İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Blogger siteye 6. saatte index+info (Denenmiştir)

SST

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Öncelikle söylemek isterim ki; bunu buraya yazmadan önce 3 ayrı blog ile denedim. Ve %100 başarı sağladım. Bu bilgiler ışığında bunu başaramamak sizin sorumluluğunuzdadır.

1. blog 4 saatte
2. blog 3 saatte
3. blog ise 6,5 saatte indexlendi,
Not: 1. ve 2. siteyi deneyip başarılı olduktan sonra kaldırdım, 3. site ise indexlenmeye devam ediyor... Eklediğim yazı ortalama 15 dakikaya indexleniyor.

Başlarken ufak bilgiler ve yöntemler hakkında ipucu vereyim.
3 adet site 3'ü de aynı hesaptan açılmış blogspot sitelerdir. 3 blogta da özgün içerik veya özgünleştirilmiş içerik kullanılmıştır. Sitelerden biri Türkçe metin, diğeri ingilizce metin, diğeri ise resim içerikli bir sitedir.
Bu sistemin tam verimli olabilmesi için 20 adet makale belli aralıklarla yayınlanmış ve ping sistemi kullanılmıştır. Asla backlink veya imleme yoktur.

Öncelikle başlamadan önce ihtiyacımız olanları sayalım.
1- En az 20 adet tercihen özgün makale
2 - Yepyeni bir blogspot blogu
3 - Ücretsiz dağıtılsa da biraz özgünleştirilip değiştirilmiş, oynanmış bir tema
4 - Tahminen 6-8 saat boş zaman

Birinci Adım:
Blogu açın, kendinize bir tema bulun ve ilk özgün yazınızı girip yayınlayın.
Ping-o-Matic! adresinden bir ping atın.
Html düzenle kısmına girip temayla biraz oynayın (renkleri değiştirin, menuyu düzenleyin, ileri düzeyde bilgiye sahipseniz sidebar boyutunu ve konumlandırmasını değiştirin, standardından farklılaştırın.

İkinci adım:

2. yazınızı girip yayınlayın. 3. yazınızı girip 30 dakika sonraya ayarlayın. 4. yazınızı girip 1 saat sonraya ayarlayın. 5. yazınızı girip 1,5 saat sonraya ayarlayın.
URL'nizi Google'a Ekleyin adresinden sitenizi googleye ekleyin.
Ping-o-Matic! adresinden bir ping atın.

3. Adım:
Goggle webmaster tools'a girip sitenizi doğrulayın ve sitemapinizi oluşturun.
Dikkat burası önemli:
Temada footer içerisine aşağıdaki 2 kodu ekleyin.
<a href="http://---adres---.blogspot.com/feeds/posts/default?orderby=updated">sitemap/a>
<a href="http://---adres---.blogspot.com/atom.xml">ping</a>

4. Adım:
5 adet daha makaleyi belli aralıklarla yayına sokun ve ardından ping atın.
5. Adım: Kalan makaleleri 1'er saat aralıklarla yayına alın. Her makale yayınlandıktan ortalama 30 dakika - 1 saat arası ping atın.
Bundan sonra arkanıza yaslanıp bekleyebilirsiniz. 6. saat sonunda muhtemelen siteniz hem index hem de infosunu alacaktır. Burada yazan bilgiler benim kendi denemelerim ve tecrübelerimdir. Başta da söylediğim gibi her 3 blogtada başarıyı yakaladım. Siz indexletemezseniz bu benim başarısız olduğumu göstermez.

Ekleme: Buyrun bu resimde de yeni yazdığım bir yazının indexlenme süresi var.
107kflt.png

LitmuS

0
İyinet Üyesi
Reaction score
9
daha dün açtığım bir blog info ve index almadı henüz 3 özgün makale mevcut bakalım olumlu sonuç alabilecekmiyim, teşekkürler.

alorak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Yazı için teşekkürler. Güzel bir makaleye benziyor :) Eline sağlık..

wesc

1
İyinet Üyesi
Reaction score
12
Teşekkürler, denemekte yarar var.

alorak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Peki o blog adreslerini görebilir miyiz? Meraktan soruyorum yani..

wwwxxxyyy

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
SST Teşekkürler.

Fakat benim anlamadığım nokta şu; Neden sitelerinizi bir an önce indexletmek için bu kadar çaba sarfediyorsunuz anlamıyorum. Tüm bu çabalara gerek olmadan da Google sitenizi indexliyor zaten (Kopyala yapıştır sitelerden bahsetmiyorum tabii ki). Ben geçenlerde bir arkadaşım için bir site açtım ve Google add url kısmından kayıt ettim ve iki gün içinde indexledi, üstelik de 643.000 sonuç içinde 12. sırada (2. sayfa), herhangi bir yerden link de vermedim, üstelik çok sayıda pr6, pr5, pr4 web sitem olduğu halde. Üstelik yaptığım sitenin sadece index sayfası var.

Benim yaptığım tüm siteler hemen hemen bu kadar süre içinde indexleniyor ve sıralamaları da oldukça iyi oluyor.

