İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Bir video sitesi acmayı planlıyorum

aXzel

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
merhaba arkadaslar bir video sitesi acmayı dusnuyorum trafik ve web alanı sıkıntım yok istedigim tek sey sitemdeki videoların kullanıcı beklemeden istedigi anda istedigini izleyebilmesi youtube google video izlesene buraları denedim ama kullanıcılar videoları seyretmek icin cok bekliyorlar bunu en kolay sekilde nasıl gerceklestirebilirim?

aXzel

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
selim61 bukadar insafsız olma selim :) daha okadar buyumedim ben :) acaba eskisi gibi sadece media player eklentisimi versem..

selim61

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
11
Ama öyle bir soru sormuşsunki, youtube yavaş ben yaparsam daha hızlı olur anlamı çıkarttım ben? Yapta gör bakalım kim daha hızlı.Sana fly player ve .flv video vereyim sitene upload et bide youtubeye upload edelim bakalım hangisi daha hızlı :)

i.ari

0
İyinet Üyesi
Reaction score
6
Ama öyle bir soru sormuşsunki, youtube yavaş ben yaparsam daha hızlı olur anlamı çıkarttım ben? Yapta gör bakalım kim daha hızlı.Sana fly player ve .flv video vereyim sitene upload et bide youtubeye upload edelim bakalım hangisi daha hızlı :)

youtube yi geçme imkanı 0 ;)

aXzel

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0

oyle bisey demedim ki ben sadece videoları oralardan yayımlamak istemiyorum ve oralardan yayımlamadan bunun daha kolay bir yolu varmı yokmu ona bakıyorum videonun formatı onemli degil dedim ya alan sorunu yada trafik sorunu yok diye..

i.ari youtubeyi geçme gibi derdim yok 5-6 milyar dolar sermayeli bir sirketle yarısmak icin 4-5 milyar dolarlık bir sirket olmak lazım ben herkes video upload etsinde istemiyorum sadece belirli videolar yayınlayacagım kendi sunucularım üzerinden trafik alan vs umursamıyorum eskiden hatırlar gibiyim bir media player eklentisi kısa sürede videoyu yayınlıyordu diye yukleyeceigm videolar 350 mb - 1 gb arası :)

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
Youtube'dan ve hatta piyasadaki bütün sitelerden hızlı video açtırman mümkün. Ama öyle bi sistem hazırlamalısın ki; ziyaretçilerin videoları direk serverdan açacak. Siz bilgisayarınızdan nasıl videoları açarken beklemiyorsanız, ziyaretçilerinizde beklemiycek ;)

aXzel

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
nefusa biraz acıklarmısın serverden acmak derken ?

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
Windows serverlarda uzak masaüstü bağlantısı ile serverınızdaki herşeyi açabiliyorsunuz. Ancak bu şekilde o yüksek boyutlu videolar hızlı şekilde açılabilir. Onun dışında hızlı açılması için bişey yapamazsın.
Türkiye'deki Turbo Adsl buna müsait değil :D

aXzel

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
:) bende ne diyo bu diyom :D neyse arastırmaya devam.. :)

i.ari

0
İyinet Üyesi
Reaction score
6
bu arada eger youtube den video cektigini google anladıgında banlıyor ;)
Daha önce video siteleri çoşmuştu herkes banlanınca artık video sitesi olayı bitti ;)

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
Daha önce video siteleri çoşmuştu herkes banlanınca artık video sitesi olayı bitti ;)

Bu iddia bence doğru değil. Çünkü eğer Youtube, videolarının başka yerde yayınlanmamasını isteseydi embed kodunu sunmazdı. Ayrıca ben video sitemde kaynağı Youtube'dan alıyorum ve her videonun altına Youtube'un linkini veriyorum. Banlanmadım ve hatta gidişatımda iyi yani :)

aXzel

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
benim klip sitelerinin gidişatıda iyi you tubeden geliyo hergun 50 klip ekliyorum kendim ama benim derdim bu degill :) bu işin baska yolları olmalı yoksa yeniden yol keşfetek lazım :)

hotr1de

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bu iddia bence doğru değil. Çünkü eğer Youtube, videolarının başka yerde yayınlanmamasını isteseydi embed kodunu sunmazdı. Ayrıca ben video sitemde kaynağı Youtube'dan alıyorum ve her videonun altına Youtube'un linkini veriyorum. Banlanmadım ve hatta gidişatımda iyi yani :)

aslında adamların amacı o değildi bloglarında sitelerinde ilginç videolarını yayınlıyabilmeleri için embed kodları var, her videonun adını açıklamasını hatta izlenme sayısı yorumlarını çal diye değil, he api desteği var diceksin oda api'den çekip db'ye yazdırmak için olduğunu sanmıyorum :)

aXzel

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
onca muhendis calsıtırıyorlar bunun bu amaçla kullanılacagını hiçbirisi düsünememiş mi ki :)

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
Youtube videolarını eklediği için banlanana şahit olmadım. Ama doğru olabilir belki bilemiycem.

i.ari

0
İyinet Üyesi
Reaction score
6
Arkadaşlar eski konulara baktıgınızda anlarsınız. 10 larca kişi aynı anda banlanmıştı. 1-2 ay iyi gider 3. ay banlanırsın ;) veya google aramalarından cıkarsın.

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
59

Dostum bu mesajı görünce mesaj attım adsense'e cevap yazmışlar. Adsense reklamlarını sitenizde yayınlamanızda her hangi bir sakınca yoktur vs.vs. yazıyor. Aynı siteden 50 tane olursa banlıyorlar saedece o kadar. Sende farklı bir şeyler yaparsan senide banlamazlar. Sorulan site emufriends.net --> adsense geliri 3-4$ günlük.

alıntı yalnış olmuştu onu düzelttim.

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
59
Yada video sitelerine 18+ absürt vs. gibi yazılar bulunuyorsa bu yazıları içeren yetişkinleri ilgilendiren bir madde var adsense te bu yüzden banlanmış olabilirler. Mesela absürt diye kategori açıp içini youtube videoları ile doldurursan banlanırsın.

muratozcirpici

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ya konu nerelere kadar gelmiş.

ilk baştaki arkadaş youtube dan video çektirmek değil, kendi serverına upload yapmak istediğini belirtmiş. yani olayın youtube ile google ile hatta adsense ile ilgili alakası yok.

arkadaşın demek istediği ziyaretçilerime beklemeden video izletmek istiyorum. mesela canlı olarak izlenen yayınlar gibi bir mantık kurulabilir. bir arkadaş da güzel bir noktaya değinmiş. bir windows makinasına uzak masaüstü ile bağlandığımızda beklemeden ordaki videoları izleyebiliyoruz. bu tarz bir bağlantı ile kullanıcılarımıza bekleme yapmadan yada çok kısa bekleme süreleri ile ziyaretçilerimize kullanma yollarını araştırsak daha iyi olacak.

çoğu arkadaşımız gibi youtubelamı yarışacaksın, youtube dan hızlı mı olacaksın vs vs.. laflar ne bizi nede bu yazıları okuyan insanları bir yerlere götürmeyecektir. onun yerine daha yapıcı mesajlar ile var olan imkanları daha iyi şekilde kullanmamızı sağlayacak yollar aramamız hepimizin yararına olacaktır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.