İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Benden size yılbaşı hediyesi: Blog hitinizi artırmak için harika bir ipucu

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Reaction score
29
Lafı fazla uzatmıycam.Uzun zamandır denediğim ve hitimi katladığım bir yöntemi size anlatıcam.Böylelikle blogunuzun sitenizin vs. hitini artırabilirsiniz..
İşlem aslında çok basit.Diyelimki günlük 500 tekil hitiniz var ve diyelimki 4-5 gün sonra bayram var.Yapmanız gereken blogunuza sitenize forumunuza vs. bayram mesajları diye başlık açıp bayramlarda smsle gönderilen mesajları yazmak.Geri kalan şey ise bayram mesajları kelimesinde googleda üst sıralara çıkmanızı sağlayacak seo işlemlerini yapmış olmalısınız..Bayram yaklaştığı için googleda bayram mesajı diye aratanlar siteniz üst sıralarda çıktıysa sizin sitenize uğrayacaklardır.Ama dikkat etmelisiniz eğer sitenizi üst sıralarda çıkartamazsanız yazdığınız konular boşa gider.Hiçkimse bayram mesajı diye aratınca 7. 8. sayfadaki sitelere girme gereği duymaz.

Yazdığım yöntemi en son 29 aralıkta denedim.28 aralıkta(yazıyı yazmadan önceki gün) blogun tekil hiti 206ydı.29 aralıkta 274 oldu.30 aralıkta 399 oldu.31 aralıktada 517 oldu.(zirve 100 verilerine göre)
2,5 günde tekil hiti yaklaşık %250 artırmış oldum.

Önem vermeniz gereken 2 madde var:
1-Önemli günleri asla boş geçmeyin o önemli günden 4-5 gün önce yazınızı yazın.Ne kadar erken yazarsanız o kadar üst sırada çıkarsınız.
2-Ne edin edin ama o önemli günde o önemli günle ilgili yazınızı mutlaka googleda o önemli kelimede ilk 5 arasında çıkartmaya bakın.

Yazınızı bloglarda yayınlamanız normal sitelerde yayınlamanızdan daha fazla getiri sağlar özelliklede bloggerde yazıyorsanız.

Seo hakkında önemli ipucu:Diyelimki 2 tane site var ve ikisindede aynı konular yazılmış ve sitelerin prleri backlinkleri vs. herşeyi aynı.Tek bi fark var.Diyelimki güzel günler diye bi yazı yazdınız..Birinde adres olarak örneğin xxx.com/guzelgunler.html yazılı diğerinde ise yyy.com/gzelgnler.html yazılı.Googleda güzel günler diye aratınca iki siteninde başlığı güzel günler olmasına rağmen xxx.com ilk sırada yyy.com ikinci sırada çıkacaktır.O yüzden buraya dikkat etmelisiniz..

Eklemek istediklerinizi ekleyebilirsiniz..

smmugler

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
şimdi mantık olarak araba ile ilgili bir blogum var ben bayram mesajı atarsam prensip dışına çıkmış olurum :)

KR@LKSK

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
evet blogger hitim bayramda 250 den 1000 e çıktı. Bugün se 1500 civarlarında :)

AkrepList

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
normal gunde 20 bin olan sitem buna benzer bir yontem ile 31 aralık gunu 65 bin oldu:)

utkuts

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Önemli olan 1 günlük artışlar değilki. Sen 1 günde 10bin fazla hit kazanırsın ben 1 ay çalışırım hergünkü hitimi 10bin arttırırım.

@smmugler arkadaşımızın dediği gibi. Araba sitesine bayram ile ilgili gelen bi ziyaretçi bakar bakar çıkar :) Ama araba resimleri/bilgileri vs vs için gelen ziyaretçi diğer sayfalara bakar, reklamlar ilgisini çeker hem o sevinir hem biz :)

Şimdi sen bayram mesajı aramak için bi siteye girsen "araba resimleri" diye bi reklama tıklarmısın? -Hayır. Ama araba resimleri için girdiğin sitede onun reklam olduğunun bile farkına warmayabilirsin :)

cakirx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
normal tekil hitim 2K civarı 2007 öss olduğu gün saat 15:00 a kadar tekil hitim 70 k yı geçti. Daha sonra sunucuyla bağlantı kesildi. Özel günlerle ilgili bişey yazmamaya dikkat ediyorum :p

