İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Blogger Yazı İçine Reklam Koyma ve Önemi

YazmayaUsenenler

0
İyinet Üyesi
Katılım
16 Ocak 2014
Mesajlar
18
Reaction score
0
Konum
Amasya
Bundan önceki yazımda Blogger Etiketleri Yan Yana Sıralama anlatmıştım. Bu yazımda ise bloggerlar için çok önemli olan reklamları blogunuzdaki yazıların içine nasıl yerleştireceğinizi anlatıyorum.

Bloggerların en çok kullandığı kazanç yöntemi reklamcılıktır. Blogunuzda reklamları kullanarak kazanç elde etmeye çalışıyorsanız sizin için bu konuda en önemli olan şey reklamları blogunuzda nasıl yerleştirdiğinizdir. Blogunuz ne kadar fazla ziyaretçi alırsa alsın eğer reklam yerleşimini düzgün yapmazsanız bu hakettiğiniz kazancı elde edememenize sebep olacaktır.

Mutlaka farketmişsinizdir: Kaliteli ve ziyaretçisi çok olan sitelerde ve bloglarda mutlaka yazı içerisinde reklam yöntemi kullanılmaktadır. Bunun sebebi de tahmin edebileceğiniz gibi, reklam yerleşiminde en çok kazanç sağlayan türün, yazı içine yerleştirilen reklamlar olmasıdır.

Özellikle Google Adsense kullanıyorsanız yazı içine reklam koyma düşüncesi sizin için çok verimli olacaktır. Çünkü adsense reklamları sitenizle alakalı ve uyumludur. Yani turizm ile ilgili bir siteniz yada blogunuz varsa adsense size örneğin; otel reklamı verir ve bu reklam yazı içinde çıktığında okuyucunun dikkani çeker ve tıklamaya teşvik eder.

Ama unutmamanız gereken çok önemli bir nokta var: Eğer reklamları yazı içine yerleştirirken reklam gibi değil de yazı içeriğiymiş gibi gösterirseniz bu Google tarafından ban yemenize sebep olacaktır. Fakat örneğin yazı sonuna reklam olacağı belli şekilde koyarsanız herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız.

Açıklamayı biraz uzun tuttum çünkü gerçekten önemli bir konu. Şimdi gelelim reklamları yazı içine yerleştirmek için ne yapmanız gerektiğine:

Bu işlem için öncelikle Google Adsense kodlarını Convert etmelisiniz.

Eğer reklamlarınızı yazı içerisinde göstermek istiyorsanız öncelikle kodları convert etmeniz gereklidir. Bu işlemi yapabilmeniz için bir çok ücretsiz site var. Örnek Buraya Tıklayın.

Bu basit işlemi yaptıktan sonra gelelim reklamı nasıl yazı içerisine ekleyeceğinize:

Şimdi Blogger Kontrol Panelinden - HTML'yi Düzenle kısmına gelerek


<data:post.body/>

kodunu bulun ve eğer reklamınızı yazının üstünde göstermek istiyorsanız bu kodun üstüne; yazının altında göstermek istiyorsanız da altına aşağıdaki kodu düzenleyip yapıştırın.

<b:if cond='data:blog.pageType == "item"'> REKLAM KODUNU BURAYA YAPIŞTIRIN </b:if>

Bu kodu istediğiniz gibi kendinize göre düzenleyebilirsiniz.

İşlemlerimiz bitmiştir. Dediklerimi aynen yaparsanız herhangi bir sorun yaşamazsınır.

Bol kazançlar
smile.gif


 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst