İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Başka Siteden Menülistesini import etmek?

ajanszebra1

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar başka siteden video çeker gibi o sitedeki menüleride çeke bilirmiyiz

Örneğin Bir sitede index menüsündeki başlıkları kendi sitemizde nasıl listeleriz..

Nxc

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
erturk ün verdiklerinden sonrada mysql baglandısını veri girişini ögrenirsen dediğini çok rahat yapabilirsin..

codegenerator

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
PHP-Manual i okuyun hocam orda hepsi yazıyor. Artık tembelliğe kaçıyor gibi bu istekler. Size erturk yolu göstermiş açın PHP Manual i .

Hatta şöyle diyeyim.

file_get_content ile sitenin kodlarını çekin. preg match ile istediğiniz yerleri alın explode ile parçalayın...

ajanszebra1

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
şimdi hocam file_get_content ile sitenin kodlarını çektim ve explode ile parçaladım kısacası belli bir aşamaya geldi fakat bundan sonra nasıl gidecek
kodlarımı aşağıya yazıyorum
<?php

$site = file_get_contents("http://www.ismmmo.org.tr/kurumsal.asp");

$menu = explode('<div id="leftMenu">',$site);
$menuson = explode('<div>',$menu[1]);
$son = $menuson[0];

$duzeltme = iconv("utf-8", "iso-8859-9",$son);

echo $yeni_duzeltme."<br>";
?>

şimdi buradan sonra buradaki gelen listenin işte <li> olanları ana kategori <ul> olanları da alt kategori ben peki bunları nasıl yapıcamda kendi sitemde yayınlaya bileceğim
saygılarla

Troypc

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Merhaba, kolay gelsin;
PHP:
<ul>
	                    	<li>
			                        	<a href="#">Başkan'ın Mesajı</a>

<ul>

<li><a href="html.asp?id=11338" id="id11338">Mart 2011 mesajı</a></li>

<li><a href="html.asp?id=9073" id="id9073">Şubat 2011 mesajı</a></li>

<li><a href="html.asp?id=11042" id="id11042">Ocak 2011 Mesajı</a></li>

<li><a href="html.asp?id=10943" id="id10943">Aralık 2010 Mesajı</a></li>

</ul>
			                        		</li><li>
			                        	<a href="html.asp?id=2345">Tarihçe</a>
		                            	</li><li>
			                        	<a href="html.asp?id=6798">Misyon ve Vizyonumuz</a>

</li><li>
			                        	<a href="html.asp?id=2344">Organizasyon Yapısı</a>
		                            	</li><li>
			                        	<a href="#">Oda Kurulları</a>

<ul>

<li><a href="html.asp?id=466" id="id466">GÖREVDE OLANLAR (YÖNETİM KURULU)</a></li>

<li><a href="html.asp?id=467" id="id467">GÖREVDE OLANLAR (DENETLEME KURULU)</a></li>

<li><a href="html.asp?id=468" id="id468">GÖREVDE OLANLAR (DİSİPLİN KURULU)</a></li>

<li><a href="html.asp?id=8736" id="id8736">GÖREVDE OLANLAR (YAYIN KURULU)</a></li>

<li><a href="html.asp?id=8738" id="id8738">GÖREVDE OLANLAR (HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU)</a></li>

<li><a href="html.asp?id=8740" id="id8740">GÖREVDE OLANLAR (MESLEKİ GELİŞMELERİ  İZLEME KURULU)</a></li>

<li><a href="html.asp?id=10614" id="id10614">GÖREVDE OLANLAR (MESLEKİ UYGULAMALARI DENETLEME KURULU)</a></li>

<li><a href="docs/duyuru/2010-2013Temsilcileri.pdf" id="id469" target="_blank">GÖREVDE OLANLAR (ODA TEMSİLCİLERİ)</a></li>

<li><a href="html.asp?id=470" id="id470">GÖREVDE OLANLAR (KOMİTELER)</a></li>

<li><a href="html.asp?id=471" id="id471">GÖREVDE OLANLAR (DANIŞMA MECLİSİ)</a></li>

<li><a href="html.asp?id=472" id="id472">GÖREV YAPMIŞ OLANLAR (YÖNETİM KURULU)</a></li>

<li><a href="html.asp?id=473" id="id473">GÖREV YAPMIŞ OLANLAR (DENETLEME KURULU)</a></li>

<li><a href="html.asp?id=474" id="id474">GÖREV YAPMIŞ OLANLAR (DİSİPLİN KURULU)</a></li>

</ul>

</li><li>
			                        	<a href="html.asp?id=1124">Oda Genel Kurulları</a>
		                            	</li><li>
			                        	<a href="#">Mali Tablolar</a>

<ul>

<li><a href="html.asp?id=2389" id="id2389">Mali Raporlar</a></li>

<li><a href="http://www.istanbulsmmmodasi.org.tr/ekitapkonular.asp?id=&did=55&dad=2010%20Y%C4%B1l%C4%B1%20Oda%20Faaliyet%20Raporu" id="id9215">Faaliyet Raporları</a></li>

</ul>
			                        		</li><li>
			                        	<a href="http://ik.istanbulsmmmodasi.org.tr/">İnsan Kaynakları</a>
		                            	</li><li>
			                        	<a href="IAK.asp">İndirim Anlaşması Yapılan Kuruluşlar</a>
		                            	</li><li>
			                        	<a href="html.asp?id=8048">Kalite Belgeleri</a>

</li><li>
			                        	<a href="html.asp?id=4981">Bilgi Edinme</a>
		                            	</li><li>
			                        	<a href="iletisim.asp">İletişim</a>
		                            	</li>
						</ul>

Elinde şuanda bunlar var. Burda ne yapmak istiyorsun? Anladığım kadarıyla bu sitedeki sidebar dinamik değil. Bunları burdan çekmekteki amacın nedir acaba. Teşekkürler.

simsir

0
İyinet Üyesi
Reaction score
17
Sitede görünen hali ile menünün yer almasını istiyorsanız, Css ve resim (varsa) eklemeniz gerekli. İndirip onları da kullanırsanız, sorun kalmaz. Ek olarak bende merak ettim de; hangi amaçla kullanacaksanız acaba :) İlginç gerçekten..

Akblog

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
merhabalar simsir blogger için nasıl yapacağız söyleyebilir misin?
teşekkürler şimdiden cevap için

ajanszebra1

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bu ndaki amacım şu ;

sitedeki menüye yeni bilgiler girildiğinde benim sitem deki menüde otomatik olarak güncellesin ikide bir siteye gidip bak mayayım bir de o sitedeki dosyaları benim sitemde depolayıpta sitemi ağırlaştırmayayım başka bir amacım yok

Troypc

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
şöyle birşey var file_get_contents komutu cpuyu dosyaları ve verileri kendi hostunuza almanızdan daha çok kasar. Siteniz çok yavaşlar. Okadar da fazla statik olmayacak bir menuyü çekmek bence çok saçma.

illa yapacağım diyorsan explode komutuyla <ul> ve <li> lere parçala. Biraz içine girince anlayacaksındır.

ajanszebra1

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ok saolun bende zaten onları nasıl ayırıp alabileceğimi soruyordum zira benim denememde
olmadı yinede cevaplar için saolun arkadaşlar ben de sorunuma başka türlü çözüm üretim bari saolun herşey için

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.