İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

birden fazla hesap

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
selam,
şöyle bir sorum var. okulumun da bitmesiyle beraber internetten para işine iyice eğilmek istiyorum. bu yüzden ofis tutuldu vs. her şey hazır. yalnız tek bir sorun var. her sponsordan 4'er tane hesap açmayı planlıyorum. bunun için gerekli donanım nedir? 4 bilgisayar ve 4 adsl hattı mı? 4 adsl hattını aynı adrese bağlıyorlar mı? yoksa 4 bilgisayar 1 adsl hattı yeter mi (fişi çıkarıp taksam vs.) sizin önerileriniz nelerdir?

SLiM_BoY

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Büyük sponsorlar için 4pc 1adsl pek sağlıklı olmaz sanırım.
+
Önemli olan telefon hattı olduğu için, 4adsl'i 1 adrese bağlayabilirler herhalde.Ama emin değilim :)
+
Sponsorlarda ödeme yapılırken için isim,soyisim vs sorun olabilir..?

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
SLiM_BoY' Alıntı:
Büyük sponsorlar için 4pc 1adsl pek sağlıklı olmaz sanırım.
+
Önemli olan telefon hattı olduğu için, 4adsl'i 1 adrese bağlayabilirler herhalde.Ama emin değilim :)
+
Sponsorlarda ödeme yapılırken için isim,soyisim vs sorun olabilir..?
isim soyisim sorun değil, şu an 20 arkadaşımla konuştum bu işi. bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum.

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
daha kolayı :) 1 ofis 1 bilgisayar, ofise yakın olan, hesap açabileceğin 3 internet cafe :)

Hesaplarını cafeden açar kodlarını alır, mailine yolarsın.Tasarımını ofisinden yapar, kodlarını yerleşdirirsin.Paralar sponsordan geliyor diye, 4 tane hat çekdirip harcamamak lazım bence : )

firar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
5 bilgisayar 1 adsl 4 dial up? böyle olmazmıki yani illa sürekli hesaplara gözlemlemen gerklimi??

gerekliyse kablo net de kullanabilirsin.. (tabi kablo tv varsa )

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
@beceriksiz_acemi:internet cafe işi bana göre değil, hiç birisine güvenmiyorum şifre konusunda. bir de her gün gitmek sıkıcı olabilir. hesaplardaki trende göre müdahale etmem lazım bu yüzden günde en az 1 kere hesaplara girmeyi düşünüyorum. bir de genelde gece çalıştığım için gecenin 4'ünde cafe bulmak zor olabilir :p
@firar: ben de dial-up seçeneğini düşündüm de, bunun da astarı yüzünden pahalıya gelir mi diye düşünüyorum. telefon faturası + internet paketi ne kadar gelir acaba günde toplam 1 saat kullansam. adsl maliyeti 160 ytl civarı olacak 4 hat. 3 sınırlı, 1 sınırsız. eğer dial-up ile bunun maliyeti ayda 100 ytl olacaksa, hiç uğraşmadan adsl almak daha mantıklı gibi..

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
eger bu hesaplar ads den acılcaksa sorun olmaz hesaplarından biri atılmadıgı sürece aynı pc den farklı hesaplara girmek sorun olmaz ama biri atılırsa diger hesaplar riske girer

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
ploop' Alıntı:
@beceriksiz_acemi:internet cafe işi bana göre değil, hiç birisine güvenmiyorum şifre konusunda. bir de her gün gitmek sıkıcı olabilir. hesaplardaki trende göre müdahale etmem lazım bu yüzden günde en az 1 kere hesaplara girmeyi düşünüyorum. bir de genelde gece çalıştığım için gecenin 4'ünde cafe bulmak zor olabilir :p
@firar: ben de dial-up seçeneğini düşündüm de, bunun da astarı yüzünden pahalıya gelir mi diye düşünüyorum. telefon faturası + internet paketi ne kadar gelir acaba günde toplam 1 saat kullansam. adsl maliyeti 160 ytl civarı olacak 4 hat. 3 sınırlı, 1 sınırsız. eğer dial-up ile bunun maliyeti ayda 100 ytl olacaksa, hiç uğraşmadan adsl almak daha mantıklı gibi..

ploop çareler tükenmez abi :D Ben google ile görüşdüğümde, cafeden giriyorum hesabıma, ama başkalarıda giriyor dediğimde aldığım cevap şuydu.

Sistemimizin özelliklerini tam olarak veremesekde, farklı bilgisayarlardan girdiğinizi sistem üzerinde anlayabiliyoruz.

