İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Biyomedikal Mühendisliği İş Tanımı

cinmistik78

0
İyinet Üyesi
Katılım
25 Ağustos 2014
Mesajlar
114
Reaction score
0
Biyomedikal Mühendisliği

Biyomedikal Mühendisliği Nedir ?


Mühendislik ile hayat bilimleri arasında bağlantı sağlayan ve disiplinlerarası bir bilim olan biyomedikal mühendisliği, tıp ve biyoloji alanında ki sorunlara çözüm bulmak için mühendislik, fen filimleri, bilişim ve elektronik gibi teknolojileri kullanıp sektöre yenilikler getiren bir bilim dalıdır. Böylece ilk olarak biyomedikal mühendisliği nedir sorusunun cevabını vermiş olduk.

Günümüzde en önemli unsur insan sağlığıdır. Hastanelerde teşhis ve tedavi amaçlı bir çok yüksek teknoloji cihazları kullanılmaktadır.

Biyomedikal Mühendisliği Tarihçesi

Biyomedikal mühendisliğinin geçmişi 50-60 yıl öncesine kadar gitmektedir. İlk biyomedikal mühendisliği eğitimi 1960’lı yıllarda ABD’de verilmeye başlamıştır. Ülkemizde ise 15 yıllık bir geçmişi bulunmaktadır. Fakat günümüzde yeni yeni önem verilmektedir. Biyomedikal mühendisliği, lisans eğitiminden önce elektrik-elektronik mühendisliğinin bir alanı olarak yer almaktaydı. Fakat gelişen medikal cihazlar ile birlikte biyomedikal mühendisi ihtiyacı artmıştır. Günümüzde de üniversitelerde biyomedikal mühendisliği bölümü açılmaktadır.



Biyomedikal Mühendislerinin Çalışma Alanları


Bir çok kişinin aklında iş bulabilir miyim sorusu oluyor. Bu nedenle biyomedikal mühendisliği iş durumundan da bahsetmek gerekiyor. Biyomedikal mühendisliği bölümü ülkemizde üniversitelere yeni yeni açılmaktadır. Bu nedenle ülkemizde biyomedikal kökenli akademisyenlere ihtiyaç çok fazla bulunmaktadır. Akademik kariyer seçilirse yükselmesinin de kolay olabileceğini söylemek doğru olur. Diğer bir çalışma alanı ise devlet sektörüdür.

Yazının devamı için => Biyomedikal Mühendisliği Nedir
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst