İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Basit animasyon örnegi?

i.ari

0
İyinet Üyesi
Reaction score
6
Merhaba,
Bir banner hazırlıyacagım.
Bannerin arkaplanında resim olacak ve bir taraftada sırayla resimler gececek.
Yavaş yavaş belirgenleşip yavaş yavaş kaybolacak.

Flash ile nasıl yapacagımızı basit şekilde anlatırsanız sevinirim.

Teşekkurler

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Sanırım şöyle olacak, resimi flash dosyana ekleyeceksin. Sonra bi 15 frame kadar gidip resmin özelliklerinde Alpha'sını sıfır yapacaksın. O aradaki 15 frameden herhani birisine tıklayıp Create Motion yapacaksın. Böylece o aradaki framede görünürlüğü fade out yapacak. 3 senedir flash açmıyorum gerçi ama böyle olması lazım mantık

i.ari

0
İyinet Üyesi
Reaction score
6
Flash mx 2004 kullanıyorum arkaplanı olarak resim kullanacagım ama bulamadım :(

BordoMavi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
eğer hala lazım sa şu şekilde anlatayım yeni bi döküman oluştur.

1. olarak F11 tuşuna basarak library i aç daha sonra file sekemesinden " import > import to library " tıkla daha sonra arka plan olarak kullanmak istediğin resimi seç ve okey le

2. olaraklayer 1 e tıkla ve libraryden eklediğin resmi seçerek animasyon sahnesine taşı selection tool ile kısayolu (A) resimi seç ve F8 tuşuna bas " graphic " seçerek " ok " e bas.

3.mesela animasyonunu 50 kare olarak var sayıyorum 1. labelin den itibaren 50. kareye gel ve tıkla ve F6 tuşuna bas arka planın sabit olacağı için animasyon süresince dursun diye 50. kareye kadar bunu kopyaladık. gelelim resimleri yerleştirmeye

4. tekradan " import > import to library " tıkla bu seferde animasyonda göstermek istediğin resimleri seçerek Library e ekle. üstteki layer kısmından yeni bir layer ekle
her resim için bir layer ekle layerin 1. karesine tıkla ve libraryden eklemek istediğin resmi bu kareye yerleştir yalnı tek frame olsun bu sonra frameye sağtıkla ve " create motion tween " yazısına tıkla bu resimin hareketten önceki ilk yewri olacağı için animasyonun görüneceği alanın dışına bir yere yerleştir ve sonra 50. kare ye yani frame gidere sağtıkla ve " insetr key frameyi işaretle " 50. kare ise animasyon bittiğinde resmin duıracağı yer olacak yine bu animasyon alanını dışında olması gerekmekte örnekle şu şekilde 468x60 genişliğinde bir alanın var bu alanın en sağ tarafından resimi sola doğru kaydıracaksın arka planın görğnme açısından dışarda bi yere ilk başlangıç alanında resmin nere duracağını belirle daha sonra solda biteceğini farzedersek soldanda arkaplanın sışından bir yere resmi yerleştir. bu ilk resmi için resmileri çoğaltacaksan şue şekilde bir yol izelemelisin. 1 layer a ark planımız yerleştirmiştik farzediyorum 4 resim ekleyeceksin şimdi 1 yaerde 200. frameye gidip tıkla ve F6 tuşuna tıkla 200 frameye dar arka planı kopyalamış ol resimler yan yana geçeceği için her resmi aynı aynı kare zamanlama içinde yapomamamn gerekiyıor yani yani hepsi 50 uzunluğunbda olmayacak 1. geçecek resim 20 ise 2. resim bunun ardında gelecekse 30 kare gibi olması lazım tam zamanını sen ayarlayacaksınki üst üste gelmesinle yanyana kayarak gitsinler her birini yaparken başlangıç lanlarını kontrol etilresim tamamen kareye girdikten 1 kare sonra diğer resmini animasyon alanına sokmaya başlayacaksın

gerisini ise verdiğim örnek dosyadan bakarak anlayabilirsin ufak birşey yapıp ekledim tam oılarak mantığı anlamak için buna bakabilirsin .fla ve .swf dosyaları rar dosyasının içindedir. umarım yardımcı olmuştur.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.