İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Seo İpucu Başlık, Açıklama ve Meta Etiketi Önerileri

MustafaYildiz

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
16 Haziran 2013
Mesajlar
1,250
Reaction score
0
Konum
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. Wordpress altyapısına sahip www.yeninesiloyuncu.com isimli yeni bir oyun sitesi kurdum. Piyasada işim çok zor olduğunu biliyorum. Çünkü konsol oyunları oyun dünyasına yön veren birçok site var ve bunların eline su dökmek neredeyse imkansız. Ama yine de çıkmadık candan ümit kesilmez diyerek sizlerden bazı önerilerde bulunmanızı isteyeceğim.

Şuanda idareten siteme başlık, açıklama ve meta etiketleri eklemiş bulunuyorum. Ama neyi nekadar doğru yaptığımı bilmiyorum.

Mevcut başlık, açıklama ve meta etiketlerim.

Anasayfa Başlığı: Oyun Konsol ve Mobil - Yeni Nesil Oyuncu
Anasayfa Açıklaması: Oyun ve Konsol dünyasındaki son gelişmeleri bizimle takip edin.
Anasayfa Anahtar Kelimeleri: PS3 Fiyatları , Xbox live, PC Oyunları, Konsol Oyunları, PS4 Oyunları, Wii U, Oyncu,

Not: anahtar kelimeleri google arama sonuçlarında en çok aranan kelimeler arasından seçip ekledim. Ama bunun doğru bir yöntem olup olmadığını bilmiyorum.

Yukarıda gördüğünüz başlık, açıklama ve anahtar kelimeler kendi siteme aittir. Sizce bunları değiştirmem gerekir mi?

Sizin önereceğiniz başlık, açıklama veya anahtar kelimeler var mı?

Şimdiden teşekkürler.
 

serkantkar

0
İyinet Üyesi
Katılım
17 Temmuz 2012
Mesajlar
977
Reaction score
7
Konum
Sammamish, WA, US
Hocam bunlarla kafanizi yormayin. Artik bu alanlarda SEO yapmak her yerinden yag fiskiran birinin sari gomlegimde yesil puantiyeler olursa mi daha yakisikli dururum yoksa kirmizi ayakkabi bagi takarsam mi demesi kadar yersizdir. Arama motorlari artik renkleri skalalara oturtup yakisikliligin puanlandigi devirleri coktan gecti. Arama motorlari web sitelerinini robot gibi degil bir kullanici gibi goruyorlar, bunun icin bunu destekleyici veriler topluyorlar. Kullanicilarin kafalarina girip sizin siteniz icin ne dusunduklerini anlamak icin her turlu veriyi degerlendiriyorlar. Simdi durum buyken kullanicinin dahi gormedigi anahtar kelime ya da browserin ustunde gelen kimsenin dahi okumadigi sayfa basligini ne yapsin arama motoru. Inanmazsan kendine sor. Kac defa tarayicinin ustunde gelen basligi okudun kaldi ki sadece ilk 20 bilemedin 30 karakteri gorunurdur. Ya da misal bu yazinin isaretli etiketleri nedir bir bakayim dedigin oldu? Simdi bunlari sen yapmiyorsan o yapmiyorsa kimse yapmiyorsa Google neden yapsin?

Ne diyorum bak? Adam yakisikli mi karar vermek icin puantiyeleri ne renk ya da kac adet diye sayar misin? Dilimizde tug bitti anlatmaktan, kullanici deneyimine yatirim yapin, kimsede olmayan kimsenin aklina gelmeyen ozellikler ekleyin siteye, ben ziyaretci olsam bu siteye tekrar neden geleyim ya da gelir miydim diye sorun kendinize. Sitenin ilginc olduguna essiz olduguna ziyaretcini ikna edersen gerisi teferruat velhasil Google zaten ikna olur.

Webde bilgi nasil yayiliyor gozlerini kapat dusun... Insanlar webde nasil etkilesiyorlar, bilgi nasil yayiliyor? Gormek zor degil; devir sosyal paylasim devri, nami diger mikroblog devri, pinleme paylasim devri. Onemli/yararli/guncel ne varsa devasa bir bilgi evreninde isik hizinda yayiliyor bu mecralarda. Arama motorlari da buralara dukkan aciyorlar haliyle. Kissadan hisse ne cikartalim bundan? Eger iceriginiz iyiyse sosyal paylasim araclari ile sayfalarinizi destekleyin. Kesinlikle bot paylasimlarindan uzak durun. Eger ticari bir siteyseniz ve butceniz varsa siteyi ilginc hale getirmek icin kesenin agzini acin biraz. Sitenize sektorunuzle ilgili oyunlar yazdirin, mesela cocuklar icin bolum acin. Sektorunuzu cocuklara tanitin eglenceli bir sekilde. Alin iste kimsenin yapmadigi birsey. Biraz dusunun iste bakin daha ne fikirler cikacak. Mesela is makinesi kiralayan bir holding belki 100bin dolar harcar bunlara ama Google'da ilk sirada geldiginizde yilda edecegi kar bunu yuze katlayacaktir.

Sunu da eklemeden edemeyecegim. Ortada tonla yuz liraya bin liraya SEO yapip seni birinci yaparim diye dolasan akli bir karis havada insan var. Bu tip kisilere itimat etmeyin. Unatmayin Google bu tip adamlar bunu beceremesin diye sadece bir muhendisine ayda 20bin dolar masraf ediyor kaldi ki bu muhendislerden binlercesi calisiyor.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst