İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

biri benim whois bilgilerimi kullanmış

ReL4X

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Aynı şekilde banada mail geldi. Benimde bilgilerimi alarak bir hek domaini alınmış.(kişi farklı sanırım) Bilgilerden sadece mail doğru oldugu için ve domain aktif olmadıgı için önemsemedim.

Breeze

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
1
benim domainde aktif değil ama adres ve telefona kadar doğru

ReL4X

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Ben biraz önce benim sahte domainin nslerindeki domain sahibine ulaştım. Güzelce korkuttum.(r10 dan birisi) Ama sanırım o bile gerçek değil. İsimtescile kayıtlı sanıırım domainler durumu bildirip düzelttirebiliriz.

gifted

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Bu tarz bir olay benimde başıma geldi.İsimtescildeki tüm domainlerim whois bilgilerini kontrol ettiğimde başkası adına gözüküyordu.Teknik kısma haber verdim.Bir karışıklık olmuş diyip bilgileri güncellememi istediler.Güncelleyince düzeldi.Yani isimtescilin kendisinden kaynaklanmışta olabilir.

ReL4X

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Yanlız gelen uyarı maili isimtescilden değil.Mail spam mail gibi bişey. Hatta ben spam diye sildim sonradan merak edip bakınca farkettim. Bizi kıllandıran durum burdan kaynaklanıyor hocam.

pigeon

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
gelen mail standart bilgilendirme maili. whois bilgilerinizin doğruluğunu taahhütü hatırlatıyor.

isimtescil olayı ise bu aralar sıkıntı yaratıyor. herkes şikayetçi bu - vb durumdan.

senolcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Geçende isimtescilde adıma kayıtlı bir domain'in tüm whois bilgileri değişmiş, rasgele farkettim ve hemen güncelledim, o zaman çok şaşırmıştım bunun nasıl olduğuna, bu konudan öğrendiğim kadarıyla isimtescilin sisteminde bir sorun olmuş ve bu birçok kişinin başına gelmiş, sizin bilgilerinizin de başka domainde yer alması muhtemel bu durumda bu o domaini register edenden değil isimtescilin sisteminden kaynaklanıyor anladığım kadarıyla.

aXzel

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
isimtescilden neden domain alırsınız hala anlamıs deiglim +1 ytl vermek bukadarmı zor ihs kayıt firması oldu alatronda oyle onlara sahip cıkmak varken olmuyo bole..

Stain

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
isimtescilden neden domain alırsınız hala anlamıs deiglim +1 ytl vermek bukadarmı zor ihs kayıt firması oldu alatronda oyle onlara sahip cıkmak varken olmuyo bole..

isimtescilde böyle bi durum başıma gelmedi. Evet ihs icann accredited registrar olmuş. Bende bugün sitelerde dolaşırken gördüm. Türk olduğu için Alantrondan 2 3 domain almıştım ama sistemini beğenmediğim için daha da almadım. IHSyi de bi denemek gerekir artık :). Alantron ve IHSye de başarılar dilemek lazım, tabi sadece dilemekle kalmamak birazda destek olmak lazım bu tarz girişimler bize her zaman gerekli.

Herkeze iyi çalışmalar..

ReL4X

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
İsimtescil yabancı sermayeli bir firma mı? 1ytl vermek kolayda bana ne gibi bir ekstra hizmet sağlayacak. İsimtescilden bir fazlası olmalı ki fazla ödeyelim. Yoksa ben onlarca domainimi neden transferle uğraşayım? Yada şöyle söyleyeyim memnuniyetle çalıştığım bir firmayı neden değiştireyim?

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.