İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Blogger, Youtube, Facebook, Twitter vs.

wwwxxxyyy

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Web işleriyle uzun zamandır ilgilenenler bilirler, internet Türkiye'de yaygınlaşmaya başladığında bir çok kişi ücretsiz ve kolay web sitesi yapımına olanak sağlayan sitelere yöneldi. Bu, hem fazla bilgi (html, css vs) gerektirmediği hem de ücretsiz olduğu için çok rağbet gören bir uygulama oldu. Ancak el atına binen çabuk iner misali ücretsiz ortam sağlayan sitelerin bir bölümü kapandı, benim asla tahmin edemeyeceğim geocities bile kapandıktan sonra artık söyleyecek söz bulamıyorum. Bu tür yerlerde yaptığınız siteler subdomain şeklinde yayınlanıyordu, ama yonlendir.com diye bir site vardı, o da ücretsiz olarak kısa bir web adresi (o da subdomain tabii) alarak kullanmanıza olanak veriyordu, örneğin http://kurbagalarhakkindabilgi.sitemynet.com adresli sitenizi www.kurbaga.hocasi.com şeklinde bir adresle kullanabiliyordunuz. Dolayısıyla sitenizi Dmoz da dahil olmak üzere gerekli tüm yerlere www.kurbaga.hocasi.com şeklinde ekliyordunuz. Ama bir de baktınız ki yonlendir.com bu hizmeti durdurduğunu açıkladı. Aradan uzun zaman geçmedi Yahoo'nun hizmeti olan geocities hizmeti durdurduklarını açıkları, en son olarak da mysite (mynet) yayını durdurduklarını açıkladı. Kim bilir benim bilmediğim daha ne kadar bu tür olay olmuştur.

Sonuç olarak, Youtube, Facebook, Blogger, Twitter vs gibi sitelere fazla güvenmeyin. Bir gün hepsi kapanacaktır. Eğer internet ortamında var olmak istiyorsanız alan adınızı ve hostinginizi satın alarak kendi web sitenize sahip olun.

• Like
Reactions: Own

Own

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
Çok güzel anlatmışsın arkadaşım repini verdim ve çok haklısın bugün olan bi site yarın kapanabiliyor facebook bugün popüler ama 10 sene sonrası garantimi ?

wwwxxxyyy

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Teşekkür ederim, webmasterler, ücretsiz sistemlerin işlerine gelmediği zaman sistemi durduracaklarıı bilsin istedim

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.