Toplist scripti açıklama:
Arkadaşlar önce scriptin orijinalini indirip kurun ve scripti (yani kurduğunuz toplisti) biraz kurcalayın deneyin çalışıyormu?
denemek için sayfa ekleyin silin kategori ekleyin silin.. vs ..vs...
Demek istediğim şu ' scriptin orijinali sorunsuz çalışmalı değişiklik yapmadan önce.
Bunu başardıysanız değişikliklere geçelim.
1.Scriptin orijinali sıralamayı toplu değerlere göre yapıyor.
Yani geleni gideni sayfa izlenimi alınan oy ve değerlendirme toplayıp ona göre sıralama yapıyor listede.
Ben bunu 'display.php' de küçük bir değişiklik yaparak sıralamayı ençok tekil hit alana göre ayarladım.
www.turkelit.net de gördüğünüz gibi.
2.Orijinal scriptin son ' eklenenler , tekil gönderenler , tekil gönderdiklerimiz , toplam site , aday site ' gösterimi yoktu .
Sonradan ekledim 'statistik.php' olarak..ve listeye include ediyorum.Siz tabi 'statistik.php' nin adını istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.
- Bu (statistik.php)benim yazdığım bir kod dur..php bilgim pek yoktur.. ama saat gibi çalışıyor.Aranızdaki php ustaları kodlamada hata görüyor
veya gerekli olduğu için diyorsa lütfen düzeltsin ! Dediğim gibi php de pek usta sayılmam.
Gerçi orijinal scriptin ' ssi.php ' si var ama beni pek sarmadı..
3.Orijinal scriptte üyelerin sayfasından bir ziyaretci geldiğinde Internet Explorerin Adres cubuğunda adres : ' http://www.adresiniz.com/in.php?id=numarası'
olarak kalıyordu..buda hile yapmaya elverişli idi..sayfa refresh olsa bile bu adres değişmiyor ama üyenin toplam gönderdiği yizaretci sayısı yükseliyordu.
' in.php ' nin sonunda eklediğim ' header locationla ' gelen ziyaretci yi dogrudan '
http://www.adresiniz.com ' a gönderiyorum.
Arkadaslar ufak tefek yaptığım birkaç değişiklik daha var ama şimdi hatırımda değil.Ahaa birde..(script powered by ı sildirmiyordu onuda kaldırdım) gerçi ben sayfama ekledim ya..adama haksızlık olmasın diye.
Birde scriptin bu versionunda her kategoriye ayrı dizayn (skins) yapma imkanımız var. Faydası her kategoriye uygun ayrı ayrı META TAG lar TITLE.. DESCRIPTION.. KEYWORD gibi vs ..ekleyebilmemiz.
Bilhassa arama motorları için çok iyi.
Ya arkadaşlar açıklayacak çok şeyler var ama ben bunun altından çıkamayacam galiba.Hangi birini açıklayayım bende şaşırdım.
Siz eniyisimi aşağıdaki adresden benim kullandığımı indirin ve serverinize yükleyin.Size uygun yerleri resimler menüler gibi yerleri değiştirin.
NOT:
Değiştirilecek yerler
1.config.php
Sadece adresler ve mysql ve email bilgileri..kendi bilgilerinizi yazınız.
Birde tabloların adını scripti install ederken değiştirdinizmi dikkat edin . 'ats' olarak bıraktıysanız ellemeyin.
Gerisi olduğu gibi kalsın
....................................
2.statistik.php
sadece ' xxxxx' olan yerlere kendi mysql bilgilerinizi yazınız.
birde yorum eklidir okuyunuz !
Gerisi olduğu gibi kalsın
......................................
3.config_skins.php
olduğu gibi kalsın
...................................
4.in.php de en alt kısıma kendi adresinizi yazın
...................................
Arkadaslar skins dosyasında 3 tane skin (teplate) ekli.
birincisi = Default dosyası tüm liste için.
ikincisi = Genel dosyası Internet Genel kategorisi için
üçüncüsü =Eylence dosyası Eylence kategorisi için
Bu üç dosyanın içindeki wrapper.html i açıp <#include="http://www.turkelit.net/statistik.php"> kendi adresinize çevirin
...
gördüğünüz gibi listenizde tüm dosyaları yüklediğinizde 2 tane kategori olacak ' Internet Genel ve Eylence ' kategorisi.
bunlarıda deneme amacla koydum .istediğiniz zaman ' admin.php ' den ' settings > general ' girip istediğiniz kadar yeni kategori ekleyebilirsiniz.
.......
Yeni kategori eklersem nasil template eklerim ?
Yeni kategori eklediniz örn.' Sohbet ' adında .. bu kategori otomatik olarak Default skin ( dizayn ) ı nı alır..toplistin genel görüntüsüdür..
ama siz ' Sohbet' kategorisinin görüntüsünü degiştiemek istiyorsunuz..ftp programıyla default skin i (skins dosyasındaki Default dosyası) bilgisayarınıza kopyalayın
şimdi Dosyanın adını değiştirip örn.'Sohbet' olarak Serverinize skins dosyasına geri yükleyin veya önce görüntüyü (dizaynı) değiştirin sonra yükleyin.
...
Şimdi yapmanız gereken ' admin.php ' de settings > skins e gidip ' Sohbet' kategorisi için ' Sohbet' skin ini seçmek.
................
Bu kadar galiba...
Top listinizin görüntüsü ve fonksiyonu tıpkı
www.turkelit.net de ki gibi olmalı.
http://www.turkelit.net/turkelit.zip
................................