasını, “Irak’ın tarihinde altın bir sayfa” olarak değerlendiren Hamaney, Iraklıların tüm baskılara rağmen ABD’ye “hayır” dediğini belirtti. Barzani de konuşmasında görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İran’ın Irak halkının yakın dostu olduğunu söyledi. Barzani, İran halkı ve devletinin zor günlerde kendilerine yaptığı yardımları unutmayacaklarını belirtti.


Kaynak: Irak’a Türk askeri girmedi - Hürriyet PLANET
 

daniel1336

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
27 Ağustos 2010
Mesajlar
3,114
Reaction score
100
Konum
Kocaeli
Girse zaten girmez der adam. Girdiler bizim topraklara dese kendi güçsüz duruma düşer.

TSK tarafından açıklama varsa ben ona inanırım sadece.
 

ozgurruh

0
İyinet Üyesi
Katılım
28 Eylül 2010
Mesajlar
2,829
Reaction score
32
Konum
ANKARA
Girse zaten girmez der adam. Girdiler bizim topraklara dese kendi güçsüz duruma düşer.

TSK tarafından açıklama varsa ben ona inanırım sadece.

Evet tabiki TSK'ya inanmak gerekir :) Ancak şu soru akıllara gelmiyor mu hiç.

Başbakan, Cumhurbaşkanı ve Genel Kurmay Başkanı Irak'a girdik diye açıklamalar yaparken bunu tüm dünya duyarken BARZANİ duymadımı ? :)

Peki diğer bir soru.

O zamanlar bu duyumları aldıysa eğer, peki neden o zaman yalanlamadı da şimdi yalanlıyor :)?
 

urantum

0
İyinet Üyesi
Katılım
11 Aralık 2010
Mesajlar
124
Reaction score
2
asıl girse bizim toprağımıza girdiler diye avaz avaz bağırırdı daha önce yaptığı gibi. her zamanki gibi kandırılıyoruz sanıyorum.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst