Arkadaşlar sitemi asp?id=111 şekilden /111-haber-adi.html şeklinde seo yapıyorum cok sayfa oldugu için dah önce cesarete demedim 
Şimdi kullandıgım hata sayfası yönetmi ile bunu denemeler yaptım ama hata alıyorum.
Öncelikle hata sayfasını oluşturdum.
hata.asp
Şimdi Aldıgım hata sudur. istek1="" boş bırakarak site.com/111-haber-baslik.html oluşuyor sorun yok diger bir içerik sayfamıda aynı yöntemle yapıyorum ( her bölüm ayrı db ) istek2="" yapıp site.com/222-spor-baslik.html şeklind eyapmak istiyorum ama.
istek1 de sorun yok sayfa cılıyor ama istek2 de ayrı dblerden oldugu halde aynı işlem olmuyor ve safya acılmıyor ana sayfaya yönleniyor.
sonra başka yönetem denedim.
istek2 sildim ve tek istek1 şekidle kullandım dim degişkeninide sildim.. yine olmadı amakii
Bu şekil yaparsam sorun yok linkler site.com/haber/111-haber-baslik.html
site.com /spor/222-haber-baslik.html oluyor.
Ben bütün sayfaları site.com/111-haber-baslik.html veya site.com/222-haber-baslik.html şeklinde olmasını istiyorum..
Hata sayfalam işleminde cok profesyonel degilim yardımlarınızı bekliyorum.
Şimdi kullandıgım hata sayfası yönetmi ile bunu denemeler yaptım ama hata alıyorum.
Öncelikle hata sayfasını oluşturdum.
hata.asp
PHP:
Dim istekurl
Dim istekbolum
Dim istek1
Dim istek2
istek1=""
istek2=""
*************************** diger baglantı kodu
If Lcase(istekbolum("1")) = istek1 Then
Server.Execute("wh.asp")
Elseif Lcase(istekbolum("1")) = istek2 Then
Server.Execute("wm.asp")
Şimdi Aldıgım hata sudur. istek1="" boş bırakarak site.com/111-haber-baslik.html oluşuyor sorun yok diger bir içerik sayfamıda aynı yöntemle yapıyorum ( her bölüm ayrı db ) istek2="" yapıp site.com/222-spor-baslik.html şeklind eyapmak istiyorum ama.
istek1 de sorun yok sayfa cılıyor ama istek2 de ayrı dblerden oldugu halde aynı işlem olmuyor ve safya acılmıyor ana sayfaya yönleniyor.
sonra başka yönetem denedim.
PHP:
Dim istekurl
Dim istekbolum
Dim istek1
istek1=""
If Lcase(istekbolum("1")) = [B]istek1[/B] Then
Server.Execute("wh.asp")
Elseif Lcase(istekbolum("1")) = [B]istek1[/B] Then
Server.Execute("wm.asp")
istek2 sildim ve tek istek1 şekidle kullandım dim degişkeninide sildim.. yine olmadı amakii
PHP:
Dim istekurl
Dim istekbolum
Dim istek1
Dim istek2
istek1="haber"
istek2="spor"
If Lcase(istekbolum("1")) = istek1 Then
Server.Execute("wh.asp")
Elseif Lcase(istekbolum("1")) = istek2 Then
Server.Execute("wm.asp")
Bu şekil yaparsam sorun yok linkler site.com/haber/111-haber-baslik.html
site.com /spor/222-haber-baslik.html oluyor.
Ben bütün sayfaları site.com/111-haber-baslik.html veya site.com/222-haber-baslik.html şeklinde olmasını istiyorum..
Hata sayfalam işleminde cok profesyonel degilim yardımlarınızı bekliyorum.