Kısacası Mac adreslerini alıyorlardı.Farklı 4 pc tek ağda işini görecekdir.Buda sana cafe izlenimi yaratacakdır.Gerçi tekrarlayım.Şu anda 18. hesabıda aldım.18 farklı google hesabı kullanıyorum.Aralarında banlananlar oluyor, diğerleri hiç bir zarar görmüyor.Ama bu diğer sponsorlarda aynımıdır bilemiyorum.
İstanbulda ben şu yöntemide yapıyorum.Kablosuz ağ alanlarından laptop ile giriş yapıyorum.Sürekli gittiğim 5 mekanda bu sistem olduğu için zorluk çekmiyorum.

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Permission' Alıntı:
eger bu hesaplar ads den acılcaksa sorun olmaz hesaplarından biri atılmadıgı sürece aynı pc den farklı hesaplara girmek sorun olmaz ama biri atılırsa diger hesaplar riske girer
bütün sponsorlar olacak. her dala atacağım elimi, bu yüzden risk almak istemiyorum. sanırım 4 ayrı adsl hattı alacağım öyle gözüküyor. kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez.
not: adsl kullanmadığım için bilmiyorum. modem fişini çekip tekrar takınca ip değişiyor mu? eğer değişiyorsa 1+1 adsl bana yeter sanıyorsam. mesela sponsor paneline girdiğimizde adamlar modem bilgilerini alamıyor değil mi? sadece ip adresi ve cookie kontrolü yapıyor olsalar gerek. eğer böyleyse, 4 bilgisayar 2 adsl hattıyla bu işi kotarabilirim sanıyorsam.

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
beceriksiz_acemi' Alıntı:
ploop çareler tükenmez abi :D Ben google ile görüşdüğümde, cafeden giriyorum hesabıma, ama başkalarıda giriyor dediğimde aldığım cevap şuydu.

Sistemimizin özelliklerini tam olarak veremesekde, farklı bilgisayarlardan girdiğinizi sistem üzerinde anlayabiliyoruz.

Kısacası Mac adreslerini alıyorlardı.Farklı 4 pc tek ağda işini görecekdir.Buda sana cafe izlenimi yaratacakdır.Gerçi tekrarlayım.Şu anda 18. hesabıda aldım.18 farklı google hesabı kullanıyorum.Aralarında banlananlar oluyor, diğerleri hiç bir zarar görmüyor.Ama bu diğer sponsorlarda aynımıdır bilemiyorum.
İstanbulda ben şu yöntemide yapıyorum.Kablosuz ağ alanlarından laptop ile giriş yapıyorum.Sürekli gittiğim 5 mekanda bu sistem olduğu için zorluk çekmiyorum.
ben de o izlenim yaratacağını düşünüyorum, yalnız riske girmemek açısından böyle bir yönteme başvurma ihtiyacında hissettim kendimi. bundan önceki yöntem sence nasıl bir fikir?

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
evet dinamik ip ise hattın hemen degişir cogu kişi böle sabit ip kullanan yok cogunluk server için olanalr sabit ip adsl alıyor..

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
o zaman beceriksiz acemi ve benim fikrimi birleştiriyorum :) 1 adsl hattını kendim kullanıp diğer adsl hattını diğer 3 bilgisayara ağ kurup kullanıyorum. böylece ayda 80ytl'ye hallediyorum sorunu..

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
sınırsız 256 alamıyorsun artık eski paket degiştirmeyen abone kaldı artık yeni alamıyorsun en düğşük 512 var

++ ya sen nedne ofis tutyorsun sen ecinde yapsan su işi olmuyormu daha iyi degilmi.

firar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
adsl tarifesi
(sınırsız)
512/128 87,83 YTL
1024/256 149,94 YTL
2048/512 238,66 YTL

(sınırlı)
512/128 3 gb kota ile 25.73

kablo net tarifesi (sınırlı kullanım yok hepsi sınırsız)

Aylık Ücret Hız
128 Kbps 29 YTL
256 Kbps 49 YTL
512 Kbps 99 YTL
1024 Kbps 189 YTL
2048 Kbps 289 YTL

kablo nette modemle ilgili güzelliklerde olabiliyor bazen mesela ben modeme para vermemiştim bunlarıda değerlendir...

EDİT: adasl fiyatlarına %15 ötv hariç bunuda unutma ek yük getiricek demek... bide telefon var tabi...

umarım işine yaramışdır..

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bende şu an kablonet var zaten, çok memnunum. yalnız ofisin olduğu binada kablo tv kutusu var mı bilmiyorum.

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
sağolasın firar. permission, zaten kablonet olan bilgisayar tek hesaba girecek, o yüzden sorun olmaz zannedersem. 1 sınırlı adsl + 1 kablonet'e döndüm sanırım :p

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5