Ben extra bir şey yapmıyorum, yaptığım şey sadece tasarımını ve kodlamasını kendim yapmak, yani tam anlamıyla özgün.

Naçizane fikrim; ÖZGÜNLÜK!!

SST

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Açıkçası benim hemen indexlensin gibi bir amacım olmadı. Forumda sitesini veya blogunu indexletemeyen kişileri gördüm. Aklıma nasıl hızlıca ve kararlı bir şekilde indexletirim sorusu geldi. Yani bir anlamda deneysel bir çalışma oldu bu. Bunu deneyimi yaşarken de blogu kısa sürede indexletmek bana kar kaldı. Bu deneyimden blogunu indexletemeyenler de yararlansın istedim. Çok büyük bir şey değil zaten yapılan. Yazı içerisinde verdiğim 2 ipucuyla bile güzelce indexletebilirsiniz.

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
info, index pek bir öneme sahip değil en azından benim için değil. Söz konusu kelimelerden bana ziyaretçi gelmiyorsa site isterse yüzmilyonkere indexlensin ve infoya sahip olsun hiç önemli değil.

SST

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
info, index pek bir öneme sahip değil en azından benim için değil. Söz konusu kelimelerden bana ziyaretçi gelmiyorsa site isterse yüzmilyonkere indexlensin ve infoya sahip olsun hiç önemli değil.

O zaman bu konu altına yazmanız da pek önemli değil. İnfo ve indexe önem verenlere, blogunu indexletemeyenler için yazdım. Anahtar kelimeden hit çıkarmayı da başka yazımda anlatırım. :)

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
59
Çok uzun olmuş en kolay yolu sitenizin kategorisi ile ilgili iki üç tane sağlam siteden link alın hem sıralamada hemde indexlemede ne kadar fark ettiğini göreceksiniz.

wesc

1
İyinet Üyesi
Reaction score
12
Aslında bu index ve info olayına neden bu kadar çok takılıyor anlamıyorum.

Siz herhangi bir siteyi 1 haftalığına mı açıyorsunuz da 1 günde info ve index bekliyorsunuz.

Daha 3 gün önce açmış olduğum bir blog vardı.

Seo olarak yaptığım şeyleri söyliyeyim;

Google'a linkimi ekledim.
Sitemap gönderdim.
metatagları falan ayarladım.
pingomatic'e ping gönderttirdim.

Sonuç?

Üç gün önce açmış olduğum sitemde her yazım maksimum 5 dakika sonra indexleniyor.

Ve ne temayı düzenledim, ne bir yerden link aldım, ne de başka bir şey...

Bu olayı çok çok fazla abartıyoruz bence.
Yapmamız gerekenleri yaparsak gayet olumlu sonuçlar alabiliriz.

Yanlış anlama @SST, bu söylediklerim sana değil, türlü yollardan saçma saçma siteler açıp 10 dakikada info bekleyenlere.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Öncelikle şu açıklamayı bir yapayım. Artık içerikleriniz ister özgün olsun ister kopyala yapıştır olsun eklemiş olduğunuz içerikleri en fazla 10 dk içinde google.com'da indekslenmesi sağlanabiliyor. SST arakadaşımızın yönetimini blog için denemedim ama kendisi olduğunu söylediğine göre olmuştur. Bunla birlikte bir kaç yöntem daha bulunmaktadır.

Burada bazı arkadaşlarımız sormuşlar "neden bu kadar önemli ?" diye...

Özellikle güncel blog yazarlarını ele aldığımızda ve bunların bir çoğunluğu aşağıdaki nedenden dolayı bu olaya önem vermektedirler ki sonuna kadar da haklılar.

Diyelim şuan birçok kişinin ilgisini çekebilecek ve onları google'da konu hakkında araştırmaya itebilecek bir durum oldu. Mesela "Galatasaray David Beckham'ı aldı" konusu olsun. Eminim ki birçok kişi google'da bunu araştırmak üzere internete girecektir ve arama yapacaktır. Eğer siz de bloğunuzda bu haberi duyup ne kadar erken konu açar ve indekslenmesini sağlarsanız o kadar fazla hit'e sahip olursunuz ve yeriniz de bir o kadar garantileşir.

Güncel Blog yazarlarının büyük bir çoğunluğunun hit toplamak için bu yöntemi uyguladıklarını gördüm ve biliyorum.

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Ben kendi adıma konuşayım, hiçbir zaman çabuk indexlenmek gibi bir kaygım olamaz elbette önemli olan arkadaşlarım olabilir ama ben bunu anlamıyorum. Benim için önemli olan her zaman 1. sıradır, istediğim kelimede 1. sırada olamıyorsam gerisi pekte önemli değil, google botunun çıkmadığı sitelerim var bunlarda girdiğim makaleler ilk indexlenmesi birkaç dakika içinde oluyor birkaç saat içinde ilk 3-4 arasına giriyor ama sonrasında sıralamayı kaybediyor doğal olarak, bununda bana faydası olmuyor. Ama tabiiki bunlar tecrübeyle fikir sahibi olunacak konular o yüzden anlatılsada pek insanın aklına yatmıyor.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.