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Reaction score
29
şimdi mantık olarak araba ile ilgili bir blogum var ben bayram mesajı atarsam prensip dışına çıkmış olurum :)

Bayram mesajını ben örnek olarak verdim.Siten arabalarlar ilgiliyse mesela yeni bi araba çıktığında onunla ilgili bi yazı yazabilirsin veya müzikle ilgili bi sitende yeni müziklerden bahsedersen o yeni müzikleri arayanlar senin sitene girerler.

smmugler

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bence senin yazın direk bayramlarda yapmak için yazılmış örneğin dışına çıkmışsın belki örneğini kurban bayramı olarak vermiş olabilirsin bilemem.

Ki yazmayı unuttum adsensede unutmayın siteye girip te tıklamayan her ziyaretçi sizin için zarar demektir % yi düşürür bu da kazancınıza yansır.

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
7
Geçen yıl sevgililer günü için 2 ay önceden çalışmaya başlamış ve o haftayı ortalama 25k civarında hitle kapatmıştım.
En yakın ve en çok hit çekecek kelime şu anda bu, hit arayanlara duyurulur :)

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Reaction score
29
bence senin yazın direk bayramlarda yapmak için yazılmış örneğin dışına çıkmışsın belki örneğini kurban bayramı olarak vermiş olabilirsin bilemem.

Ki yazmayı unuttum adsensede unutmayın siteye girip te tıklamayan her ziyaretçi sizin için zarar demektir % yi düşürür bu da kazancınıza yansır.

Hayır bayramlarda yapmak için yazmadım yazıyı.Kendim yazdığım bi yazı sayesinde googledan %250 daha fazla hit aldığım için yazdım ve özel günlerde her zaman yazdığım yazılarla üstlerde çıkıp hitimi 2-3 kat artırırım.Bayram mesajını örnek olarak verdim yılbaşında yılbaşı yazısı yazarsın sevgililer gününde sevgililer günü mesajı yazarsın facebook türkçede türkçeleştirme mesajı yazarsın böyle böyle hit alırsın..

Geçen yıl sevgililer günü için 2 ay önceden çalışmaya başlamış ve o haftayı ortalama 25k civarında hitle kapatmıştım.
En yakın ve en çok hit çekecek kelime şu anda bu, hit arayanlara duyurulur :)

Önemli olan sadece konuyu yazmak değil o aranan kelimelerde üst sıralarda çıkmalısınızki o konu sayesinde hit çekebilesiniz.Ben mesela 3 gün önceki yazımla şuan 101,000 sonuç arasından birinci çıktığım için tekil hitim 200den 530-550lere fırladı blogda devamlı 9-15 arası kişi online görünüyor ;)

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
7
Zaten bende üst sıralara çıkma çalışması yapmıştım. Ve ilk sırada 14 şubatta 50k civarında hit yakalamıştım.
Ben sadece 14 şubat hit yakalamak için güzel bir fırsat onu anlatmaya çalışıyorum.

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Reaction score
29
Zaten bende üst sıralara çıkma çalışması yapmıştım. Ve ilk sırada 14 şubatta 50k civarında hit yakalamıştım.
Ben sadece 14 şubat hit yakalamak için güzel bir fırsat onu anlatmaya çalışıyorum.

14 şubat hit yakalama günü :D

smmugler

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Önemli olan günlük hitler değil genel olarak sitenin hitini artırman bence :)

AkrepList

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
valla genel hiti yakalamak tabiki güzel, ama bazı günlerde cok ciddi hit artışları olabiliyor misal 1 ocak gunu normalde 20 bin olan hit, 200 bin tekil nasil olur dusunun:)

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Reaction score
29
Valla dediklerimi uygulamak yada uygulamamak sizin bileceğiniz iş.Önceki günlerse tekil hitim 200 ancak oluyodu bugün gün bitiminden tekil hitime baktım bugün yani dünkü tekil hit 838.Eğer o yazıyı yazmasaydım tekil hit 200lerde olacaktı..Uygularsanız siz kazanırsınız ;)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.