İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Ben dünyanın en akıllı insanıyım

PhotoFatih

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Mart 2010
Mesajlar
18
Reaction score
1


Yazının başlığı size tanıdık gelmiş olabilir. Evet başlık alıntı. Başlık Erdal Demirkıran'ın "Ben dünyanın en akıllı insanıyım" isimli kitabından alıntıdır.

Evet Erdal hocama katılıyorum, insan kendine "ben dünyanın en akıllı insanıyım" diyebilmelidir. Bende diyorum, "ben dünyanın en akıllı insanıyım"

Peki demekle oluyor mu?

Soru gibi cevapta basit, hayır demekle olmuyor.

Doğarız, büyürüz ve sonra ölürüz. İnsan hayatını en fazla bu noktaya indirgeyebiliriz. Herkesin hayali vardır. Kimi hayalini gerçekleştirir, kimi gerçekleştiremez. Peki gerçekleştiren bunu nasıl başarıyor? O sizden çok daha akıllı veya zeki biri mi?

Başarılı ve başarısız arasında ki fark

Bir çoğumuz başarılı insanların biyografilerini okuyup sadece imrenmekle yetiniriz. Ve bu gibi hikayeler genel de şöyle başlar; "Fakir bir ailenin çocuğu olan... Ailenin en büyüğü olan... İşe simit satmakla başlayan... vb." ne kadar da tanıdık geldi değil mi? Çünkü başarının sırrı hep aynı, hiç değişmeyecek. Hiç kimse başarıya bir asansör misali doğrudan ulaşmaz, muhakkak merdivenlerden dolaşır çıkar.

Hayallerinizi gerçekleştirmek için önce kendinize inanmalısınız. "Ben bunu başarabilirim, ben bunu yapabilirim." diyebilmeli ve demekle yetinmeyip bunu uygulayabilmelisiniz.

Unutmayin ki; bedava peynir sadece fare kapanında bulunur.

Hayallerine ulaşan insanlar, her zaman yılmayıp, üşenmeyip, kendine güvenen insanlardan olmuştur. Bazen bir söz, bazen bir hikaye bir insanın hayatını değiştirebilir.

Maslow'un ihtiyaçlar piramidi hiyerarşisi vardır, işletme dersi görenler bilir.

Maslow'un ihtiyaçlar piramidi hiyerarşisi

  1. Fizyolojik gereksinimler
  2. Güvenlik gereksinimi
  3. Ait olma gereksinimi
  4. Sevgi, sevecenlik gereksinimi
  5. Saygınlık gereksinimi
  6. Kendini gerçekleştirme gereksinimi

Maslow'un yukarıda kalın olarak seçmiş olduğum "Kendini gerçekleştirme gereksinimi" teorisinden bahsetmek istiyorum. Maslow bu hiyerarşisinde en üst sıraya "Kendini gerçekleştirme gereksinimi" teorisini koymuştur. Çünkü insanın temel ihtiyaçlarından sonra hayalleri, yapmak istedikleri, hedefleri ve idealleri yer alır.



Siz değil, onlar sizin başarı hikayelerinizi okusun


Herşey insanın elinde. İnsan isterse ampulu icad eder, insan isterse Neil Armstrong gibi Ay'a ilk adım atan kişi olur. Başarının formülü bellidir, çalışın, çabalayın ve hedefinize ulaşın. Siz dünyadaki 6 milyardan fazla insandan farkı olun. Bugün nasıl Cristiano Ronaldo kendinden söz ettiriyorsa, sizde ettirebilirsiniz. Herşey sizin elinizde.

Fatih DEDECAN - www.fatihdedecan.com
 

simsir

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Mart 2008
Mesajlar
1,269
Reaction score
17
Konum
Malatya
Oldukça doğru ve güzel yazı olmuş. Bu arada Erdal Demirkıran kitaplarını okumanızı tavsiye ederim, gerçekten güzel ve farklı bir üsluba sahip. Paylaşımınız için teşekkürler,
 

blackjack

0
İyinet Üyesi
Katılım
3 Mart 2010
Mesajlar
46
Reaction score
2
Konum
Turkey
Başarı hikayeleriyle gaza gelen insanlara inanamıyorum. Oysa hayaller güzeldir ve onların peşinden gitmek.. Belki de ikisi arasındaki farkı bilmek bir seçim önce. Ama okumak güzeldir her ne olursa olsun..
Paylaşım için teşekkürler..
 

rarely

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
9 Nisan 2010
Mesajlar
208
Reaction score
2
Konum
BURSA
Askerdeyken erdal hocamın bir kaç kitabını okuma fırsatını bulmuştum. Yazdıklarında çok fazla gerçeklik payı var. Yazdığı kitapları okumayan arkadaşlar varsa okumalarını tavsiye ederim...
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst