İlk bilgisayarım 1999 da alındı. İlk 6 ay bilgisayarı sadece oyun oynamak için kullandım. Sonra internete abone olduk. İlk başlarda akbankınkini kullanıyorduk sonra ixir 24 kullanmaya başladık hem ixirin ücreti 50 küsür hem de telefon ücreti, ikisi birlikte baya bi geliyordu. Ben web sitesi yapmaya merak sardım. Chate başlamadan. İlk sitem homepage.com dandı. Basit amatör bir site. Wordde yapıp htmle çevirmiştim. Daha sonra htmle merak sardım. Sitelerin kaynak kodlarını inceleyerek deneme yanılma yoluyla her tagın ne işe yaradığını öğrendim. O zamanlar fazla döküman yoktu nette. Ondan sonra html ile yapabileceklerimin sınırlı olduğunu gördüm ve web tabanlı programlaya merak saldım. Perl ile cgi kitabı aldım. Kendime html e belli bir satırdan sonra veri ekleyen sayfalama özelliği olmayan basit bi ziyaretçi defteri yazdım. Daha sonra yine cgi ile download scripti yazdım. LGS sınavına girdim afyon fen lisesini kazandım ve evden uzakta kaldım. 1 ay bilgisayarla aram olmadı. Bilgisayara bağımlı olduğum için evden uzakta okuyamadım ve izmire ailemin yanına döndüm. Lise 1 de tübitakın bilgisayar olimpiyatına hazırlık olsun diye bize okulda pascal öğrettiler. Pascalda basit şeyler yazdım. Daha sonra asp ye merak saldım. Asp ile son 10 günün istatistiklerini tutan bi toplist yazdım. İlk domainim best50.net ti. Ama domain kontrol panelim bile yoktu. Domain name serverlarını değiştirmek için gerekli kişiyle konuşmam gerekiyordu. Acemilik işte. Üye sayısı 350 yi geçti. Veritabanı olarak access kullanıyordu dolayısıyla da dayanamayıp sürekli kilitleniyordu. Mssql kullanmak istedim fiyatı fazla artıyordu. O yüzden php öğrenmeye başladım. Php ile ilk programım şu anda www.trlist.gen.tr ve www.zirve50.com da kurulu. Ve web tabanlı herhangi bir programlama dilini öğrenmek için en iyi yolun toplist yazmak olduğunu düşünüyorum. Veritabanı işlemleri ve diğer herşey çok daha iyi öğreniliyor. bu şekilde. Sonuç olarak bu güne kadar internette fazla birşey kazanmadım. Elimde de birkaç domain var www.erkolweb.com , www.zirve50.com ve www.mysozluk.net . Bunlar böyle duruyor. Yazın visual basice merak sardım. Basit bir program yazdım. Şu anda c ve assembler öğreniyorum. Mikroişlemci programlamaya merak sardım. Okulda açılan kursa gidiyorum. Ve internete karşıda soğudum artık buradaki bazı şahıslar yüzünden.
Direk sonuca gidecek olursak. Şu anda bikaç tane programlama dili biliyorum. İstanbul teknik üniversitesi elektrik mühendisliği bölümünde okuyorum. Tamamen ilgi alanımla alakasız bir bölüm. Bilgisayara ayırdığım zamanı derslere ayırsaydım şu an daha iyi bir konumda olabilirdim. Yanlış yaptığımı düşünüyorum. Ayrıca bilgisayarın bana kaybettirdikleri sadece bu değil. Şu anda asosyalim, sosyal fobim var. Ayrıca oturmaktan kamburlaşmış durumdayım. İnternette de henüz hiçbirşey başarmış değilim. İşte durum böyle. İnternette başarılı olan arkadaşlarıda tebrik ediyorum...
Direk sonuca gidecek olursak. Şu anda bikaç tane programlama dili biliyorum. İstanbul teknik üniversitesi elektrik mühendisliği bölümünde okuyorum. Tamamen ilgi alanımla alakasız bir bölüm. Bilgisayara ayırdığım zamanı derslere ayırsaydım şu an daha iyi bir konumda olabilirdim. Yanlış yaptığımı düşünüyorum. Ayrıca bilgisayarın bana kaybettirdikleri sadece bu değil. Şu anda asosyalim, sosyal fobim var. Ayrıca oturmaktan kamburlaşmış durumdayım. İnternette de henüz hiçbirşey başarmış değilim. İşte durum böyle. İnternette başarılı olan arkadaşlarıda tebrik ediyorum...