İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Seo İpucu Başarılı Sitelerin Sırrı

NarKo

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Nisan 2011
Mesajlar
0
Reaction score
0
Başarının ilk basamağı ve en sağlam adımlardan biri inanmaktır. İnanmak yolun yarısıdır. Webmaster'ler kaliteli çok başarılı bir site kurma hedefinde yeni arayış içindedirler. Ancak bu istenilen durum sizde belirebilmesi için istediğiniz olay da sizlerden aslında çok şey istiyor. Bir blogunuzun olduğunu düşünelim site aslında naz yapan kız gibidir ve hep ilgi ister bir kaç gün ilgiyi kesince kendini geri çeker ve gerilemeye başlar bu durum öyle bir şeydir ki google açısından da backlinkler den daha önemli olan sitenin güncelliği ve kaliteli içeriktir ve bir gün önce içerik girilmiş site o gün içerik girmeyen siteden google gözünde her zaman önemlidir yakın bir zamanda güncelleme var ve google ilk olarak güncelliğe baktığından sitenizi güncel tutarsanız size hakkını vereceğine inanıyorum. Blog'lar, forumlar vb. siteler hep ilgi ister en azından günde bir iki özgün makale ve içerik girmeniz gerekiyor forum siteleri içinde kaliteli ziyaretçiler ve üyelere ihtiyaç var ancak bir çok foruma girmemle çıkmam bir oluyor ve bir daha yanlışlıkla bile o siteye girmek istemiyorum, bunun nedeni "üye olmadan linkleri göremezsiniz" ibaresi çok berbat bir durum ve -10 puanla başlamış oluyorsunuz bu ilk aşama zaten bu adımda ziyaretçiyi direkmen soğutuyorsun bir kişiye faydalı bir link var ve bakmak yada indirmek istediğinde zamanının boşa gideceğinden zaten üye olacağı varsa da olmaz benim yaptığım gibi fakat zorunlu üyelik değilde isteğe bağlı üyelikler olsa ve ziayretçi bile kısıtlı şekilde yorum yazabilse o sitede eğer faydalı bilgiler varsa zaten ziyaretçi kendi üye olmak isteyecek. Aksi durumda kişi direk olarak geriye giderek başka sitelerde o üye olmadan linki göremezsin konusunu arayacak ve bulacak ( çünkü hint kuması değil ve google de her şey var ).

Bazı olayları aşmısşanız daha önemli noktalara geldik demektir. Sadece yazmak yada yazmak için yazmak yetmez en önemli nokta alanında çok iyi bildiğiniz ve konuya iyi hakim olup yaşayarak yazabilmeniz ve bu hissiyatı okuyan kişiyede yaşatabilmek her har hangi bir konu olabilir. Ama google de yok yok google'ye göre özgünlük olmayan farklı farklı versiyonlar aslında google'nin özgünlük kavramındaki en son halka diye düşünüyorum. Eğer başarabiliyorsanız daha önce hiç konusu açılmamış fikirleri sunmak yada uygulamak bu çok zor olduğu için aynı konuları kendi fikirlerinizden yazarak , son halka olarak nitelendirdiğim özgünlük kavramından bir üst başarı elde etmek için o konuyu en iyi anlatan ve fikir sunan bir makale yazabilirsen sonuç olarak fikir farklılığından ve ince noktalardan başarının ilk adımı atmış olursunuz.

Amaç ilk etapta kesinlikle seo amaçlı olammalı amaç faydalı olamak insanlara doğru kaliteli bilgileri aşılayabilmek ve sunmak amaç'daki niyet iyi olunca google bunu es geçmeyerek insanlara bu faydalı oluşundan dolayı + puan vererek bir basamak daha atlatmış oluyor. Görüyorum ki bir çok webmaster çok hatalı ve yükseler de olan kişilerde sağlam adımlarla başlayıp bu iyi teorilerle bu duruma gelmişlerdir ancak bu insanlar seo bilinen gerçeklerini hiç bir zaman insanlara bildirmemişler ve bu konuda bencil davranarak benden - puan almışlardır. Bir çok webmaster sitelerinde seo uzmanları seo konuları vardır. Bir çok yazımda bunu bas bas bağırarak anlatmaya çalıştım ve tahmin ettiğim gibi çok kişi beni anlamıyor azınlık hak verebiliyor. SEO google'de her yerde okuduğunuz seo anlayışı değil seo aslında seo'yu yazılan çizilen herkesin sürekli papağan gibi tekrarladığı seo malesef değil. Gerçek olan bu olaylara inanmamak ve kendi düşüncelerinizle kendi yöntemlerinizle içinizde ki sesle yada deneme yanılma yöntemleriyle seo'nuzu geliştirin. Yukarıdaki sözlerimde büyük sitelerden ve bencil davranıp bu yükselmenin altın kurallarını anlatmamalarının sebebi her zaman kendisi yükselmek ve rekabet gibi durum olduğundan kesin olmamakla beraber şuanki herkesin ağzında gezen seo kuralları bu yüksek hitli ve kaliteli pr8 pr9 pr7 ve bunun seviyesinde google dostu sitelerinin sahiplerinin uydurduğu ve rakipleri aşağılara indirerek her zaman zirvede kalma egosunun eseridir.

