İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Bir Soru.. şahıs mı desem firma mı bilemiyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
S

sinangunay

Misafir
hostturka' Alıntı:
kabul etmemiş olabilir o kadarını bilmiyorum o zaman arkadaşlara yazık oldu mu diyecez neyse remzi madurları gibi bide sinan gunay madurları cıktı gecmiş olsun

Saçmalamayın lütfen.
Kaçtığımız veya kimseyi dolandırdığımız yok.

Geçici sorunlar yaşıyoruz ancak hepsini aşacağız.

ZApToR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
BiLHost' Alıntı:
ZApToR,

Yazdıkların kişisel görüşündür saygı duyarım.Ancak senden sadece şunu rica ediyorum..Madem benim bu amaç doğrultusunda hareket ettiğimi düşünüyorsun,o zaman lütfen neden sadece Sinan Günay onu da düşün?

Senin bahsettiğin stratejiyle iş yapacak olsam forumdaki tüm bu işle uğraşan insanları karalamam gerekirdi.Neden diğerlerini de karalamıyorum da sadece bu zâtı (sözde) karalıyorum?Lütfen bunları düşün ve kendi içinde tutarlı bir cevap bulabilirsen burada paylaş..

Bir de şunu düşün..Bu adamın derdi ne yana yana milleti uyarmaya çalışıyor?Bu adam manyak mı bir sürü adam dururken sadece bu adamla uğraşıyor?Sinan Günay'a karşı sunduğu delillere Sinan Günay bir tane tutarlı cevap verememiş acaba bu adam haklı mı?Son günlerde Sinan Günay adına bir sürü şikayet geliyor yoksa bu adam geçmişte de söylediklerinde haklı mıydı?

Lütfen bunları düşün kendi kendine cevapla ve cevapları burada paylaş.Olumlu olumsuz tüm yorumlara saygım var.Saygılarımla.

Barış Türkay
BiLHost Internet Hizmetleri

bazen susmak en iyi cevaptır sizde bunu unutmazsanız sevinirim:) sinangunay'dan ne bekliyorsunuz inanın şu durumda ona yapılanlar size yapılsa sizin hakkınızda asılsız yazılanlar, çizilenler olsa BiLHost siz size laf düşmeyen heryerde gereksiz yere ortalığı velveleye verdiğinizi düşünüyorum.Sizin beklentiniz siinangunay veya onun yerinde kim olursa olsun onu bir anlamda kafese alabilmek & ortalığı bulandırmak.Ben onun yerinde olsaydım eğer sizin bu yazdıklarınıza, çizdiklerinize en iyi cevabı verirdim oda susmak.Eğer kendinizden söz etmek istiyorsanız hizmet adına bişeyler yapın söz de sinangunay'ı karaladım, ortaya çıkarılmayanları çıkarmış gibi soyut anlamda bişeyler yapmaya çalışıp, prim yapıp prestij kaybetmeyin :)

BiLHost

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Size neden bu olayın üstüne bu kadar gittiğimi anlatayım..

1 Ağustos 2006 tarihinde,yani yaklaşık 2,5 ay sonra, bilhost.com olarak bu sektörde 2. yılımı dolduruyorum.

Bu 2 yıl içinde bu sektörden kimler geldi kimler geçti.Gelenler hoşgeldi ancak geçenlerin hepsi bir leke bırakıp geçti.

En belirgini Surkent olayı.Surkent piyasaya girdi herkesi dolandırdı gitti.Sonra ne oldu?Forumlar şikayetlerle doldu.Sektörde dürüst iş yapanlara bile güvensizlik doğdu.

İnsanlar tüm firmalara dolandırıcı gözüyle bakmaya başladı.Onlar da haklı..Kolay değil..Oturup zaman harcıyorlar,emek harcıyorlar ama amatör ama profesyonel bir ürün ortaya koyuyorlar.Üzerine para da harcıyorlar.Sonra bir adam geliyor tüm bu emekleri ve masrafları götürüyor.

