İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Bir Soru

php_coderr

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar şimdi bizim 2048 adsl bağlantılı bir internet cafemiz var. modemimiz router firewall görevide gören zoom adsl x4 internet cafemizde dinamik ip kullanılmakta şuanda 15 adet bilgisayar var.
şimdi bizde yaklaşık 4 milyara malolan bir server makina alsak 2 adette sabit ip alsak sunucu hizmetleri yapabilirmiyiz yada en azından 4 5 adet sitemiz var bu kendi sitelerimizi host edebilirmiyiz? sorun çıkarmı? yada cafede bir problem olurmu ? ayrıyetten cafede diğer bilgisayarların dinamik ip kullanma şansları varmı? sabit ip sadece server makina kullansa olurmu?
Teşekkür Ederim Cevaplarınızı Bekliyorum..

uyuz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
datacenterlarda olan sağlam bağlantıyla oluyor. sen bir dene bir dosyayı saniyede kaç kb ile upload ediyorsun. işte o senin saniyede verebileceğin data dır ki 10 adsl li bir dosya çekmeye kalksa en basitinden 250kb upload sağlaman lazım ki 10 kişi değil 1000 lerce kişi dosya çekecek host olunca...

uyuz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
4-5 siteni host edersin pek ziyaretçisi yoksa ama sunucu hizmeti olmaz...

php_coderr

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
herkezin serveri data centerdemi hiç kendi yanında serveri olan yokmu? hem 2048 den daha yüksek bağlantı alabilirmiyiz?

uyuz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
host serverı dediğin datacenterlarda bulunur sabancı telekomda falan misal türkiye için.

phiberoptic

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
kardeş o dediğin iş yatar çünkü bi server için bir çok lisanlı program v.s. gerekir. Örneğin İşletim Sistemini Windows 2003 Server istiyorsan onu lisanssız kullanamazsın hemen yakalarlar. tabi linux kullanabilirsin o beleş. Kontrol Paneline Gelince Plesk de kullansan cpanel de kullansan başka bir şey de kullansan lisans gerekir. ve çok fazla sorun çıkar sen gece giderken cafenin sigortalarını kapatmıyor musun ? benim bildiğim tüm cafeler kapatıyor ani bi gerilim yüklenmesi olur da bilgisayarlara zarar gelir diye. bence sen bi tane reseller al 4-5 tane site için server yapılmaz...

Uranus

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
2048 adsl (512 upload) bağlantı ile kendi web sitenizi mükemmel bir biçimde host edebilirsiniz. Konuya teorik olarak yaklaşmıyor, deneyimimi aktarıyorum. Çünkü bir yıl boyunca kendi web sitemi kendi bilgisayarımda host ettim. Site yanında forum sayfalarımda bu bilgisayarda idi. (Ha unutmadan, küçükde olsa bir irc serverımda vardı)Ziyaretçi sayım 1000 tekil hiti geçiyordu ve hiç bir problemle karşılaşmadım. (Bu arada, benim bağlantım hızım sadece 512k idi)
Bu işin püf noktaları şunlar:
1/ Mp3, divx gibi büyük dosyaların download işini gerektirmeyecek bir site.
2/ Isınma problemi olmayan, günlerce açık kalabilecek Xeon tabanlı bir server.
Bu tip pahalı bilgisayarlarda bir kaç yüz dolarlık işletişim sistemini size hediye olarakda verebilirler.
3/ Host edilen sitelerin dizaynında biraz itinalı olmak, resim kalitesinde fedakarlık ederek mümkün olduğu kadar küçük boyutda gif resimler kullanmak. Yada resimleri server dışında daha hızlı bir alanda tutmak ve sayfalara oradan yüklemek
4/ Sistemi sürekli gözleyecek, aksaklıkları giderecek ve geliştirecek olası saldırı veya hek teşebbüslerine karşı tedbir alacak bir sistem admin.
Bu 4 unsuru bir araya getirebilirsen, kendi siteni mükemmel bir şekilde host edebilirsin.

M

muziklist

Misafir
php_coder ben diğer tarafta yazdım sana burda yazarsam anlamı kalmaz :)

php_coderr

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim cevaplarınız için ayrıca uranus deneyimini aktardığın için çok teşekkür ederim..

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Verecegin para ile edinecegin kar arasinda ucurum olur. 512 K deli deli yeter sana upload da ama anlami yok servera milyarlar dokmeye.

S

Surkent

Misafir
İsterseniz Size Cafenizde Kendinize Ait Sunucu Barındırmanız İçin. Türm Kurulum Ve Bağlantıları SurkentHost ve KA Bilişim Tarafından Yapılacak. Teklif Mektubu Sunabiliriz.

Surkent Host Bilişim Çözümleri Teknolojisi
www.surkenthost.com.tr
0412 224 01 17
0412 224 01 17
[email protected]

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.