Link çıkışları her kes tarafından siteye zarar verdiği söylenir kesinlikle buna katılmıyorum. Sayfa içinde verdiğiniz linkler kesinlikle dofollow olsun nofollow kavramı da google'nin en ince ayrıntısı yukarıda söyledim ya; google faydalı olanı sever ve siz linkinizi o kişiye rank sağlıcak şekilde dofollow şekilde verirseniz google bunu webmasterdaşına faydalı olma açısından verdiğini düşünürek size zarar değil + 1 puan daha kazandırmış olur haliyle link verdiğiniz siteyede, ancak şöyle bir durum var link verdiğiniz site legal site ve kaliteli site ise bu + puanı o zaman alırsınız ve kalitesiz çöp işe yaramayan bir siteyi zaten Google dışlamış ve değersiz olarak arka sıralara atmıştır. Sizin buradaki yardımınız belki size zarar verebilir. Footer linkler başka bir değimle ücretli satılan linkler yüzünden google'nin sitelere ceza verdiği söyleniyor, bu fikre kesinlikle inanmıyorum. Arkadaşlar google'yi gözünüzde çok büyütüyorsunuz sanal alemde evet tek ve en büyüktür ancak büyüklüğü bir yere kadar algoritmaları bir yere kadar işler, Ücretli link alımı olduğunu google'nin anlayabilmesi için 6. hissi daha tam olarak geliştiğini sanmıyorum. Yani bunu nasıl anlıyor? diye sorsam size, cevaplar tahminimce şunlar olacak footer alanından link çıkışı normal olarak siteye zarar verdiğini düşünerek karşılıksız vermeyeceğini düşündüğünü söyleyebilir ve link çkluğundan ticari rank elde edilmiş sandığını sanabilirsiniz. Fakat dediğim gibi google bunu kesin olarak anlayamaz ve kimseye haksız yere ceza vermekte istemez. Link çıkışının faydalı olması için ana sayfadan link çıkışlarında dikkat etmeniz gereken nokta verdiğiniz linkler; en az sizin siteniz kadar kaliteli ve legal olsun faydalı olsun mümkünse aynı içerikte olsun hem karşı taraf hem siz fayda sağlayın siz sizden daha kaliteli siteye link verdiğiniz zaman google bunu ayakta alkışlar ve ziyaretçisine bencil davranmayıp faydalanması için sitesinden link çıkısını vermesi ve dofollow olarak vermesinin karşılığı olarak rankınızda google'nin gözünde iyi yer edineceksiniz. 20'den fazla link çıkışı bilmem ne, gibi sözler bilinçsizce ve heryerden duyulan sözlerin tekrarlanmasıdır www.ibrahimfirat.net sitem uzun zamandan beri rankı 4 ve iyi bir yere geldi kısa zamanda uzun zaman dediğim 6 ay gibi sürede ve her güncellemeye 150 200 link çıkışı ile girdim sırf google deki seo profosörlerinin fikirleri mantıksız geldiğindne denedim ve yanılmadım ama amacım deneyip yanılmaktı. Saol google beni ve fikirlerimi yanıltmadın ve bu durumdan dolayı ne pagerank'ım azaldı ne de hitim nede kalitem azaldı.

Orjinal Kaynak >>
 

hecktor

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Nisan 2013
Mesajlar
8
Reaction score
0
"site aslında naz yapan kız gibidir ve hep ilgi ister bir kaç gün ilgiyi kesince kendini geri çeker ve gerilemeye başlar bu durum öyle bir şeydir ki google açısından da backlinkler den daha önemli olan sitenin güncelliği ve kaliteli içeriktir "

Bu Satırdakilerden Bahsediyorum İlgiyi Kesmedin Günlük Düzenli Olarak Özgün İçerik Girdim 4.sıradan 72. Sıraya Geriledim
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst