İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Beceriksizlere iş varmı ??

M

modachat

Misafir
Arkadaslar 18yasindayim.
bu sene lise son elektrik bölümü bitirdim.Bilgisyarcıda staj gördüm donanım üzerine.

İstanbul/avrupa yakasinda oturuyorum oyle özel yeteneklerim becerilerim yok boş dolaşmak istemiyorum sizce nerde iş bakmam lazım yada şansım varmı??

18yaşındayım
lise mezunu
yugoslavya vatandaşıyım / 9senedir trdeyim
donanım hakkında bilgim var.
yuksek ucret peşinde degilim?

A

altar

Misafir
Bu ülkede çok öküz var dostum, herkese öyle yugoslavya vatandaşıyım deme. Neyse bende elektronik bitirdim, şu anda yabancı bir gazetede çalışıyorum (web tasarım işleri için), donanım yerine weble ilgili bir iş arasana. Donanımı herkes az çok beceriyor, donanım sektöründe kendini pazarlayamıyorsun (bu lafa atlayacak adamlar biliyorum burada :p) ama iş web tasarım olunca değişiyor. Linux kullanmayı öğrenirsende iyi iş bulunabilir.

T

The_Best

Misafir
Web Teknolojilerini Tek geçerim bu sektörde, web programlama biliyorsan önümüzdeki 50 sene boyunca çok rahat bir hayat sürdürebilirsin tabi sürekli kendini geliştirmek kaydıyla.

usekes

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Hazir boyle bir baslik acilmisken ben de yazayım bari:

Yaşım 18.Trakya üni fizik 1 de okuyorum.İstanbul anadolu yakasında bostancıda okuyorum.Okulum bu cuma gunu kapanıyor.3 aylik yaz tatilimi bi iste calisarak gecirmeyi dusunuyorum.İngilizce ve almanca biliyorum.
Donanım yazılım ve internet hakkında bilgim war. ama maalesef webmaster olarak oyle iyi dizayn yapabilen biri degilim.
herhangi bi firmada ya da bilgisayarcıda teknik servis elemanı olarak calismak istiyorum ama diger gorevlerde de calisabilirim.
ucret konusu problem degil...

ilgilenen arkadaslar ozel mesaj gonderirse sevinirim...

usekes

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
daha onceden bi firmada calismadim parali olarak. en fazla tanıdıgın dukkanında karın tokluguna calistim :) basvuruyu web den mi yuz yuze mi yapcaz. web den se adresleri bilen war mi?

M

modachat

Misafir
donanım staj gördüğüm için zorunlu olarak öğrendim. Web tasarımla ilgileniyorum ama bir işe girmek için adamlar referans/diploma istiyorlar benim yaptıgım karı-kızlı siteler/hileli sayfalar ile mı çıkayım adamların karşılarına ?
düzgün işin olmadı mı diyeceksin oldu ama adamlar özel beceri istiyor ben ise kendimi geliştirebilecegim bir işyerinde iş yapmak istiyorum Çırak gibi düşün benimde az çok bildiklerim var bunu birleştirip sevdigim bir işte web tasarım üzerinde çalışmak istiyorum

bu ay sonu bi bitsin büyük ihtimal ile Lalelide işe gircem akşam 10da eve gelirim hayat zormuş geçte olsa anladık napalim.

A

altar

Misafir
crawler' Alıntı:
herşey beklediğimiz gibi olmuyor ne yazıkki , ama olsa keşke öyle değilmi ? :(

doğru, bazı konularda verdiğim kararların gençlik heyecanın da etkisiyle alınması sonucu bazı şeyleri hala çekiyorum.

crawler

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
altar' Alıntı:
doğru, bazı konularda verdiğim kararların gençlik heyecanın da etkisiyle alınması sonucu bazı şeyleri hala çekiyorum.

benim bunu anlamam yakın bir zamanda oldu ve mecburen çekmek zorundayım
ama elbet bir yol bulacağım :confused:

W

w0w

Misafir
Yapabileceğiniz en büyük yanlış, yanlış bi evlilik olurdu bence kalanların telafisi kolay :)

SeVeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Yaw gerçekten eskiden ne güzeldi. Lise biterdi saat 14-15 gibi. Gelirdim eve kafam rahat hiçbir zorunluluğum yok. Otururdum pc başına takılırdım sabahlara kadar.
Ama şimdi gurbette ünide aylık paranımı yetirmeye çalışırsın, derslerlemi ilgilenirsin, ortammı kurarsın, aileni yüzüstü bırakmamak mı istersin derken kafa allak bullak... Gerçekten hiçbir şey eskisi gibi olmuyor.
Şimdi oturmuş gecenin 3 buçuğunda php kastırıyorum. Kafam dağılsın diye forumlardayım işte. Off oooofff..

proTürK

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
vay be, benim ilk basladigim zamanlari hatirliyorum da su web'e :) iyi ya, mekan pardon piyasa gelisiyor, rekabet geliyor da, adam 10 milyon'a bile web yapiyor anam ya! biz ne yapalim :D

M

modachat

Misafir
selam arkadaslar 2gun yazamadim cunku işe başladim Allah büyük gerçekten burda bu konuyu açtım evde oturuyordum boş boş..

Dün tel geldi öğlen eski staj gördüğüm işyerinin alt katında tanıdıgım bir tasarımcı abi vardi.Beni davet etti görüştüm şuan burdayim gerçekten şanslıyım galiba haksızmıyım.

Allah herkese istedigi gibi bir iş versin. Ben web tasarım işi buldum darisi basiniza.
Drstranger emrah kardesim sira sende hade bakalim guzel bir iş bul kendine :)

drstranger

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
kos biz bu aralar tuttugumuzu opuyoruz, burdan soyleyim yinede ya bana ordan burdan ceviri yollayın resmi olsun olmasın hakkıyla ceviririm, (yeminli tercümanım, 7 aylık ingiltere deneyim var, stgiles da kursa gittim,) yaz geldi isler durgun. Sınaw stresi finaller derken, guney sahillerinde calısmak icin otelllere basvuru zamanınıda haliyle kacırdık...

elbet biri beni duyuyordur, su sıralar cok kotu vaziyet bana da yardım edin, bende calısmak istiyorum :)

cahveci

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ya kusura bakmayın ama web tasarımcısı isen milletin yanında çalışcagına orjinel siteler yapıp google optimazyonda kendini geliştirip kendinize site yapsanıza ben bu zihniyeti anlamıyorum aynı seyi tasarımcı arkadasa anlatıyorum adam anlamıyor 300 dolara site yapıyor ayda en fazla 2 site falan o da adam dia cekimli siteler yapıyor kendine site yaptıramıyorum ne diyim ben webmaster bile değilim yani hak etmiyorum o sıfatı genede 3 veya 4 haneli rakamlar kazanıyorum netten oda nette gidiyor ayrı konu :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.