Sonra bu insan doğal olarak,sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer misali,herkese bu gözle bakmaya başlıyor.Ve emin olun size güvenmeyen müşteri ile çalışmak kadar zor birşey yok.Müşterinin size güven duymadığını bilmek sizi kahrediyor.

Benim amacım böyle bir olayın tekrar yaşanmasını önlemek.Ve tekrar tekrar söylüyorum.Gidin birçok güvenilir yerden alın bu adamdan almayın.Başınız ağrıyacak,ikinci bir Surkent olacak.

Her forumda peşinden koştuğum söylenmiş.Ben sadece hostingyardim.com ve iyinet.com'da bu GERÇEKLERİ açıkladım.Ancak bu iki foruma artı olarak www.r10..net ve www.wardom.org forumlarında da sürekli bu şahıs hakkında şikayet başlıkları açılıyor.

Ve ne kadar enteresandır ki hemen o foruma birkaç kişi üye oluyor ve aynı anda kişiyi korumaya çalışıyorlar.Bu da ben dahil birçok kişiyi düşündürüyor.

Ayrıca Sinan Günay burada yazılan hiçbir soruya doğru düzgün cevap verememiştir.Sinan Günay'ın aylardır verdiği tek cevap "10 gün içerisinde herkese gereken cevabı belgelerle vereceğiz."

Ama ne belge var ne cevap..Aksine belge olmadığı için forumlardan atılmalar var.Lütfen yazdığım ilk mesajı ve sunduğum belgeleri tekrar gözden geçirin ve daha sonra karar verin.Saygılarımla.

Barış Türkay

R

*reyeskane-

Misafir
Surkent kaçarken kimseye:
1 - Paranız isterseniz anında iade edilebilir.
2 - 1 yıl ücretsiz kullanabilirsiniz
3 - Hediye radyohost verebiliriz.

Dememişti. Direk gitmişti. Bugün sinangunay ulaşabildiği herkese bunları söylüyor. Bizzat şahidim.(Arkadaşımında resellerı var aynı sunucuda)

Yani tamamiyle, çıkar gözetiyorsunuz. Peki remotemach'in de sunucu günlerce kapalı kalınca onları neden eleştirmiyorsunuz? Ha? Sadece piyasada bildiğiniz portalservisleri mi var?

ZApToR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
BiLHost' Alıntı:
Size neden bu olayın üstüne bu kadar gittiğimi anlatayım..

1 Ağustos 2006 tarihinde,yani yaklaşık 2,5 ay sonra, bilhost.com olarak bu sektörde 2. yılımı dolduruyorum.

Bu 2 yıl içinde bu sektörden kimler geldi kimler geçti.Gelenler hoşgeldi ancak geçenlerin hepsi bir leke bırakıp geçti.

En belirgini Surkent olayı.Surkent piyasaya girdi herkesi dolandırdı gitti.Sonra ne oldu?Forumlar şikayetlerle doldu.Sektörde dürüst iş yapanlara bile güvensizlik doğdu.

İnsanlar tüm firmalara dolandırıcı gözüyle bakmaya başladı.Onlar da haklı..Kolay değil..Oturup zaman harcıyorlar,emek harcıyorlar ama amatör ama profesyonel bir ürün ortaya koyuyorlar.Üzerine para da harcıyorlar.Sonra bir adam geliyor tüm bu emekleri ve masrafları götürüyor.

Sonra bu insan doğal olarak,sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer misali,herkese bu gözle bakmaya başlıyor.Ve emin olun size güvenmeyen müşteri ile çalışmak kadar zor birşey yok.Müşterinin size güven duymadığını bilmek sizi kahrediyor.

Benim amacım böyle bir olayın tekrar yaşanmasını önlemek.Ve tekrar tekrar söylüyorum.Gidin birçok güvenilir yerden alın bu adamdan almayın.Başınız ağrıyacak,ikinci bir Surkent olacak.

