İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Blogger Suçlusu Belli Oldu

fRtkmR

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
9 Ocak 2011
Mesajlar
1,058
Reaction score
14
Konum
iStanbuL
Digiturk CEO'su Ertan Özerdem gerçekleri anlattı. Google'ın yasadışı yayın yapan blogları durdurmaması ve bu nedenle Digiturk'ün mecburen mahkemeye başvurması sonrası yaşanan gelişmelere, Ertan Özerdem açıklık getirdi.

CNBC-E'de yayınlanan Burcu Soruyor adlı programa konuk olan Digiturk Genel Müdürü Ertan Özerdem, Google'ın Digiturk'ün tüm başvurularını yanıtsız bıraktığını ve yasadışı yayınlara göz yummakta ısrar ettiğini vurguladı.

"Bir tek suçlu var, o da Google yönetimi" diyen Özerdem, yasadışı yayın yapanla yapmayanın ayrımını sadece Google'ın yapabileceğini ancak mahkemenin bu ayrımı yapabilmesinin teknik olarak mümkün olmadığını belirtti.

Dolayısıyla birçok blogun birden kapanmasının tek sorumlusunun Google olduğunu açıkça ortaya koyan Ertan Özerdem, "Google’ın duyarsızlığı yüzünden mahkeme bu kararı almak zorunda kaldı. Etrafında diğer insalar da bu işten zarar gördü. İşin aslı bu. Bir tek suçlu vardır, o da Google yönetimidir." diye konuştu.

Bloggerlara da seslenen Ertan Özerdem "Biz de onların düştüğü mağduriyetten son derece üzüntülüyüz; fakat konunun bizimle bir ilgisi yok. Kendilerinin reaksiyon göstermesi gereken yer Google’ın kendisidir." dedi.

Digiturk Genel Müdürü Ertan Özerdem'in açıklamalarının tamamını videomuzdan izleyebilir ya da aşağıdan okuyabilirsiniz:

"TEK SUÇLU GOOGLE YÖNETİMİDİR"
"Hırsızlık yapılıyor ve internet kullanılıyor. Bu platformlarla biz yazıştık, bu tarz yayın yapan kişileri durdurun diye. Yani baştan mahkemeye gitmedik. Aylardır hatta yıllardır denedik, o kadar uzun bir süreçtir bu. Şimdi olay bu konuda en son söyleyeceğim şeyi baştan söyleyeceğim. Bir tek suçlu vardır, o da Google yönetimidir. En son söyleyeceğimi baştan söyledim şimdi arayı açmak istiyorum; Google hariç birçok internet platformundan şu yetkiyi aldık, dediler ki herkes zarar görmemesi için buyrun bizim platformumuzda kim bu suçu işliyorsa size yetki veriyoruz 'Digiturk olarak siz futbola büyük para verdiniz, biz bu işe zarar vermek itemeyen bir kuruluşuz gelin bizim platformumuzda kendiniz durdurunuz bunları' diye yetki verdiler."

"BLOGLAR ARASI AYIKLAMAYI SADECE GOOGLE YAPABİLİR, YAPMADI"
"Google hiç cevap vermedi, zaten çok ilgisizler, hiçbir şey yapmadı, tek tek durdurmadı bunları, biz de son çare olarak mahkemeye gittik ve mahkeme de durdurma kararını aldı. Tabii ki verdi mahkemeler çünkü o kadar haklıyız ki durduracak. Fakat bu işleri yapanı durdurmak, sadece yapanı durdurmak teknik olarak mümkün değil. Bunu ancak Google durdurabilir. Yani kendi evinin içinde, Google’ın mecrası içinde suçluları tek tek ayıklayabilecek kendisidir. Mahkeme şunu yapabilir sadece; o suçlunun bulunduğu çevreyi olduğu gibi kapatabilir. O IP numarasını kapatabilir mahkeme. O kararı alabilir başka bir yetkisi yoktur. Dolayısıyla mahkeme de bunu yaptı. Aslında bunu durduran Digiturk hiç değil; bunu durduran mahkeme. Biz sadece suçluluların üzerine gitmeyi istedik; fakat Google’ın duyarsızlığı yüzünden mahkeme bu kararı almak zorunda kaldı etrafında diğer insalar da bu işten zarar gördü. İşin aslı bu."

