Türkiye'nin En Eski Webmaster Forumu İyinet'e Hoşgeldiniz!

Bilgisayar adı + cookie ile tekil hit

qwerty

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
32
Bilgisayar adı + cookie ile gerçek tekil hit sayımını yapan asp kodunu bilen arkadaş var mı ?

forumselcuk

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
98
Asp ile bilgisayar adını öğrenebileceğinizi sanmıyorum
Bana da çok lazım olmuştu ama bulamadım
Cookie ile ise bi cookie oluşturursun ve cookie nin expires in tarihini bir sonraki gün olarak ayarlarsın
Gerisi if döngüsü ile halledilebilir
aspindir de çok örnek bulabilirsin

qwerty

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
32
Teşekkürler forumselcuk.

BLooD_NiGhT

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
3
daha güzel bir fikrim var.
bir veritabanı oluştur "ip_db" siteye giriş yapan kişilerin ipini oraya kaydet. bir veritabanı daha oluştur bu veritabanında ise bugünün tarihi yer alsın "tarih_db" . eger bugünün tarihi veritabanına son kaydedilen tarihten farklı ise veritabanındaki ipler silinsin "ip_db" ve yeni tarih veritabanına kaydedilsin " tarih_db ". aklıma böyle bir yöntem geldi.

qwerty

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
32
BLooD_Night şuan sitem zaten böyle çalışıyor. Aynı gün aynı ip ile ancak bir kez tıklatılıyor. Sonraki gün bugüne ait ip'ler siliniyor.

Bir kişi ya da özel bir tür makineler ip kodunu sürekli değiştirip aynı linke tıklatarak sanal olarak tekil hiti artırıyor. Eğer işlemi yapan bilgisayar adını öğrenebilirsem bu bilgisayardan yapılan tüm işlemleri 1 sayacağım. Yani aynı gün içinde aynı linkte tıklatıldığında ip 1 kez artmış olacak. Bu işlemi cookie ile yaptığınızda, cookie kayıtlarını bilgisayardan silip, yine sürekli olarak fiktif hit artabiliyor. Amacım gerçek hit sayısına ulaşabilmek ya da daha gerçekçi kabul edilebilir bir hata ile tekil hit sayımı yapabilmek.