Türkiye'nin En Eski Webmaster Forumu İyinet'e Hoşgeldiniz!

Bill Gates şaştı kaldı..

*siber*

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
108
Arkadaşlar bir hint li windows üzerinde "con" isimli klasör oluşturulamadığını fark etmiş. Bill gates dahil, Tum microsoft ekibi bunun neden olduğuna bir cevap bulamamış :p

Sizde deneyin isterseniz gerçekten oluşmuyor.

ufukaykut

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
38
muhahaha super bi şey ya oha filan oldum yani :)

F

fenerli

Misafir
neden şaşmış ki dos ortamında iken "AUX, CON, LST, PRN, NUL, COM1, COM2, LPT1, LPT2, LPT3" kelimeleri dosya, dizin olamazdı" bu kelimeler çıkış ve giriş birimlerinin ismi idi örneğin; AUX ve CON, ekrana çıktı yani bir verinin ekranda görüntülenmesi emri idi, pascal,c programcılarının hepsi bilir bunu. bu hintlinin bulduğuda bu dur. mirc veya çalıştır da /con con yazarsanız pc sürekli bir döngüye girer ve kitlenir yada resetlenir.

www.iyi.web.tr

cpa

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
14
windowsta con isimli klasörü cmd de şu komutla oluşturabilir :
Kod:
mkdir \\.\c:\con
şu komutla da silebilirsiniz :
Kod:
rd \\.\c:\con

*siber*

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
108
fenerli dos ortamından con klasörü oluşturup sonra silmeyi denermisin.

F

fenerli

Misafir
*siber*' Alıntı:
fenerli dos ortamından con klasörü oluşturup sonra silmeyi denermisin.

"con" kelimesinin 20 sene veya daha fazla bir zamandır bir aygıt adı olduğunu, windows işletim sistemide sonuçta geçmişten birşeyleri miras alarak geliştiği için bunun normal olduğunu yazdım.
"con" kelimesi ile dizin oluşturuluyor demedim.

K

KaPPaDoX

Misafir
İlk defa görüyorum.
İlginç valla :)
Bill gates de bu aralar pek bi şaşı oldu :D

sitemedya

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
7
*siber*' Alıntı:
Arkadaşlar bir hint li windows üzerinde "con" isimli klasör oluşturulamadığını fark etmiş. Bill gates dahil, Tum microsoft ekibi bunun neden olduğuna bir cevap bulamamış :p
Sizde deneyin isterseniz gerçekten oluşmuyor.

al işte bir "şehir efsanesi" daha. "Bill gates dahil, Tum microsoft ekibi bunun neden olduğuna bir cevap bulamamış" mış :rolleyes:
"fenerli" nin teşhisidir bunun cevabı. eski programcılar bu yazıya sadece tebessüm eder ve geçerler yahu..
bu geyikten ziyade beni esas şaşırtan, birçok kalifiye IT elemanının bunu ciddiye alıp bana mail ile göndermeleri ve "bak walla bi dene, harbiden klasör yaratılmıyo" demeleri olmuştu. :p

OnurSQL

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
84
fenerli' Alıntı:
neden şaşmış ki dos ortamında iken "AUX, CON, LST, PRN, NUL, COM1, COM2, LPT1, LPT2, LPT3" kelimeleri dosya, dizin olamazdı" bu kelimeler çıkış ve giriş birimlerinin ismi idi örneğin; AUX ve CON, ekrana çıktı yani bir verinin ekranda görüntülenmesi emri idi, pascal,c programcılarının hepsi bilir bunu. bu hintlinin bulduğuda bu dur. mirc veya çalıştır da /con con yazarsanız pc sürekli bir döngüye girer ve kitlenir yada resetlenir.

www.iyi.web.tr

fenerli doğru söylüyor.

AUX, CON, LST, PRN, NUL, COM1, COM2, LPT1, LPT2, LPT3 gibi isimlerde dosya oluşturmaya izin verilmiyor.