İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Bilgisayarın Açılış Süresini Programsız Öğrenme

doko

0
İyinet Üyesi
Katılım
19 Mart 2011
Mesajlar
72
Reaction score
1
url-130x127.jpg


Bilgisayarım neden bu kadar yavaş açılıyor? Windows’un bilgisayarımı açması tam olarak kaç saniye sürüyor? Bunu program kullanmadan öğrenebilmemin bir yolu var mı?

Evet arkadaşlar bu videolu anlatımımızda hiç bir program kullanmadan Windows’unuzun kaç saniyede açıldığını öğreniyoruz.

Videodaki adımlar aşağıda da sırasıyla verilmiştir:

” eventvwr”

Uygulama ve hizmet günlükleri – Microsoft – Windows Diagnostics Performance

Çalışıyor – Geçerli günlüğe filtre uygula

Videolu anlatıma gitmek için TIKLAYINIZ.
 

onder

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Aralık 2012
Mesajlar
119
Reaction score
2
Konum
Fethiye
bir ek bilgi olarak, bilgisayarınız sürekli aynı ağa bağlanıyorsa (bilgisayarınızı taşımıyorsanız) dhcp yi devre dışı bırakıp bilgisayarınızın ip adresini elle vermeniz açılışınızı hızlandırmanızı sağlıyabilir. bu durum özellikle windows xp işletim sistemi ve dandik modemler için geçerli (huwaei, bazı airties modelleri, pikatel, exper, zte v.b.)

windows xp işletim sisteminde bir anda bilgisayarınız yavaşladıysa işletim sisteminiz hard diskin dma durumunu yanlış değiştirmiş olabilir. reset dma aracını (linkin üzerinde sağ tuş yapıp farklı kaydet i tıklayın, uzantının vbs olması gerekmektedir) çalıştırıp tamam ı tıklayın sonrada bilgisayarınızı yeniden başlatın.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst