- Reaction score
- 308

Beşiktaş teknik direktörü Carlos Carvalhalı eleştiren sanırım tek ben değilimdir. Eksiler o kadar fazla ki, artı yönleri maalesef arada kaynıyor. Öncelikle Beşiktaşın belki de en etkili oyuncularının başında gelen Fernandesi, ilk 18′e bile almamasının sebebini herkes gibi bende çok merak ediyorum. Basında yer alan haberlere göre, Guti ve Fernandes, gece hayatına daldıkları için kadro dışı bırakıldılar. Fakat merak ettiğim şu; Eğer bir futbolcunun özel yaşamı, idmanlara ve maçlara olumsuz etki etmiyorsa bir sorun oluşturur mu? Ben buna cevap olarak hayır diyorum. Gayet dengeli bir şekilde, sosyal hayatını yaşayabilir. Hangimiz magazin programlarında gördük Fernandesi ? Eğer kimseye görünmeden eğleniyorsa gerçekten tebrik ediyorum. Buradan Carvalhala sesleniyorum. Acele olarak Fernandesi kadrodaki yerine almalısın..
Gelelim diğer bir konuya. Aslında tüm Türk takımlarının ortak özelliği sanırım bu. Gelen yabancı teknik direktörlerde buna ayak uyduruyor. Yenik duruma düşmeden oyuncu değiştirmiyorlar. Çok uzağa gitmeyelim. Son maçta, 1-0 öndeyiz. Almeida sahada resmen bağırıyor Ben yoruldum beni çıkarın diye. Bunu görmeyeniniz yoktur sanırım. Ama bakınızı Carvalhal ne yapıyor. Dakika 80 ve oyuncu değişikliği işareti. Kim giriyor ? Edu. Şimdi size soruyorum. Dinamo Kiev 1-0 geride. Ve can havli ile bastıracak. Dolayısıyla bol bol kontra atak pozisyonu yakalamanız muhtemel. Bu durumda Holosko gibi, hızlı,dinamik ve genç bir futbolcuyu almak mı daha mantıklı, yoksa Edu gibi ağır bir futbolcuyu almak mı?
Kısacası, eleştirilecek çok fazla nokta olmasına rağmen, yukarıda saydığımız bikaç nokta bile teknik adam faktörünü ortaya koyuyor. Son dakikalarda heyecandan ölecek durumda olsakta, kazandığımız için mutluyuz.
Kaynak: Beşiktaş Ve Carvalhal | Çözüme Giden En Kısa Yol