İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Blogger yasağı için NTV'de Program...

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Merhaba arkadaşlar.

Şuan NTV'de bu konu ile alakalı bir program var. Haber verim dedim...

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
1.si Digitürk'den birisi lig tv yayınlarının ilgilenilmesi için blogger ile irtibata geçtiklerini, hatta kendilerine bir yöneticilik (admin) verilmesini de istediklerini ancak hala cevap alamadıklarını, bunun üzerine de mahkemeye başvurduklarını söylediler.

2.si ise diğer konuşmacılar (Bir avukat, bir blogger yazarı ve internet ile ilgili bir derneğin başkanı) tümden kapatmaların hukuka uygun olmadığını, bir kişi için herkesin zarar gördüğünü ve bunun düzeltilmesi gerektiğini söylediler. Eğer yasalara karşı bir durum var ise bunu yapanın tespit edilmesinin ve cezalandırılması gerektiğini söylediler. Hatta bu konuda karar alıcıların da, bu konular hakkında bilgilendirilmesi üzerine çalışmalar yapılması gerektiği konuşuldu.

3.sü'de bu kapatılma ile bu bloglar vasıtası ile kazanç sağlayan kişilerin, kapatılma ile zarar gördüklerini ve bu zararları için Digitürk için tazminat davası açma gibi bir imkanlarının da olabileceği söylendi...

Özetle konuşulanlar bunlardır.

wesc

1
İyinet Üyesi
Reaction score
12
Bahsi geçen siteyi biliyorum. Hatta forum.iyinet.com da bile reklamı yapılmıştı ve arada sırada giriyordum.

Zaten demiştim çok geçmeden bu siteyi kapatırlar diye ama olayın bu kadar büyüyeceğini tahmin etmemiştim.

Keşke kaçırmasaydım programı.

uyuz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bahsi geçen siteyi biliyorum. Hatta forum.iyinet.com da bile reklamı yapılmıştı ve arada sırada giriyordum.

Zaten demiştim çok geçmeden bu siteyi kapatırlar diye ama olayın bu kadar büyüyeceğini tahmin etmemiştim.

Keşke kaçırmasaydım programı.

bahsi geçen site diye birşey yok, bir sürü site varmış. programı kaçırmakla birşey kaybetmedin, ben izliyordum geyik muhabbetine dayanamadım zapladım :)

sverdlow

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
3.sü'de bu kapatılma ile bu bloglar vasıtası ile kazanç sağlayan kişilerin, kapatılma ile zarar gördüklerini ve bu zararları için Digitürk için tazminat davası açma gibi bir imkanlarının da olabileceği söylendi...
Blogger da adam akıllı blogu olanlar için yukardakini tavsiye ederim.

X

Xman

Misafir

Özetle konuşulanlar bunlardır.

Davayı açtıkları gün maliye yakalarına yapışır geçmişe yönelik tüm kazançlarının vergisini tahsil eder bu kişilerden, neticede kendi ağızlarıyla kazanç sağladıklarını bildirmiş olacaklar, bu kazançtan gidipte devlete vergi ödemediklerine göre bi taraftan davayı kazansalar bile bu seferde maliyenin borçlusu konumuna düşmek var.

wesc

1
İyinet Üyesi
Reaction score
12
Davayı açtıkları gün maliye yakalarına yapışır geçmişe yönelik tüm kazançlarının vergisini tahsil eder bu kişilerden, neticede kendi ağızlarıyla kazanç sağladıklarını bildirmiş olacaklar, bu kazançtan gidipte devlete vergi ödemediklerine göre bi taraftan davayı kazansalar bile bu seferde maliyenin borçlusu konumuna düşmek var.

Yani haklı olsan bile haksız duruma düşme şansın var. Çünkü site açanlar bu hukuk işlerini bilmiyorlar ve davalı karşısında aciz duruma düşüyorlar. Neticede, bütün emeklerin yine boşa gidiyor.

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15

Güzel bir konuya değinmişsin, teşekkürler.
Birde bi hata yapıp; ben blogumdan falanca para kazanıyordum lig tv yüzünden alamadım, gerekenin yapılmasını arz ederim derlerse gör sen şamatayı. :)
Sen bize gelir elde etmene rağmen niye vergi ödemedin? YAKLAŞ :)

X

Xman

Misafir
Güzel bir konuya değinmişsin, teşekkürler.
Birde bi hata yapıp; ben blogumdan falanca para kazanıyordum lig tv yüzünden alamadım, gerekenin yapılmasını arz ederim derlerse gör sen şamatayı. :)
Sen bize gelir elde etmene rağmen niye vergi ödemedin? YAKLAŞ :)

Kemal Unakıtan amcam öper adamı walla :D

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.