İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Blog Yazarlarına Özel Anket

Blogunuzun yazılarını nasıl yazıyorsunuz?

• Blogum icin yazilari baska sitelerden kopyaliyorum!

Kullanılan: 0 0.0%
  • Baska birinin yazdigi yazinin cumlelerini degistirip bloguma yaziyorum

• İngilizce bir blogu aynen Türkçe'ye çeviriyorum

• Kendim konu ile ilgili araştırma yaparak bloguma özel özgün bir yazı yazıyorum

Kullanılan: 14 100.0%

• Kullanılan toplam oy
    14

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
Güncem kendimle alakalı olduğundan ç şıkkını işaretledim :)

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Bence blog yazmanın mantığı ile alakalı bir şık yok burada. Blog yazmak başka birşey, siz wordpress kurup buna blog diyorsanız başka birşey.

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
Öyle diyorsun da osahin, ben anlayamadım tam demek istediğini. Blog, web günlüğü bildiğim kadarıyla ama günümüzde bunu orijinal haliyle kullanan çok az. Kazanç kapısı olarak görülüyor her yerde.

Zaten şu adresde ayrıntılı bir açıklaması var, blog nedir'in.

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Wordpress' in kullanışlı ve ücretsiz bir script olması ve bunun özellikle blog yazarları için hazırlanmış olması malesef dediğin gibi bloggerlikden insanları basit ve kullanışlı üstelik herşeye uyarlanabilen bir cms olarak kullanmaya itti, ama heryerde blog blog diye geçince açılan her siteyi örneğin tema siteleri, video sitelerini bile blog diye tanıtmaya itiyor. Aslına bakarsan blog blogdur ve bir özgünlüğü vardır, yani sen çıkıpta amerikadaki birinin günlüğünü alıpta kendine kopyalarsan buna blog denmez yada normalde eskiden kağıt kalem ile tuttuğumuz güncelere bizi çok ilgilendirmeyen konularda da oradan buradan haber, makale eklenmez. Bunlar tamamen söylediğin gibi kazanç kapısı olmasıyla alakalı bir durum, ama aynı işlemleri wordpress yada başka bir blog scripti olmadan da yapabilirler ve bence bu siteler blog ile uzaktan yakından bir alakası yok.
Günce anlamında işte ben günceme benle alakalı olmayan bir durumu neden yazayımki?
Örnek verecek olursak kağıt kalem ile tuttuğum güncemde beni çok ilgilendiren, araştırdığım beni zorlayan ve etkileyen bir sorunu yazabilirim ama çözümünü vs. yazmam, web güncesine çözümleri ile birlikte yazılabilir ama bu tamamen benimle özgün olmalıdır yoksa "en kolay hit yöntemleri" diye bir başlık atıp hiç araştırmadığım konuları google da arayıp günceme yapıştırmakla günce tutmuş olmam, bunu söylemek istiyorum.

.::RIO::.

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Evet osahin. Doğru söylüyorsun. Wikipedia'da da geçtiği gibi "Blog veya Weblog teknik bilgi gerektirmeden, kendi istedikleri şeyleri, kendi istedikleri şekilde yazan insanların oluşturabildikleri, günlüğe benzeyen web siteleridir."

Ama şöyle bir durum da var. Mesela bir elektrik elektronik mühendisini ele alalım. Bu adam üzerinde çalıştığı konularda blogunda yazılar yazabilir. Bunları da araştırma yaparak yazıyor çoğu kişi. Ama araştırmalar yapıp kendi yorumuyla harmanlayıp bloguna ekliyor. Yaptığı araştırmalar sonucunda konuya bir yorum getiriyor.

Aslında son seçeneği daha farklı yazabilirdim. Fakat kişi kendisiyle alakalı olan bir durum için bile aslında bir şekilde araştırma yapıyordur. Ayrıca günümüzde çoğu blogun ne tür olduklarını da siz çok iyi belirtmişsiniz. Bunlardan dolayı bir genelleme yaptım ve son seçeneği "Kendim konu ile ilgili araştırma yaparak bloguma özel özgün bir yazı yazıyorum" şeklinde belirledim.

Kendinizle alakalı bir durum için blog yazıyorsanız lütfen yine de son seçeneği işaretleyiniz.

Saygılarımla,
.::Rio::.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.