Her forumda peşinden koştuğum söylenmiş.Ben sadece hostingyardim.com ve iyinet.com'da bu GERÇEKLERİ açıkladım.Ancak bu iki foruma artı olarak www.r10..net ve www.wardom.org forumlarında da sürekli bu şahıs hakkında şikayet başlıkları açılıyor.

Ve ne kadar enteresandır ki hemen o foruma birkaç kişi üye oluyor ve aynı anda kişiyi korumaya çalışıyorlar.Bu da ben dahil birçok kişiyi düşündürüyor.

Ayrıca Sinan Günay burada yazılan hiçbir soruya doğru düzgün cevap verememiştir.Sinan Günay'ın aylardır verdiği tek cevap "10 gün içerisinde herkese gereken cevabı belgelerle vereceğiz."

Ama ne belge var ne cevap..Aksine belge olmadığı için forumlardan atılmalar var.Lütfen yazdığım ilk mesajı ve sunduğum belgeleri tekrar gözden geçirin ve daha sonra karar verin.Saygılarımla.

Barış Türkay

kimsenin başının ağrımaması için çabalıyorsunuz ve bunları gerçekten hiçbir amaç elde etmeden yapıyorsunuz söz yerinde koruyucu meleği ok(tartışılır);, ama bu olaya nötr bir şekilde bakıldığın da & gerçek anlamda sonuç müşteri & hizmet veren kesime büyük saygısızlık yaptığınız yönünde olduğu kanısındayım, neden denilebilir haklı olarak...
- Herkezin özgür iradesiyle şirket/birim/kurum... ne olursa olsun istediği yerden hizmetini alabilir (Bu kısım çok önemli siz bu konuda insanlara direktif verdiğiniz sürece abes kaçacaktır),
- Alınan hizmet, memnuniyet bunlarda yine hizmet veren/alan kesim arasında ki karşılıklı ilişkilerdir(ama görülüyor ki 10gbhosting'den alınan hizmeti nerdeyse biz verdik diyeceksiniz:p)
- Sizin kişiyle aranız da bireysel birtakım olaylar geçmiş/geçmemiş ne olursa olsun bunu iş anlayışına taşımamanız gerekmektedir(ama görülüyor ki attığınız mesajlar yazdıklarınız hep batacak, bitecek mantalitesinde)
- Karşılıklı güven anlayışıyla bağlı olan çalışmalar uzun vadede önplanda olmaktadır.Burda güveni karşılıklı olarak sağlaması gereken kişi/kişiler satış işini üstlenen & hizmet alan bireydir.(Belirttiğiniz gibi güven kişiler arasında olan olaydır & bu zamanla oluşan bir değerdir.Burda sinangunay güven sağladığı kişilere satış yapar/yapmaz.Ama ne yazık ki bu olayda da siz platformda önplanda olmak için atıldınız.Bence siz müşterilerinize bu güven duygusunu sağlıyorsanız ne mutlu, ama sağlayamıyorsanız oda sizi bağlar.Şimdi ben 3. bir şahıs olarak olaya girsem BiLHost'a elimde hiçbir somut detaylı bilgiler olmadan güvenmiyorum desem & sizi karalasam ne kadar etik olur dimi...Böyle bişey yapsam ilk olarak BiLHost'un karşısında yer alan kişinin kişiyle karşılıklı haklarını çiğnemiş olurum & yersiz yere sizi suçlarım)
- Eksik olumsuz olan herşeyi hatta beni bile eleştirebilirsiniz(olumlu yönde) (Ama bu yapılanların eleştiriyle uzaktan yakından alakası yoktur tamamen satışı desteği herşeyi baltalamak)
- Kişinin vergi kaçırması veya belge fatura olayları bile devlet & host şirketi arasında geçer.Kişi veya kurum vergi kaçırıyorsa devlet veya ilgili merci olaya el atar (Ama BiLHost bu olaydada önplanda faturanı göster barınamazsın gibisinden davranışlarda bulunmaktadır)
- ve son olarak bitiriyorum benim veya başka birisinin sitesi host yüzünden kapalı olabilir(2-3 gün bu kimseyi ilgilendirmez.Burda da benim muhattabım olan kişi sinangunay & ekibidir.Ama siteler kapalı kaldı diye batırıldı,dolandırıcı olundu,kaçtı... herşey söyleniyor)
- Son olarak ve işin özeti yazdıklarımın hepsinde olaylar ikili ilişkilere sinangunay/hizmeti alan kesime dayanıyor(ama bunada müdahale edildi olaya BiLHost yine dahil oldu:))
... aslında yazacak çok şey var ama daha fazla uzatmaya gerek yok sanırım:)

