İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Blogspot'da aynı Google hesabından açılan bloglarda backlink ve seo

saanef

0
İyinet Üyesi
Katılım
25 Şubat 2010
Mesajlar
28
Reaction score
0
Konum
istanbul
Merhaba arkadaşlar
Aklıma bir soru takıldı ve tecrübe eden ya da fikri olan arkadaşlarla paylaşmak istedim.

Benim bir google hesabım var diyelim ve bu hesapla blogspot'dan çok sayıda blog açtım üst sınırı kaç bilmiyorum örneğin 8 adet blog açtım diyelim, eğer bu google hesabı, google site yöneticisi araçlarında kayıtlı ise sistem bu blogların hepsinin bize ait olduğunu belirliyor(site yöneticisinde ekli olmasa bile sonuçta blogspot'da biliyor).Bu durumda Google site yöneticisi araçlar'ında bize ait olan bu blogları kullanarak yaptığımız link wheel de ki backlinkler ana sitemiz için ne kadar faydalı oluyor ya da faydalı oluyor mu ? Esasında şöyle anlatırsam daha açık olacak sanırım, Google site yöneticisi araçlar'ında ki sitelerimizin bize ait olduğu Google tarafından biliniyorsa, bu durum o siteler arasındaki backlink kalitesini etkiler mi ? Aynı hesaptan açtığım bloglar arasında yapılmış bir çapraz backlink çalışması faydalı olur mu ? Biraz karışık oldu gibi umarım anlatabilmişimdir :)
 

Angelo

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Aralık 2004
Mesajlar
9,603
Reaction score
111
Konum
AZ
Senin söylediğin gibi binlerce değişik senaryo var ve her biri için özel uygulama yapıyorlar mıdır? Sanmıyorum.. Bu tarz şeylerin negatif etkisi olsa olsa manuel incelemede olur. Bloglarda yararlı ve özgün içerik girdiğin sürece bir problem çıkmaz benim görüşüm.

"Kendi sitenize link vermeyin", "aynı ip den aman link vermeyin", bunlar önemsiz şeyler. Konu içeriiği benzerse, ziyaretçinin işine yarayacaksa o link yararlıdır. Kendi siten olsun olmasın, ip'si ne olursa olsun.

Ama blogspot açmak 1,2 dklık iş, risk almam diyorsan çok büyük bir külfet değil farklı hesap açmak.
 

61meKan61vaTan

0
İyinet Üyesi
Katılım
5 Aralık 2010
Mesajlar
9
Reaction score
0
Konum
Trabzon
Arkadaşlar Benim Hesabımda 20 ye Yakın blog var aralarından 1 tane bloğuma link vs kastım ve şu an çok iyi durumda 30k hiti var Problem olmadı + Katkısı oldu
 

zubar

0
İyinet Üyesi
Katılım
25 Eylül 2010
Mesajlar
1,182
Reaction score
23
ayrı ayrı 5 siteden link almak 5 birim katkı yaparken aynı hesaptaki 5 blogdan link almak 2 birim katkı yapıyor benim tecrübelerime göre. ayrıca link vermek için bloğu açıp bırakmayın.link aldığınız sitenin ne kadar çok sayfası indexliyse o kadar etkisi büyük oluyor. 10 yazılı pr 2 bir blogdan link almaktansa 5bin yazılı pr sıfırdan link almak çok daha iyi.tecrübe ettim ben bunları herkesde aynı sonucu verir mi bilemem
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst