İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

[BLOB - 0B] Sorun

ata350

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37
Merhaba ,

Bir projem için üyelik yaptım ve üye oldurma için form ve kayıt dosyamı yaptım.Buyrun formum :

HTML:
<form action="add.php" method="post"><table>
<tr><td>Nick name : </td><td><input type="text" name="nick" size="25"></td></tr>
<tr><td>Password : </td><td><input  type="password" name="pass" value="" size="25"></td></tr>
<tr><td>E-mail adress : </td><td><input type="text" name="mail" size="25"></td></tr>
<tr><td></td><td><input type="submit"  name="gonder" value="Send !"></td></tr></table>
</form>

Buyrun kayıt yapan sayfam :

PHP:
<?php 
include('mysql.php');

$nick=$_POST['nick'];
$pass=$_POST['pass'];
$mail=$_POST['mail'];
$write=mysql_query("INSERT INTO member (nick,pass,mail) values ('$nick','$pass','$mail')");
if($write){

echo "Completed the save.";
}

?>

Nick , pass ve mail kısmında [BLOB - 0B] yazıyor mysqlde.Acil çözmem lazım nasıl çözerim ?:eek:ha:

Ekleme: Çözdüm sorunu

Lansewebtr

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Kendim sorup kendim çözdüm sonunda. Eğer oluşturulan sütunun karşılaştırma bölümü utf8_bin ise bu sorun ortaya çıkıyor utf8_general_ci olarak değiştirildiğinde sütun içindeki veri düzgün bir şekilde görülebiliyor.

varmış yine de bi kerede biz diyelim BLOB xB x boyutunda bi veri saklanması demektir. genellikle resim için kullanılır ama burda charset i yanlış ayarlayınca text i de ayrı bi dosya şeklinde saklamış.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.