culpable

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Zaptor
bende sinan gunay adli sahistan hizmet aldim
Sinan Gunaydan sunucu Aldim ve management
aldiktan 3-4 gun sonra sunucuyu kullanmadim bile hala su an bos duruyor
memnun kaldimmi ?
Tabiki memnun kalsam sunucu su an bos kalmaz
Bu sahis ripe bayiligi oldugunu soyluyor ilk gun verdigi sunucunun ana IP si Uctu gitti bu baslikta defalarca sordum nerde sunucunun IP si cevap yok
Server ftp ye baglanmiyordu sordugumda Dc ye mail attigini soyledi daha mailin cevabi gelecek
Ayni makinayi baska bir arkadasa gosterdim aradan 30 saniye gecmeden ftp baglandim bu kadar kucuk Bir hatayi bulamiyan insan nasil hosting hizmeti verir (kurdugu firewellin bile ayarlarini yapamayan) yada management hizmeti verir Benden ne farkin var senin ??
sunucuya tasidigim site yi daha once p 4 2.8 1GB Ram makinada barindiriyordum islenmemis ham makina ve dogal hali ile manage edilmedigi icin 250-300 anlik kullanici sayisinda sitede yavaslama oluyordu
Sinan gunaydan sunucu aldim oraya tasidim Opteron 146 2 GB ram sunucunun arasindaki farki biliyorsundur Bu makinada sitede anlik kullanici sayisi 125-150 arasi oldugunda siteler bayilip kaliyordu
Sinan gunay bunun sebebinin alman dc lerinin bir mod kurdugunu ve bunun yavaslattigini ve dc ye mail atarak bunu kaldirtacagini soyledi
Daha Dc den mail gelicek
ertesigun buraya kalkmis saldiri oldugunu soyledi Tabiki kuyruklu bir yalan
mysql ayarlarind 4 Cpu olarak yapmasi
Simdi baska sunucu aldim ve oraya tasidim anlik 330 kisi online sitelerde en ufak yavaslama yok
Kimse sinan gunay i kisisel olarak kotulemiyor
Surekli yalan konusup insanlari aldatiyor
Sinan gunay makinanin managementin den anlamiyorsan ne diye managementinide yapacagim diyerek ucret aliyorsun (ucreti bir kenara birak insanlari kandiriyorsun )
Not :Sinan GUnay mesaji elbette okuyorsun hosting bolumune devir etmek icin mesaj yazdim ama verdigin kotu imaj sayesinde kimse devir almak istemedi makinayi :) Biraktigin Imaj :Sinan Gunay'mi Asla Yaklasma . ben kullanmiyorum odedigim ucret emdigin ak sut gibi helal olsun sana
Sayet paraya ihtiyacin oldugu icin bu sekilde yalanlara dolanlara basvuruyorsan makinayi baska birine satabilirsin ihtiyacini karsilaki baska insanlari yalan ve dolanlarinla kandirma

Y

ysf

Misafir
Bence bu konu kapanmali artik. Son sözü Sinan söyledi zaten. Bir kaç gün sonra acilis yapacakti galiba yada oyle biseyler. Burda daha fazla tartisip forumu, irc kanallarina cevirmenin faydasi yok kimseye.

