İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Bi Zahmet - Otopark

atay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37
Eskiden ben TRT kanalina kimse bakmazdi. Neden sabahtan aksama kadar müzikler programlarda sarkilar vs bunlar gene alt kanallarda devam ediyor. Trt cocuk acildi. Trt1 de gosterilecek butun cizgi film veya cocuklari egitecek programlar oraya kaydirildi. Trt avaz acildi belgeseller oraya akti. Trt 3 acildi spor hep orada trt 2 acildi trtde cikacak diger muzik uzerine programlar oraya akti. Son 5 senede devlette trtde sadece ayda 1 gelip 1 sarki soylesip 2000 TL maas alan adamlarida ya masa basina yada baska islere yolladi program sayisi azaldi. Kalite geldi. Filmler cikmaya basladi ben trt bakmazken artik trtde takip ettigim filmler ve diziler oldu.

Neden devlet televizyonunda bunlar olmasin.Olamaz diye bir kuralmi var. Vergiler kesiliyorda hepsi sadece 1 kanala gitmiyorki suan sadece trt bagli 13 TV kanali 15 adet radyo var. Bunlarin hepsinin stüdyosu , arabasi binasi kirasi calisani vsvs derken parami kalir atalarmiz ne demis.Hazira dagmi dayanir. Ne zamana kadar vergiler ile dönecek. Vergiler belkide zamanla azalacak reklam pastasinda yer almasi bizlerim gidipde baska platformlara mac izlemek icin para vermemiz yerine trtde ücretsiz izlesek bu mu kötü-

Trt verdigimiz vergiler sakiz parasi gibidir.Cunku ben avrupada aylik 20 euro televizyon ve radyo vergisi veriyorum. Bu parayi öyle elektrik su parasinin icerisinde degil her ay bankaya devlete yatiriyorum. Ben televizyon izlemiyorum radyo dinlemiyorum bunu onlara iletmeme ragmen kullanmadigim ürünün parasini ödüyorum. Devlete verilen vergilerden sikayet etmek olmaz ama emin olun hic bir zaman paramiz boza gitmez.

Evet bence de kavramalı ve ona göre yorum yapmalısın. Burada kimse full kakara kikiri yayın yapmasını istemedi/ima etmedi/belirtmedi. Hele hit/kazanç elde etmesi için böyle programlar yapması gerektiğini kimse savunmadı burada.

İster devlete, ister derneğe, ister şahısa ait olsun, tüm televizyon kanallarının amacı izleyici kitlesinin beklentilerini karşılamaktır. Bu tür programlar ne kadar iyi ne kadar kötü o kişiye göre değişir. Ancak bu tür programların yapılmasının ve devam etmesinin tek bir nedeni vardır, o da izleyici tarafından ilgi görmesidir. Yoksa TRT'de boşa kürek sallayacak kadar boş vakite sahip değildir.

TRT'nin bu tür yayınlar yapmasını TRT yönetimine değil, izleyici kitlesine bağlamalısınız. Ayrıca çok abarttınız bence, alt tarafı şaka süsü verilmiş bir düzen...

TRT, yayın hayatı boyunca türk sanat müziği geceleri, belgeseller yayınlamalıdır gibi bir varsayımda bulunmuyorum.

Bahsi geçen video, kişiden kişiye komik gelebilir veya gelmeyebilir buda ayrı bir mevzudur. Fakat her yayın organının bir duruşu vardır. Bu yalnızca TRT için değil, diğer özel kanallarda da geçerlidir. Farklılık, TRT'nin bu duruşunu sorumluluklarından almasıdır.

Tekrarlıyorum, TRT devlete ait bir yayın organıdır. Devleti ise tüm parçaları oluşturur.

TRT eğer bir yenilik sürecindeyse tabiki daha eğlenceli yayınlara, dizilere yer verebilir fakat bu yer vermeyi sürdürürken üslubunu korumayı bilmelidir. Benim eleştirdiğim ve TRT'nin hatalı davrandığı nokta üslup noktasıdır.

TRT bu şekilde bir şaka programı gayet tabii yapabilir ve yayınlayabilir, sorumluluk sahibi olmak demek sabahtan akşama kadar belgesel yayınlamak değildir fakat yayınlayacağı şaka programında vatandaşını itip kakmalı, çekim aşamasında sokaklarda insanları korkudan koşturmamalı, bireylerin saçını çekmemeli, insanları küçük düşürmemelidir. Çünkü, TRT devlettir, bunu anlatabilmek için başka ne yazmam gerekiyor bilemiyorum.

Bugün birçok kanal yalnızca reklam gelirinden bütçelerini oluşturdukları için tamamen reyting uğruna çoğunlukla saçma sapan yayınlar yapabiliyor, TRT'nin birçok yerden vergi almasını yazmamın sebebi budur. Eğer TRT'de tamamen reklam geliriyle dönen, devlet tarafından üvey kardeş muamelesi gören bir kuruluş olsaydı, belki yine bir derece kurtarır tarafı olabilirdi. Fakat TRT'nin böyle bir durumuda yok, para kazanabilmek için üslubunu bozmasına, duruşunu zedelemesinede mecburiyeti yok.

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
Bahsi geçen video abarttığınız kadar toplumsal bir yara değil ve kimseyi kötü yöne sürükleyici bir etkisi yoktur. :) Dediğim gibi en geri zekâlı adam bile oradan kaçardı (elinde bir çok kez fırsat vardı, videoyu iyi takip edin), çocuk gel diyolar geliyo, git diyolar gidiyo. Ve çocukta aman aman bir korku ifadeside yok. Basit bir düzenli şaka. Bu kadar abartmayın bence.

atay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37
Bahsi geçen video abarttığınız kadar toplumsal bir yara değil ve kimseyi kötü yöne sürükleyici bir etkisi yoktur. :) Dediğim gibi en geri zekâlı adam bile oradan kaçardı (elinde bir çok kez fırsat vardı, videoyu iyi takip edin), çocuk gel diyolar geliyo, git diyolar gidiyo. Ve çocukta aman aman bir korku ifadeside yok. Basit bir düzenli şaka. Bu kadar abartmayın bence.

Ben videoyu eleştirmiyorum zaten, o ayrı bir mevzu, kişiden kişiye değişecek bir görüşe varır. Benim bahsettiklerim, TRT'nin yayın politikasının ve üslubunun değişimiyle alakalı.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
Konudaki linke bakma gereği bile duymadım açıkçası, çünkü yanlış bile olsa arada bir kaç ufak hatalar ya da kabahatlar mutlaka olacaktır. 100 küsür kanalıda hesaba katarak düşünürsek aralarında en düzeyli olanı hala TRT dir. E mutlaka değişimler olacak, mutlaka farklılıklar olacaktır, bunları hazmetmek lazım.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.