"BLOGGERLAR BİZE DEĞİL GOOGLE'A TEPKİ GÖSTERMELİ"
"Google üzerine düşeni daha önce de yapmadı şimdi de yapmayacak sanıyorum. Bir tek şekilde yapabilir, bu bloggerlar nedense suçlu olarak Digiturk'ü görme eğiliminde. Biz de onların düştüğü mağduriyetten son derece üzüntülüyüz; fakat konunun bizimle bir ilgisi yok. Kendilerinin reaksiyon göstermesi gereken yer Google’ın kendisidir. Google yönetimidir. Oraya baskı yaparlarsa Google bunu düzeltmek zorundadır. Yani illegal sadece futbol maçlarıyla değil, onunla ilgili söylemiyorum. Kanunen yetkisi olmayan kişiler bazı eserler bu illa maç da olmayabilir eser de olabilir yayınlayamaz, çalamaz. Google bu konuda hassas davranmak zorunda eğer hassas davranmazsa sonunda Google’ın çevresindeki diğer bloggerlarda zarar görüyor maalesef."

"Bizim Google'dan 2 milyon lira değil çok daha fazla tazminat talebimiz olması lazım. O konuda gelişmeler olursa biz yine açıklarız. Tazminat ya da parayla ölçülecek bir şey değil bu. Biz bunu bu kadar fütursuzca izin verilmesine maçların yayınlanmasına temelde buna karşıyız biz."

"YOUTUBE'DA YAYINLARI TEK TEK KESEBİLİYORUZ"
"Bu konudaki kaybımızı ölçümlemesi çok zor ama prensip olarak biz bu meseleye karşıyız. Bakın bu Google’ın yaptığı şu; bir yerde sadece Google’da değil bu diğer mecralarda da illegal bu işi yapanlar yapmaya başladığı andan itibaren bu konula ilgili 400 tane avukatımız bir o kadar da teknik personelimiz çalışıyor. Biz bu işin üstünde iyi giden bir firmayız ve hemen müracat ediyoruz. Yetkilerini aldığımız diğer internet mecralarından Youtube gibi, arkadaşlarımız maç devam ederken hepsini tık tık kesiyor. Fakat Google 'Hayır benim apartmanıma giremezsin' diyor. Bunu bir apartman olarak düşünün, 10 daireli bu apartmanda 1 daire suçlu, apartman sahibi de Google. Google diyor ki 'Benim apartmanıma giremezsiniz, buna ben karar veririm'. Biz de diyoruz ki 'Lütfen 5 numaralı dairenin yayınını durdurun', cevap vermiyor, cevap vermiyor, aylar geçiyor, sene geçiyor cevap vermiyor, o zaman mahkemeye gidiyorsunuz. Mahkeme de kararı ile 'ben apartmana girmek istiyorum' apartmana Google 'Hayır sen de giremezsin' diyor, mahkeme de 'Apartmana girişi yasakladım' diyor olay budur."

"TEK SUÇLU GOOGLE, İLLEGALE İZİN VERMEMELİ"
"Youtube, 'Benim apartmanımda bir suçlu varsa Digiturk’e güveniyorum buyrun apartmandan içeri girin 5 numaraya çıkın ve kendiniz durdurun onu' diyor. Gidiyoruz kendimiz durduruyoruz, apartmanın diğer sakinleri bundan bir zarar görmüyor. Aradaki çok büyük fark budur, bunu da aslında bloggerlara izah etmeye çalışıyoruz ama sayenizde belki de daha net olabilmişizdir. Tamaman tek suçlusu var Google yönetimidir, illegale izin vermemesi lazım."

KAYNAK
 

cilginsolist

0
İyinet Üyesi
Katılım
25 Ocak 2011
Mesajlar
655
Reaction score
10
Konum
Almanya
Google suyu kaynadi artik yavas yavas kendi sonunu hazirliyor göreceksiniz bak daha beter olacak..
 

Lanet

1
İyinet Üyesi
Katılım
24 Eylül 2009
Mesajlar
2,523
Reaction score
97
Konum
deepest land of hell.
Google artik sabitlestirmis yerini, Türkiye'de google kapandigi gibi 118 80 reklamlari gibi arama motoru reklamlari olacak, webmasterlarin isi iyice zorlasacak..