ZApToR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
culpable' Alıntı:
Zaptor
bende sinan gunay adli sahistan hizmet aldim
Sinan Gunaydan sunucu Aldim ve management
aldiktan 3-4 gun sonra sunucuyu kullanmadim bile hala su an bos duruyor
memnun kaldimmi ?
Tabiki memnun kalsam sunucu su an bos kalmaz
Bu sahis ripe bayiligi oldugunu soyluyor ilk gun verdigi sunucunun ana IP si Uctu gitti bu baslikta defalarca sordum nerde sunucunun IP si cevap yok
Server ftp ye baglanmiyordu sordugumda Dc ye mail attigini soyledi daha mailin cevabi gelecek
Ayni makinayi baska bir arkadasa gosterdim aradan 30 saniye gecmeden ftp baglandim bu kadar kucuk Bir hatayi bulamiyan insan nasil hosting hizmeti verir (kurdugu firewellin bile ayarlarini yapamayan) yada management hizmeti verir Benden ne farkin var senin ??
sunucuya tasidigim site yi daha once p 4 2.8 1GB Ram makinada barindiriyordum islenmemis ham makina ve dogal hali ile manage edilmedigi icin 250-300 anlik kullanici sayisinda sitede yavaslama oluyordu
Sinan gunaydan sunucu aldim oraya tasidim Opteron 146 2 GB ram sunucunun arasindaki farki biliyorsundur Bu makinada sitede anlik kullanici sayisi 125-150 arasi oldugunda siteler bayilip kaliyordu
Sinan gunay bunun sebebinin alman dc lerinin bir mod kurdugunu ve bunun yavaslattigini ve dc ye mail atarak bunu kaldirtacagini soyledi
Daha Dc den mail gelicek
ertesigun buraya kalkmis saldiri oldugunu soyledi Tabiki kuyruklu bir yalan
mysql ayarlarind 4 Cpu olarak yapmasi
Simdi baska sunucu aldim ve oraya tasidim anlik 330 kisi online sitelerde en ufak yavaslama yok
Kimse sinan gunay i kisisel olarak kotulemiyor
Surekli yalan konusup insanlari aldatiyor
Sinan gunay makinanin managementin den anlamiyorsan ne diye managementinide yapacagim diyerek ucret aliyorsun (ucreti bir kenara birak insanlari kandiriyorsun )
Not :Sinan GUnay mesaji elbette okuyorsun hosting bolumune devir etmek icin mesaj yazdim ama verdigin kotu imaj sayesinde kimse devir almak istemedi makinayi :) Biraktigin Imaj :Sinan Gunay'mi Asla Yaklasma . ben kullanmiyorum odedigim ucret emdigin ak sut gibi helal olsun sana
Sayet paraya ihtiyacin oldugu icin bu sekilde yalanlara dolanlara basvuruyorsan makinayi baska birine satabilirsin ihtiyacini karsilaki baska insanlari yalan ve dolanlarinla kandirma
culpable sen burda hosting alacak insanları hizmet konusunda etkileyebiliirsin ama bir başka hosting firmasının söz yerindeyse hep belli zamanlar da böyle topicler açması dolandırıcı,yanacaksınız vs... gibi gereksiz tabirleri hiç hoş olmuyor.Tabii ki hizmet alan kesim konuşacak ama almayan kesim konuşunca bu kafalarda soru işareti bırakıyor.Hizmetten memnun olunduğu gibi olmayanlarda olacak tabii ben memnunum & sinangunay ile çalışmak hiçbir karşılık & çıkar ilişkisine dayanmadan beni memnun ediyor.Nedense olaylarda hizmet almayan kesimler dolandırıcıdır dedikten sonra mesajlar ard arda geliyor kesin yapmıştır etmiştir gibisinden ama ortada hizmet alan kesim konuşamıyor.Bildiğim kadarıyla hizmet konusunda tereddütleri olanlar için deneme hesabı açılıyor deneyip analiz edilsin:)

trextra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Yeterli sanırım 9 sayfa. Daha fazla tartışıp aynı şeyleri yazmayalım. Konuyu bile okuyamadım. Herkes mektup gibi uzun uzun yazmış ve arada birbirine hakeret etmiş.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.