İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Blogunuzdaki konular anında hem twitter'da hem de Facebook'ta.

neoorog

1
İyinet Üyesi
Katılım
11 Şubat 2008
Mesajlar
812
Reaction score
19
WordPress'teki konularınızı hiç uğraşmadan, Facebook'a gönderebilirsiniz.. Bunun için öncelikle twitter ile ortak çalışmamız gerekmektedir. Zaten twitter'a otomatik gönderme talimatı verdiyseniz direk ikinci adıma geçiniz.. ;)

BİRİNCİ ADIM
İlk olarak twitter.com'dan bir hesap alıyoruz.. Daha sonra WordPress için mikiurl eklentisini indirip, kuruyoruz.

Admin panelinde soldaki ayarlar kısmında "Mikiurl" diye bir seçenek çıkıyor. Oraya tıklayıp twitter kullanıcı adımızı ve şifremizi yazıyoruz. Mesaj ön eki kısmına birşey yazmaya gerek yok. İsteyenler birşeyler yazabilir. Bu konunuzun önüne bir ek olarak çıkacaktır. Örnek vermek gerekirse "Olaya bak ; Enflasyon % 3'müş" olabilir. Burada ön ek "Olaya bak" cümlesidir.. ;)

Şu ana kadar yaptığımız işlemler sayesinde WordPress blogumuza açtığımız konular anında twitter'a iletilecek.. Bundan sonra yapacağımız işlem sayesinde twitter'a aktardığımız mesajlar otomatik olarak Facebook'a da iletilecek.

İKİNCİ ADIM
Şimdi Facebook hesabımıza giriş yapıyoruz..Sonra linke tıklıyoruz.. Karşımıza gelen sayfaya twitter kullanıcı adımızı ve şifremizi yazıyoruz.. Yönlendirildiğimiz sayfada "Allow Twitter to Update Your Facebook Status" linkine tıklıyoruz ve gelen sayfada durum güncelleştirmelerine izin ver diyoruz.

Yapacağımız bütün işlem bu kadar. Bu sayede konularımız hem twitter'a hem de Facebook'a anında gönderilmekte. Paylaşmak için ekstradan zaman harcamaya gerek yok yani. :)
974lrl.png


Bu makale "timm_" tarafından iyinet.com için yazılmıştır, alıntı yapanlar lütfen nickimi de eklesin. :)
 

neoorog

1
İyinet Üyesi
Katılım
11 Şubat 2008
Mesajlar
812
Reaction score
19
Mozilla'da AJAX fonksiyonları tam çalışmıyor galiba.. Bu bölüme durumu bildiren konu açacaktım o yüzden.. Sonradan İnternet Explorer'dan direk link ile giriş yaptım, AJAX orda sorunsuz çalışıyordu.. Ben de o yüzden direk konumu açayım dedim, meğer buraya açmışım.. Moderatör arkadaşlar WordPress bölümüne taşırsa iyi olur.. :) Kusura bakmayın.. :eek:

jacktheblack, teşekkür ederim hocam. ;)
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst