İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Beyin fırtınası: Siteden yeni sekmede çıkış yapınca...

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Reaction score
29
Çok merak ediyorum.

Bildiğiniz gibi herhangi bir istatistik servisi a sitesindeki b linkine tıkladığınızda b linkine çıkış yapıldı diye sayıyor. Peki b linkine aynı sayfa yerine yeni sayfada çıkış yapsak? Yani a sitesindeki linke tıklayınca yanda yeni sekmede b linki açılacak ve hem a hem b siteleri açık olacak. Bu durumda istatistik servisi b linkine çıkış yapıldı diyemi sayar? A sekmesine dönünce yine o sayfadamı gösterir?

Ne olur?

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
5
Ne demek istediğini anlasam belki birşeyler söyleyeceğim ama hiç birşey anlamadım.

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
61
Bir tane buton var her tıklandığında bir bir artıyor. Sen buna nası tıklarsan tıkla bir bir artar dimi aynı mantık. :) Diğeride tarayıcıdaki tablar gibi.

O

Orion

Misafir
basit istatistik servislerini bilemem fakat google adsense ve analytics bu konuda zamanlamaya ve site kaynağına da bakıyor. Yani a sitesine 1:30da girdin bir link gördün ve 1:30:42 de tıkladın yeni sayfa açıldı bu durumda 2 sayfa da açık olarak görecektir. o sayfayı kapatmadığımız sürece sunucu ile olan bağlantımız kesilmiyor diye biliyorum.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
Hiç bir şey olmaz. _self ya da _blank çıkışlar browser tanımlamasıdır. Referer kaydıyla alakası hiç yok. İstersen linke js atayarak tek tıklamada random _self-_blank ta oluştururak 300 tane sayfa açtır. Sonuç yine 1 olacaktır.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.