Wordpress' in kullanışlı ve ücretsiz bir script olması ve bunun özellikle blog yazarları için hazırlanmış olması malesef dediğin gibi bloggerlikden insanları basit ve kullanışlı üstelik herşeye uyarlanabilen bir cms olarak kullanmaya itti, ama heryerde blog blog diye geçince açılan her siteyi örneğin tema siteleri, video sitelerini bile blog diye tanıtmaya itiyor. Aslına bakarsan blog blogdur ve bir özgünlüğü vardır, yani sen çıkıpta amerikadaki birinin günlüğünü alıpta kendine kopyalarsan buna blog denmez yada normalde eskiden kağıt kalem ile tuttuğumuz güncelere bizi çok ilgilendirmeyen konularda da oradan buradan haber, makale eklenmez. Bunlar tamamen söylediğin gibi kazanç kapısı olmasıyla alakalı bir durum, ama aynı işlemleri wordpress yada başka bir blog scripti olmadan da yapabilirler ve bence bu siteler blog ile uzaktan yakından bir alakası yok.
Günce anlamında işte ben günceme benle alakalı olmayan bir durumu neden yazayımki?
Örnek verecek olursak kağıt kalem ile tuttuğum güncemde beni çok ilgilendiren, araştırdığım beni zorlayan ve etkileyen bir sorunu yazabilirim ama çözümünü vs. yazmam, web güncesine çözümleri ile birlikte yazılabilir ama bu tamamen benimle özgün olmalıdır yoksa "en kolay hit yöntemleri" diye bir başlık atıp hiç araştırmadığım konuları google da arayıp günceme yapıştırmakla günce tutmuş olmam, bunu söylemek istiyorum.