İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Başka Siteden Veri Çekmek Yasal mı?

...::LorD::...

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
merhaba arkadaşlar başka sitelerden veri çekmek yasal mı? ben flash oyun sitesi açmayı düşünüyorum. yükleyebildiğim kadar yükleyecem bazılarını diğer sitelerden çekmek istiyorum. http://ww.xx.com/oyunlar/deneme.swf şeklinde link olarak çekmeyi düşünüyorum sizce bunun yasal olmayan bir yönü var mı? ilgilenirseniz sevinirim

Miller

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Oyunlar söz konusu olduğunda yasallık olayı biraz tartışmalı. Miniclip ve daha pek çok büyük oyun üreticisi bu imkanı zaten sağlıyor ve dolayısıyla yasal olduğu söylenebilir. ama günümüzde insanlar bunu miniclip.com'dan değil de botlar vasıtasıyla diğer sitelerden alıyorlar. nereden alındığı asla ıspatlanamayacağı için yasallık tartışması oldukça karışıktır bu durumda. "etik" olmadığını söyleyebiliriz sadece.
bunun dışında oyunlar için kod vermeyen sitelerden araklamak elbette yasal değildir.
diğer içerikler için de yukarıdakiler geçerli.

sonuç:
tartışmalı bir konu. kesin hüküm vermek zor. nereden aldığına bağlı diyebilirim.

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
dediğiniz gibi tartışmalı bir durum. alacağım yer miniclip aklımda yoktu aslında ama orası da olabiir. türk sitelerinden almayı düşünüyordum. evet arkadaşlar bir bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin

navarro

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Başkasının sitesindeki oyunu almak değil direk oradan kullanmak istiyorsun. Haliyle o siteye yüklemiş olacaksın band trafiğini . Oyunlar aşırı band tükettiğinden site sahibi hoş karşılamıyacaktır durumu. Ayrıca sağlıklı bir yöntem değildir başka siteye bağımlı hale gelecektir siten. Dersenki illaki yapacağım çok büyük yabancı siteleri tercih et derim .

donanimmerkezi.com

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
3 gün sonra karşı taraf durumu anlar ve siteni engellerse emeklerin boşa gider. Bunu yapmayacak yerlerde vardır mutlaka ama biraz riskli bir durum.

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
peki bildirsem de yasal olacak şekilde bir sözleşme filan gerekmez mi yani ok der ama sonradan cayarsa mahkeme karşısına çıkarsak ne yapacaz?

gifted

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Tabi eğer sözlü bir anlaşma olursa o risk her zaman olur.Tüm bunları göze almak istemiyorsan oyunları kendi sitene yüklemen en mantıklısıdır.

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
şu an 500 mb kadar bir alanım var max 200 oyun alır bilemediniz 250 ben boş olduğum için pek bir uğraşım yok ekleyebildiğim kadar ekleyecem. ekstradan şu an için başka hosta geçip para vermek istemiyorum. screen alsam acaba işe yarar mı elimde kanıt olarak?

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
miniclip.com veri cekmeyi engelledi diye biliyorum kendimden :) 3-4 oyun eklmeiştim kaynak orasıydı herşey iyidi ama 1 hafta sonra oyunu acınca 3 sn içinde miniclip.com sitesine yönlneiyordu sayfa bir nevi koruma ama swf sini alamassın anlamına gelmiyor sunucuna ama biraz band sorun yapıyor bu işlerde.

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
kod veriyorlar ama kodlarda direk swf çekmiyor dolaylı bir şekilde id vererek çekiyor tam uğraşmadım bir baksam çekebilirim gibime geliyor. yasal açıdan bir sorunumuz olmasın da :)

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
bu arada flash oyun sitesi adı olarak oynn.net seçtim oyun kelimesini u ters olacak şekilde logo yapacam haliyle oynn.net oluyor .kısa bir isim hoşuma gitti. müşterime yaptığım temayı şimdilik ekledim. daha güzel bir tasarımla faaliyete geçecem. sizce isim olarak nasıl bu arada arkadaşlar veri çekmenin yasal olup olmadığı bilgilerini de paylaşırlarsa sevinirim

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.