Benim yapay bir şekilde tık alma amacım yok, sosyal medya benim alanım için yadsınamaz gerçek, twitterdan ve yurtdışı bazı blog sayfalarından çok sayıda hit geliyor, yaptığım günde 1-2 kez twitle link atmak ve 1-2 kez yurtdışı bir blogta yine link yayınlamak, ama sadece bu 2 linkle bugünkü sayfa görüntülemesi 1000e yaklaştı. Yine de çok az bu global çapta çünkü benim link paylaştığım amerikalı blogger'ın yorum bölümünde günlük ortalama 1000 yorum yapılıyor, bizim blog/sosyal medya alışkanlığımız çok basit, amerikada 1 günde bir entry'ye 1000-2000 yorum yapılması sıradan neredeyse. Bu gibi sitelerin adsense gelirleri ayda 5-10bin dolardan başlıyordur üstelik ne tasarım var ne başka birşey, tek yaptıkları istisnasız haftanın 5 günü günde 2 kez blogu güncellemek. Yağmur kar çamur tatil demeden adam her iş günü sayfasına birkaç grafik resim link ve yorum atıyor, disiplin, istikrar önemli..
Benim amacımda böyle organik hit almak ama bir şekilde sitenin hergün tıklanan bir blog olması için epey sosyal medya kullanmak gerekiyor.
Örneğin sadece 8 entry girdiğim 8 aylık bir bloguma 3000e yakın hit gelmiş..
Yapay hit değil de derdimiz yapay hitlerden korunmak olmuş, işe bak
)
Ekleme: Bugün 1000 sayfa görüntülenmiş sadece $0.81 tahmini kazanç görünüyor, sizce normal mi? Geliştirmek için ne yapmalı?