İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Black Hat Seo?

R

RadoyNet

Misafir
İyinetin canlanması açısından aklıma bir fikir geldi.

Yabancı birçok ünlü black hat seo sitesi var. Ancak aramızda ingilizce bilmeyen arkadaşlarımız var ve sonuçta anadilimizde bu işin bilenleri tarafından destek olunca paylaşılsa daha iyi iş yapar.

İyinet ücretli üyeliklere özel , böyle bir bölüm açabilir ve orada makale paylaşılabilir...

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Böyle bir forum zaten var. Siyahtan çok Beyaz şapkaya yönelirsek de daha uzun ömürlü olur.

Baltic

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
İllegal girişimlerin etik bir davranış olduğunu düşünmüyorum..

EnkaZ

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
47
Burası legal bir webmaster sitesi, illegal içeriğin olması ve bunda yönetiminde elinin olması, diğer bir çok platformda çok karalıyıcı bir imaj olur ki buna gerek yok. Bir diğer açıdan ise black hat seo olayı size kısa vadede yarar sağlayacaktır ki bundansa biraz daha zaman ayırıp legal yollarla sürekliliğini sağlamak daha akıllıca olacaktır. O yüzden kesinlikle böyle paylaşımların olmaması gereklidir. Eğer çok istenilirse bir kaç arkadaş toplansın "Black Hat Seo" tanıtım, strateji ve yöntemlerinin sunulacağı bir web sitesi yapıp ordan gerekli bilgileri paylaşıp isteyenlere ulaştırabilirler. İyinet Yönetiminin kesinlikle böyle paylaşımlara forumda yer vereceğini sanmıyorum.

JustGo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Google link almayın diyor, link satışı yapılıyor. Bir takım yanıltıcı yöntemler ile siteler üste çıkarılmaya çalışılıyor bunun adına white hat deniliyor. Peki Google'ın yapmayın dediği birşeyi yapmak nasıl LEGAL oluyor açıklarmısınız?

M

mccyclonee

Misafir
Burası legal bir webmaster sitesi, illegal içeriğin olması ve bunda yönetiminde elinin olması, diğer bir çok platformda çok karalıyıcı bir imaj olur ki buna gerek yok. Bir diğer açıdan ise black hat seo olayı size kısa vadede yarar sağlayacaktır ki bundansa biraz daha zaman ayırıp legal yollarla sürekliliğini sağlamak daha akıllıca olacaktır. O yüzden kesinlikle böyle paylaşımların olmaması gereklidir. Eğer çok istenilirse bir kaç arkadaş toplansın "Black Hat Seo" tanıtım, strateji ve yöntemlerinin sunulacağı bir web sitesi yapıp ordan gerekli bilgileri paylaşıp isteyenlere ulaştırabilirler. İyinet Yönetiminin kesinlikle böyle paylaşımlara forumda yer vereceğini sanmıyorum.

blackhatworld.com bu işi yıllardır yapıyor ve kimsenin ayıpladığı da yok. Ek olarak arkadaşın da belirttiği gibi siz eğer Google yasak diyor diye link satın almıyorsanız , ayıp diye bloglara link kasmıyorsanız evet size göre legal değildir.Ama bir webmaster'ın uzun vadede parayı nasıl kazanacağını bilmesi kadar , kısa vadede hangi yöntemlerle köşeyi döneceğini bilmesi önemlidir.Bilgi her zaman bilgidir , bunun forumdaki diğer arkadaşlarla paylaşılması kadar doğal birşey olamaz ki bu tür bir uygulama hem ciddi bir gelir kaynağı (üye satışları) , hem de güzel bir canlılık getirecektir foruma.

Baltic

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Google link almayın diyor, link satışı yapılıyor. Bir takım yanıltıcı yöntemler ile siteler üste çıkarılmaya çalışılıyor bunun adına white hat deniliyor. Peki Google'ın yapmayın dediği birşeyi yapmak nasıl LEGAL oluyor açıklarmısınız?

Bir yerde sende haklısın ama iyinet webmaster forumuna yakışmaz.

T

trgy

Misafir
Bilginin iyisi kötüsü olmaz, bilgi hileye yönelmedikçe. Ayrı bir kategori tarzı birşey açamam ama en azından bilmeyen arkadaşların bilmesi açısından 1-2 makale yayınlayabilirim. Black hat seo bilinmesi gereken ama uygulanmaması gereken bir teknik bana göre o yüzden böyle yazıyorum.

R

RadoyNet

Misafir
turgay senin dediğin şekilde de olabilir. en azından insanlar bilgilendirilmeli... makaleleri bekliyoruz.

y2s4n

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
merak ettik doğrusu açıklayacak makale yayınlayacak kimse yokmu

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
blackhatworld.com bu işi yıllardır yapıyor ve kimsenin ayıpladığı da yok. Ek olarak arkadaşın da belirttiği gibi siz eğer Google yasak diyor diye link satın almıyorsanız , ayıp diye bloglara link kasmıyorsanız evet size göre legal değildir.Ama bir webmaster'ın uzun vadede parayı nasıl kazanacağını bilmesi kadar , kısa vadede hangi yöntemlerle köşeyi döneceğini bilmesi önemlidir.Bilgi her zaman bilgidir , bunun forumdaki diğer arkadaşlarla paylaşılması kadar doğal birşey olamaz ki bu tür bir uygulama hem ciddi bir gelir kaynağı (üye satışları) , hem de güzel bir canlılık getirecektir foruma.

E paylaş ozaman , beklemedeyiz :rolleyes:

z08g

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
bizede black hat denen zamazingo alet olursa, bunu nasıl anlayacağız. yada bunu nasıl engelleyeceğiz.. nasıl yapılacağından ziyade nasıl korunulacağıda önemli.

buarada black hat seo'dan kasıt, hek link dimi :rolleyes:

y2s4n

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
tam olarak kimse net olarak bilmiyor anladığım kadarıyla

birisi netliğe kavuşturacak olursa herkes için iyi olacak

simsir

0
İyinet Üyesi
Reaction score
17
Sadece heklink olarak algılamamak yada sadece heklink var gibi düşünmemek gerek black hat seo olayını, tam olarak neler yapıldığını anlatmak gerekirse botlarla işlemlerin hızlandırıldıgını, yine aynı şekilde yazılımla link kasıldığını, forumlara spam yapıldığını ki -birçok farklı eklenecek şey var- söyletebilirim. Xrumer adlı yazılıma örnek olarak bakabilirsiniz.

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
bh seo iyi seo değil , savunanlarında daha neler yapıldığını bildiğini sanmıyorum.hek linkte bi çeşididir ayrıca...

Uzun vade için tavsiye edilmez vur kaç için sadece...

M

mccyclonee

Misafir
Tamam sustum bu yazılanlardan sonra tanımı anlatılsa yeter sanırım bu forum için :)

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
Tanımını nasıl yapabilirsinizki seonun tanımı bile yapamam ,bana sorsalar arama motoru potimizazyonu der geçerim.

Oda başkalarınına zararlı arama motoru optimizasyon diyelim... Kimisi kendi tırmanız kimisi milleti öldürür üzerilerine çıkar yükselir.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5