Sonra Türk Telekom gelecek bunlarin hepsini kapatacak, kendisi acacak. İllegal site olmayacak, para kazanmak imkansiz hale gelecek..

İnternet kullanici istiyor illegali, webmasterlarin tek yaptigi bunu isteyenlere sunmak, legal arasinlar, gitsinler yazsinlar albüm almak istiyorum diye ve bu kelime günlük 100k hit getirsin, satiş yapanlar para kazansin o zaman söylediklerinin arkasinda olurum ama..

Şu anda tek suçlu parası olmayan ve dolayısıyla internet+albüme para ödeyemeyen türk halkı demeye getirmiş.. Bende aylik CEO'nun kazandigi kadar para kazanyim bende atip tutarim boyle sorun değil :)
 

Bolu Beyi

0
İyinet Üyesi
Katılım
7 Nisan 2010
Mesajlar
2,895
Reaction score
36
Direkt olarak justin denen siteyi engelleyemiyorlar mıydı?
 

simple

0
İyinet Üyesi
Katılım
15 Ocak 2008
Mesajlar
153
Reaction score
0
Benim blogumu makalelerin altından siteme link vermişim diye kapatan google, iş başkasının çıkarlarına ters düşen, başkalarının milyon dolarlık yatırımlarını hiçe sayan, illegal yayınlara gelince sessiz kalıyor. Digiturk sonuna kadar haklı davasında.
 

ayhanaktas

0
İyinet Üyesi
Katılım
14 Ocak 2011
Mesajlar
170
Reaction score
1
Konum
istanbul
digitürk haklı deil kendısı yayınında sinema salonları filmleri neden yapıyon millet kaydetdım nette suruyor sonrada korsan dvd cıktı dıye haber yapıyor digitürkde suclu mıllet çekdıgı filmlier miiletin evınde oynatabiliyor para karsılıgı ve bunu kaydedenlerde var kutsal damanaca dracula örnek digitürk siname solunun çekılmıs bi film digitürkde suclu
 

simple

0
İyinet Üyesi
Katılım
15 Ocak 2008
Mesajlar
153
Reaction score
0
digitürk haklı deil kendısı yayınında sinema salonları filmleri neden yapıyon millet kaydetdım nette suruyor sonrada korsan dvd cıktı dıye haber yapıyor digitürkde suclu mıllet çekdıgı filmlier miiletin evınde oynatabiliyor para karsılıgı ve bunu kaydedenlerde var kutsal damanaca dracula örnek digitürk siname solunun çekılmıs bi film digitürkde suclu

Ben anlamadım şimdi. Millet filmleri kaydediyor diye digiturk film yayınlamasın mı?
 

301kb

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Ağustos 2010
Mesajlar
0
Reaction score
1
Tek suçlu var oda digiturk yav adamlar teknoloji şirketi İnternetten anlamıyorlar.
Google un site şikayet formu var oraya geçen blogger yasağında kaçtane ligtv blogu şikayet ettimse kapattılar.

şimdi Digiturke söylüyorum şirketinde çalışan o işe yaramaz elemanlarına söyle şikayet formunu kullanarak kapattırsınlar. Devletçi dayatmalarla google içerik kaldırmıyor. youtube yasağında olduğu gibi. Ama ziyaretçi şikayetçi olduğunda adamlar kapatıyor...
 

chalap

0
İyinet Üyesi
Katılım
29 Kasım 2010
Mesajlar
1,083
Reaction score
9
Konum
İstanbul
Digitürk herhalde 1 günde sonuç almak istedi..! Tabi bu kadar hızlı sonuç almak mümkün olmayacağı belli.
Sonra dayak yiyen çocuk gibi ağlayarak gitti babasına(mahkemeye) google ı şikayet etti...
 

zubar

0
İyinet Üyesi
Katılım
25 Eylül 2010
Mesajlar
1,182
Reaction score
23
ve dün tv de resmen yalan söylediler. yalancı herifler. kapattırın digitürkleri anlata anlata üç kişiye kapattırdım çevremden dremmbox alın :)
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

seo ajansı , sosyal medya yönetimi
Üst