Gitmen de fayda var. Bu islerde biraz bolum baskanlari veya direktorleri ile tanismak onemli. Senden dusuk ortalamali, dusuk LES'li birisi bile senin onune gecebilir, sirf daha onceden gidip tanistigi konustugu icin. Yuksek Lisans'da vizyon ve ideale bakiyorlar. Lisansta herseyi ezberlemis, ortalama yapmaya kasmis ama dunyadan bihaber yasamis insanlar zaten mulakatta direk elenir. Gidip veya mail atip, ben boyle boyle birisiyim, sunlari yaptim, hedeflerim sunlardir bir gun gelip goruselim filan gibi bir girisim baya yararli olur, tecrubeyle sabittir
Ikinci ogretim superdir, lisansimi ikinci ogretimden almistim, tek kotulugu insan gece yasamaya cok alisiyor, 13-14 gibi saatler sabah kahvaltisi oluyor. Nasil olsa kalkma derdi yok diye, gerci simdi gunduz calisanlar oldugu icin daha da bir guzel. Ben de ITU veya Bogazici'nde calisma hayatina yonelik tezsiz BT yapmak istiyordum. Biraz pahali geldi fiyatlari kamu universiteleri icin. O kadar parayi verdikten sonra Sabanci Universitesi'ne gidilebilir.
Sabanci'yi baya oneririm, cok profesyonel bir kurum. Ozellikle Sanayi Liderleri adli programlarini web sitesinden inceleyebilirsin. Is hayatindan birer sirket, birer ogrenciye sponsor oluyor, tam burslu ve teorik/pratik ogretim ayni anda. Finans var mi tam hatirlamiyorum, ama Business Management filan gibi bolumlerde Finans uzerine gidebilirsin, cok farketmiyor bu iste isimler.
Turkiye'de tek can-i gonulden isteyerek basvurabilecegim yer orasini bulmustum ben, geri kalani icin <bkz: almanya>