Arkadaşlar sitemde ortak internet kullananlar için birşey yapmak isitiyorum herşeyi yaptım ama bir şeyde takıldım index'de giriş yaparken kontrol ettirecem ama mantık kuramadım yardim edin lütfen yapmak istediğim şey şu nasıl anlatacam daha onu bile çözemedim deneyeyim bir anlatmayı
Oyuncu giriş yaparken ip adresini alacaz tabloda o ip adresini başka biri kullanıyormu kontrol edecez başka biri kullanıyorsa başka bir tabloda bu 2 kişinin olduğu sutun varsa giriş yapacak yoksa hata verecek ama nasıl yapacam bir türlü mantık kuramadım lütfen yardım edin.
Ekleme:
Yukardaki mantık'da bir sorun varmı sizce?
Oyuncu giriş yaparken ip adresini alacaz tabloda o ip adresini başka biri kullanıyormu kontrol edecez başka biri kullanıyorsa başka bir tabloda bu 2 kişinin olduğu sutun varsa giriş yapacak yoksa hata verecek ama nasıl yapacam bir türlü mantık kuramadım lütfen yardım edin.
Ekleme:
PHP:
$kontrol = mysql_num_rows(mysql_query("SELECT * FROM users WHERE r_ip='$yip' AND username!='$username'"));
$kontrol2 = mysql_num_rows(mysql_query("SELECT * FROM ortaklar WHERE hesap='$username'"));
if($kontrol > 0 && $kontrol4 == 2){
$hatar = "Bir ip'den 2 üyelik kontrol edemezsiniz.";
}
Yukardaki mantık'da bir sorun varmı sizce?